Ungern 2017: Resultatet av Heat 3

2017-01-28 (lördag)

Ungern På lördagskvällen den 28:e januari avgjordes den tredje deltävlingen (egentligen den andra i ordningen) av “A Dal 2017“, Ungerns uttagning av bidrag till Eurovision Song Contest 2017. 10 artister framförde sina bidrag och de sex semifinalisterna utsågs i två röstningsomgångar:

Först räknades summan av de fyra jurymedlemmarnas (Caramel, Zséda, Károly Frenreisz och Miklós Both) röster och de röster tittarna lagt via “A Dal”:s röstningsapp (den femte jurymedlemmen) ihop för att utse de första fem semifinalisterna.

Därefter fick tittarna själva välja ut det sjätte semifinalbidraget bland de återstående fem bidragen genom att fortsätta rösta.

Här nedan ser ni resultatet samt länkar till artisternas framträdanden:


17“, Kállay Saunders Band (delad etta i tredje “A Dal 2017”-deltävlingen)

Resultatet av den tredje deltävlingen av Ungerns “A Dal 2017”:
Till Semifinal (jury- och app-röster): Juryröster Tittarröster Summa
17“, Kállay Saunders Band 9+9+9+8= 35 p. 7 p. 42 p.
Fall like rain“, Kanizsa Georgina 10+9+9+9= 37 p. 5 p. 42 p.
Kill your monster“, PEET PROJECT 8+9+9+8= 34 p. 6 p. 40 p.
Dust In The Wind“, Chase 9+9+8+7= 33 p. 6 p. 39 p.
Frozen King“, Mrs. Columbo 8+8+8+8= 32 p. 6 p. 38 p.
Till Semifinal (tittarröster): Juryröster Tittarröster Summa
Together“, Szabó Ádám 8+7+8+7= 30 p. 8 p. 38 p.
Ute ur tävlingen: Juryröster Tittarröster Summa
On my own“, Mujahid Zoltán 8+8+7+6= 29 p. 7 p. 36 p.
It’s a riot“, Peter Kovary & The Royal Rebels 8+7+8+7= 30 p. 6 p. 36 p.
I’ve got a Fire“, Tóth Andi 7+8+7+6= 28 p. 6 p. 34 p.
Jártam“, Garay Anna & Kása Júlia 8+7+6+8= 29 p. 5 p. 34 p.
(Källor: mediaklikk.hu och wikipedia)

Schlagerpinglan: Inför deltävlingen hade jag endast en önskan och det var att “Dust In The Wind“ med Chase skulle gå vidare till semifinalerna. Efter att jag sett liveframträdandet så svalnade dock mitt intresse en aning och jag kände inte att det fanns något bidrag som jag tvunget ville ha vidare. Nåja, en deltävling där inga personliga favoriter åker ut måste ju också räknas som en lyckad deltävling, även om det inte blir lika spännande. 😉

Mer om Ungerns förberedelser inför ESC 2017 hittar ni här: “Ungern i ESC 2017“.

Andra bloggar om: , , ,

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


6 kommentarer till “Ungern 2017: Resultatet av Heat 3”

 1. Lukas

  Så typiskt att It’s a Riot åker ut! Innebär ju att jag bara har Leander Kills kvar som favorit… men det kan nog bli tufft för dem…

 2. Marcus

  Hoppas András får göra comeback på Eurovisionscenen i år, låten höjde sig flera snäpp live!

  Dust In The Wind gjorde tyvärr tvärtom, men än finns det tid att rädda upp det. Har inte slutat lyssna på låten sen jag hittade den ungerska versionen tidigare idag!

  Men – vad missade ungrarna i Jartám som både jag och Micke (tror jag…) ser?

 3. Micke

  Vet ni det säga att ett gott skratt förlänger livet. I så fall vill jag tacka Ungern med hela mitt hjärta för de har troligen förlängt mitt liv i två etapper nu. I HEAT 1 fanns det fyra bidrag jag absolut inte ville ha vidare. Alla dessa kom topp 5 i tävlingen. I HEAT 3 fanns det också fyra bidrag jag tyckte var mil sämre än övriga. Guess what? Alla de fyra kom Topp 5. Värre än så faktiskt då mina tre favvisar kom sist.

  Känns inte som att jag och Ungern riktigt matchar i år och det gör mig grymt orolig inför HEAT 2 där mina 4, kanske 5 favoriter överhuvudtaget i Ungern i år deltar. Gissa om jag oroar mig över det. Hittills har jag tagit det mest som ett dåligt skämt men händer det även i det överlägset bästa heatet då blir jag banne mig……………….. ledsen i ögat.

 4. Micke

  Ber om ursäkt pinglan men jag tror aldrig att du och jag varit på mer kollisionskurs än vi är när det gäller bidraget Dust in the wind. För mig är det bidraget så in i …………………………………. hemskt. Jag kan inte ens lyssna på det för då vet jag att tarmarna tar stryk och att jag måste sjukskriva mig. Det är inte värt det 🙂

 5. Micke

  Det positiva med HEAT 2 förutom att de klart bästa bidragen finns med där är att där finns inte ens fyra dåliga bidrag så samma sak kan inte hända mig igen. Finns dock två jag absolut inte vill ha vidare så välkomna till finalen då Fedor KYRA och Berkes Olivér.

  Vill ändå passa på att tacka The Couple, Pál Benjámin, Totova and Freddie Shuman, Soulwave och Pápai Joci för visat intresse. Kanske skulle ni ha ställt upp i något annat land i år för uppenbarligen klarar inte Ungern av att hantera behandlingen av bra bidrag. Tack ändå för att jag fick lyssna in mig på era klassbidrag. Jag hoppas Ungern utanför ESC-bubblan tar bättre hand om er och ger er den uppskattning ni förtjänar för uppenbarligen kommer ni inte att få den här.

 6. Micke

  Vill rätta en sak. Beskrev ju hur illa jag tycker om Dust in the wind men jag vill ändå få saker och ting rätt. Den är absolut inte sämst för det är Mrs. Columbo. Behöver jag ens beskriva vad jag tycker om den? 🙂

 1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se