Polen TV-bolaget TVP har meddelat att de flyttat fram deadline för intresserade låtskrivare/artister att skicka in sitt bidrag till “Krajowe Eliminacje 2017“, Polens nationella uttagning av bidrag till Eurovision Song Contest 2017, till den 10:e februari. Detta medför att finalen flyttas fram till den 18:e februari.

I övigt håller de fast vid tidigare meddelade regler, vilket innebär att artisterna måste vara polska medborgare, vinnaren utses med hjälp av 50/50 jury- och tittarröster och TV-bolaget har möjlighet att, om de vill, utse ett wildcard som inte behöver uppfylla alla de krav som gäller för de övriga bidragen. (Källa: eurowizja.tvp.pl)

Schlagerpinglan: Vare sig anledningen till denna senareläggning av finalen är att de väntar på riktigt intressanta bidrag som begärt extra tid eller att de inte är nöjda med de bidrag de fått in så tycker jag att det är lite trist att de inte kunde hålla fast vid den 11:e februari. Då var det endast Italien som hade en final inplanerad medan den 18:e februari är final-datum för både Ungern och Malta, se ESC-2017-kalendern, vilket gör att “Krajowe Eliminacje” riskerar att dala ganska långt ner på prioriteringslistan.

Nåja, om de bara släpper bidragen i god tid så att man hinner att lyssna in sig på dem så lär inte finalflytten skapa några större problem, förutom för de som är inställda på att följa finalen på plats. Är man bara väl förberedd så verkar det inte finnas någon gräns för hur många deltävlingar och finaler man kan följa samtidigt. 😉

Mer om Polens förberedelser inför ESC 2017 hittar ni här: “Polen i ESC 2017“.

Andra bloggar om: , , ,

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


  1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se