Norge Idag presenterade TV-bolaget NRK de 10 artister och bidrag som kommer att tävla i “Melodi Grand Prix 2017“, Norges uttagning av bidrag till Eurovision Song Contest 2017 som är planerad att avgöras den 11:e mars.

Nytt för i år är att NRK kommer att anlita internationella jurygrupper som ska hjälpa tittarna att välja ut de fyra guldfinalisterna vid finalens första omröstning. I den slutliga omröstningen är det dock fortfarande 100% tittarröster som utser vinnaren.

Här nedan ser ni listan på hela startfältet, inklusive namnen på artisterna, bidragen, låtskrivarna samt direktlänkar till artisternas infosidornrk.no/mgp där man redan nu kan man lyssna på 15-sekunders-versioner av bidragen. Fullversionerna av de norska bidragen kommer att släppas den 15:e februari.

Uppdaterat: Via länkarna nedan kan man numera lyssna på fullversionerna av de tio bidrag som tävlar i “MGP 2017” den 11:e mars. Låtarna finns även på Spotify och Tidal.

Uppdaterat: Startfältet nedan har uppdaterats enligt startordningen som nu har presenterats.

De tävlande artisterna / bidragen / låtskrivarna i Norges “MGP 2017”:

“Melodi Grand Prix 2017”-Finalen – 11:e mars:
1. Places“, Ulrikke (Ulrikke Brandstorp)
(text & musik: Tony Alexander Skjevik, Ulrikke Brandstorp)
2. I Go Where You Go“, Jenny Augusta
(text & musik: Jenny Augusta, Inga Þyri Þórðardóttir)
3. Run Run Away“, Rune Rudberg Band
(text & musik: Peter Danielson, Åsa ​Karlström och Mars Larsson)
4. Grab The Moment“, JOWST
(Joakim With Steen & Aleksander Walmann)
(text & musik: Jonas McDonnell, Joakim With Steen)
5. You & I“, Kristian Valen
(text & musik: Kristian Valen)
6. Nothing Ever Knocked Us Over“, In Fusion
(Miriam LaBreche, Nina Grødahl, Saima-Iren Mian)
(text & musik: Gustav Eurén, Danne Attlerud, Niklas Arn, Ulrik Eurén, Cissi Kallin)
7. Mesterverk“, Amina Sewali
(text & musik: Amina Sewali)
8. Wrecking Crew“, Ammunition (bl.a. Åge Sten Nilsen)
(text & musik: Erik Mårtensson, Åge Sten Nilsen)
9. First step in faith / Oadjebasvuhtii“, Elin & The woods
(Robin Lynch & Elin Kåven)
(text & musik: Robin Lynch, Elin Kåven)
10. Mamma boy“, Ella (Elin Kristiansen)
(text & musik: P.K. Ottestad, Ida Maria)
(Källa: nrk.no)

Schlagerpinglan: Min förhoppning inför presentationen var att Freddy Kalas (“Feel Da Rush” MGP 2016) skulle dyka upp, men NRK överraskade med att presentera ett lika bra alternativ, nämligen Åge Sten Nilsen (“In My Dreams” Wig Wam ESC 2005) så jag är knappast den som klagar. 😀

Visserligen har han ett nytt band nu, Ammunition som startade 2013, så det blir lite annat sound men av det lilla jag hört av “Wrecking Crew” (på nrk.no/mgp) så är jag relativt säker på att de kommer att visa sig vara min favorit i MGP 2017. 😀

Vad gäller de övriga låtarna så var det nog endast “Mamma boy” med Ella som fick mig att höja på ögonbrynen, men 15 sekunder är inte mycket att gå efter utan ger mer ett första intryck och en liten fingervisning åt vilket håll det drar.

Nu ser jag först och främst fram emot den 15:e februari så att jag kan höra fullversionen av Ammunitions bidrag (och alla de andra bidragen också, naturligtvis) för sedan bli det en lång väntan då finalen inte avgörs förrän den 11:e mars. Men, men… efter att ha sett hur helhjärtat NRK satsade på sin artistpresentation så är jag övertygad om att finalen kommer att visa sig vara värd att väntas på. 😀

Mer om Norges förberedelser inför ESC 2017 hittar ni här: “Norge i ESC 2017“.

Andra bloggar om: , ,

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


10 kommentarer till “Norge 2017: Deltagarna i Melodi Grand Prix 2017”

 1. Marcus

  Nu så, nu börjar det skärpa till sig! Även om Norge knappast kommer lägga sig i medaljfajten finns här mängder av guldklimpar!

  Bäst av klippen var nog Mamma Boy, Nothing Ever Knocked Us Over och Mesterverk. En låt jag tror skulle kunna växa enormt är Oadjesbasvuhtii! Även Places och I Go Where You Go har potential. Grab The Moment har jag svårt att säga något om eftersom jag kom att tänka på Trump direkt – ju mindre sagt om det, desto bättre.

  Övriga tre då? Norges vana trogen lär väl vinnaren bli någon av gubbarna med musik jag inte begriper mig på…

 2. Veronica

  Har aldrig någonsin bedömt bidrag från endast 15 sekunder men jag provar. Kanske blir precis tvärtom sedan när man hör hela. Tre bidrag lät lite positiva Wrecking Crew, First step in faith/Oadjebasvuhtii, Mamma boy. Men där fanns också två som lät negativa Places, Nothing Ever Knocked Us Over

 3. åsa karlström

  hej
  jag heter inte Åsa Larsson utan Åsa Karlström..ändra gärna Rune rudbergs låt kram

 4. Schlagerpinglan

  @åsa karlström, Tack för rättelsen. När jag gjorde inlägget direkt efter presentationen så uppgav NRK: “Skrevet og komponert av Peter Danielson, Åsa og Mars Larsson” så jag tolkade det som att det var samma efternamn. Ser nu att även de har med hela namnet. Tackar. 🙂

 5. Veronica

  Jösses! Jag tycker extra mycket om bidrag där man går utanför det vanliga. Har precis lyssnat på Rumäniens bidrag och där finns ett bidrag som verkligen lever ett eget liv.

  https://www.youtube.com/watch?time_continue=3&v=guScYa18BD4

 6. Johanna

  Svårt att bedöma efter bara 15 sek men jag är inte jätteimponerad. Känner direkt att jag kommer verkligen inte gilla “Places” Den har typ allt jag inte vill ha i en låt.

  Sedan fastnade jag nog mest för “Mesterverk” och “You and I” av de här korta klippen att döma. Får se när fullängdsversionerna kommer….

  Hör ingen ESC-vinnare här heller (har ännu inte hört någon i någon uttagning)

 7. Adri

  Poängterar att detta bara var 15 sekunder men de som gav mig bäst vibbar var:

  1. First step in faith
  2. I go where you go
  3. Nothing ever knocked us over
  4. Places
  5. Grab the moment
  6. You and I
  7. Wrecking crew

  Det var ändå sju låtar vars smakprov var mer än godkända.

  De tre jag då känner mig betydligt mer tveksamma till är:

  8. Mestervek
  9. Mamma Boy
  10. Run run away

 8. Daniel

  Efter första lilla smakprovet kände jag mest för You and I.

 9. Daniel

  Veronica, ja det där Rumänska bidraget var något speciellt, på ett positivt sätt, vilken klar stämma hon har när hon yoddlar!

 10. Schlagerpinglan

  @Veronica, Jag kan bara hålla med, det var en positiv överraskning. Jag håller på att färdigställa mitt Rumänien-inlägg om de inledande auditionerna och “Yodel It!” är definitivt med bland mina favoriter i nuläget.

 1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se