RumänienEfter att deadline för intresserade att skicka in bidrag till Rumäniens nationella uttagning av bidrag till Eurovision Song Contest 2017 passerades den 22:a januari har TV-bolaget TVR meddelat att de fick in 84 bidrag. Av dessa har 72 valts ut till auditionerna som påbörjas idag.


“I won’ t surrender”, M I H A I
(Ett av 72 auditionsbidrag i “Selecţia naţională 2017”, se hela listan här)

För att göra det hela mer intressant för publiken så kommer auditionerna, som pågår mellan den 27:e och 29:e januari, att spelas in och sedan sändas mellan den 5:e och 11:e februari, se uppdaterat “Selecţia naţională 2017”-schema nedan.

De 15 bidrag som juryn röstar vidare till semifinalen den 26:e februari kommer att avslöjas i en livesänd show den 12:e februari. Från semifinalen väljer juryn sedan ut upp till 10 bidrag som går vidare till finalen den 5:e mars, där vinnaren utses genom 100% teleröster.

Uppdaterat schema för Rumäniens “Selecţia naţională 2017”:
27:e – 29:e januari: Juryöverläggningar
5:e – 11:e februari: Auditionerna sänds i efterhand
12:e februari: De utvalda bidragen presenteras
26:e februari: Semifinal 15 semifinalister → max 10 finalister
5:e mars: Final ev. 10 finalister → 1 vinnare
(Källa: esctoday.com)

Schlagerpinglan: Inte nog med att TVR hoppade upp på hästen direkt efter förra årets lite klumpigt skötta försäsong, de gör det med besked. Vi har inte bara en utökad semifinal att se fram emot utan det ser ut som att vi får vara med redan vid auditions-delen, innan juryn lyckas sålla bort de lite mer speciella bidragen, vilket låter alldeles förträffligt i mina öron. 🙂

Hela listan med de 72 bidrag som kommer att delta vid auditionerna, samt mer om Rumäniens förberedelser inför ESC 2017 hittar ni här: “Rumänien i ESC 2017“.

Andra bloggar om: , , ,

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


  1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se