Schweiz Eurovision-bidrag 2017

2017-02-05 (söndag)

Schweiz På söndagskvällen den 5:e februari valde Schweiz ut sitt bidrag till Eurovision Song Contest 2017 genom den nationella finalen “ESC 2017 – Die Entscheidungsshow“.

Traditionsenligt så har uttagningen varit ett samarbete mellan det tyska SRF, franska RTS, italienska RSI och rätoromanska RTR men i år skedde alla de inledande valen bakom stängda dörrar, t.o.m. juryspelning där de slutliga finalisterna valdes ut.

Efter att de sex finalbidragen framförts och gästartisten Sebalter underhållit med både “Hunter of stars“ och sin senaste singel “Weeping Willow” så presenterades vinnaren, som valdes ut med hjälp av 100% tittarröster. Slutresultatet samt länkar till finalens framträdanden ser ni här nedan.

Lyssna på Schweiz bidrag till Eurovision Song Contest 2017 här:

“Apollo”, Timebelle
final-framträdandeLive-Check-framträdande
(text & musik: Elias Näslin, Nicolas Günthardt, Alessandra Günthardt)

Resultatet av Schweiz “ESC 2017 – Entscheidungsshow”, 5:e februari:

Vinnare:
1.Apollo”, Timebelle
(Elias Näslin, Nicolas Günthardt, Alessandra Günthardt)
Resten av startfältet (i startordning):
♥ “The Fire In The Sky”, Nadya
(Ricardo Sanz)
♥ “Cet Air La”, Ginta Biku
(Johan Czerneski, Daniel Kromo Kromolowski, Ginta Biku, LIM)
♥ “Two Faces”, Michèle
(Laura Kloos, Hermann Niesig, Nils Brunkhorst, Michèle Bircher)
♥ “Gold”, Freschta
(Iris Bösiger, Christoph Bauss, Christopher Heath, Simon Adrian, Freschta Akbarzada)
♥ “Exodus”, Shana Pearson
(Denniz Jamm, Andreas Stone Johansson, Mahan Moin)
(Källa: srf.ch)

Schlagerpinglan: Även om jag inför Schweiz final inte var alltför imponerad av startfältet så visade det sig bli en riktigt trevlig final som bjöd på många intressanta framträdanden och ett flertal nostalgidrypande ESC-tillbakablickar. 🙂

Det som gjorde det hela ännu roligare var att jag t.o.m. var väldigt nöjd med slutresultatet. Visserligen tycker jag bättre om “Cet Air La“ med Ginta Biku men likväl så ser jag “Apollo“ med Timebelle som ett av de bättre bidrag som så här långt valts ut till ESC 2017. Hur långt det sedan räcker är dock en helt annan fråga. Grattis till ett bra val i alla fall, Schweiz! 🙂

Mer om Schweiz förberedelser inför ESC 2017 hittar ni här: “Schweiz i ESC 2017“ medan länk-samlingen till de övriga utvalda bidragen samt ländernas ESC-förberedelser finns här.

Andra bloggar om: , , ,

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


12 kommentarer till “Schweiz Eurovision-bidrag 2017”

 1. Daniel

  Helt ok val. Men att det är ett av de bättre bidragen av de sex klara säger mer om dem tyvärr… ingen glittrande start på ESC 2017 i form av de klara bidragen måste jag tyvärr säga. Jag gillar Vitryssland, men i övrigt är det inget jag går igång på direkt. Mängden ballader stör mig inte alls – jag älskar en riktigt bra ballad. Problemet är bara att de inte är särskilt bra.

 2. Schlagerpinglan

  @Daniel, Jag skriver under på allt. 🙂 Vitryssland (och nu Schweiz) gillar jag, men sedan tar det stopp. Fortfarande så är det dock väldigt många bidrag kvar som ska väljas ut så än kan mycket hända… som tur är. 🙂

 3. Johanna

  Och jag som tycker det är ovanligt många bra bidrag klara redan. Tre av sex bidrag tycker jag är bra eller mycket bra, detta är dock inte ett av dem. Jag brukar inte hitta något riktigt bra bidrag förrän vi har 10-15 låtar klara men Navi har jag svårt att tro att jag inte kommer ha i min slutgiltiga topp 10.

  Detta bidraget är dock såååå tråkigt vilket är synd då jag älskade deras “Singing about love” 2015. jag hade föredragit “gold” idag då den för mig är betydligt mer intressant än denna… men man kan inte få allt…

 4. Adri

  “Cet air la” var min favorit först, men tröttnade med tiden. Och även om Ginta förbättrade sin egen prestation så gillade jag inte det visuella framträdandet, det gav mig lite “Sergey”-flashbacks och vi behöver inte fler överdrivna framträdanden.

  Jag tycker Schweiz gjorde HELT rätt val! Och som jag skrev under ett annat inlägg blev jag under showen mer optimistisk till Schweiz’ chanser! Timebelles framträdande övertygade verkligen så nu tror jag faktiskt de kan ha lite chanser, till skillnad från innan när jag trodde de var körda oavsett val.

  Ska dock inte säga för mycket innan fler låtar är valda 🙂

 5. Adri

  Detta har inte med låtarna att göra direkt, men jag stör mig enormt på nationella finaler där hela resultatet inte avslöjas.

  Jag vill ju veta hur det gick för mina andra favoriter “Cet air la”, “Gold” och “Two faces”.

  (Gissar dock att Two Faces kom sist… trots Exodus’ pinsamma framträdande)

 6. Sofia

  Håller verkligen med Adri – man vill veta placeringarna för de andra bidragen!

  Visst måste någon mer än jag höra att Apollo påminner väldigt mycket om Survivor, fast flera klasser sämre både som låt och sångmässigt? Bara nyfiken. Jag får Survivor på hjärnan hela tiden.

 7. Sofia

  Nu såg jag att du kommenterat det i en annan tråd, Adri.

 8. Adri

  Sofia: Ja alltså jag kan höra några mikroskopiska likheter 🙂 men helt ärligt märkte jag dem inte förrän jag såg dig påpeka dem! 🙂

 9. Marcus

  Alltså… 2017 – året med härliga, starka röster, men utan låtar? Georgien, Storbritannien, Finland, och nu Schweiz.

  Sen vill jag ta ett snack med den stylist som tycker att någon klär i chokers på scen; glöm aldrig Gunvor!

 10. Adri

  Marcus: äsch då! Det är 37 låtar kvar 🙂 döm inte ut 2017 än!

 11. Nathalie

  Sisådär. Inte dålig, kanske att den kan växa lite för mig framöver. Just nu placeras den sist på listan över de sex länder som valt bidrag.

  1. Vitryssland
  2. Georgien
  3. Albanien
  4. Finland
  5. Storbritannien
  6. Schweiz

 12. Marcus

  Nathalie, nu blir jag lite rädd… för din skull! Det kan inte vara hälsosamt att ha precis samma rangordning som mig med tanke på min “musik”-smak! Haha!

 1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se