Ungern På fredagskvällen den 10:e februari avgjordes den första semifinalen av “A Dal 2017“, Ungerns uttagning av bidrag till Eurovision Song Contest 2017. Nio artister framförde sina bidrag och de fyra finalisterna utsågs i två röstningsomgångar:

Först räknades summan av de fyra jurymedlemmarnas (Caramel, Zséda, Károly Frenreisz och Miklós Both) röster och de röster tittarna lagt via “A Dal”:s röstningsapp (den femte jurymedlemmen) ihop för att utse de första tre finalisterna.

Därefter fick tittarna själva välja ut det fjärde finalbidraget bland de återstående sex bidragen genom att fortsätta rösta.

Här nedan ser ni resultatet samt länkar till artisternas framträdanden:


Origo“, Joci Pápai (delad etta i första “A Dal 2017”-semifinalen)

Resultatet av den första semifinalen av Ungerns “A Dal 2017”:
Till Final (jury- och app-röster): Jury-röster Tittar-röster Summa
Origo“, Joci Pápai 10+10+9+9=38 p. 7 p. 45 p.
Fall like rain“, Gina Kanizsa 10+10+10+10=40 p. 5 p. 45 p.
See It Through“, Gigi Radics 9+9+9+8=35 p. 7 p. 42 p.
Till Final (tittarröster):
Kalandor“, Soulwave 8+8+7+7=30 p. 7 p. 37 p.
Ute ur tävlingen:
Rain“, Viki Singh 8+8+9+7=32 p. 6 p. 38 p.
Dust In The Wind“, Chase 8+8+8+7=31 p. 6 p. 37 p.
Deák“, Spoon 21 8+8+8+7=31 p. 6 p. 37 p.
White Shadows“, David Henderson 8+7+8+8=31 p. 6 p. 37 p.
Vége van“, The Couple 8+7+7+9=31 p. 5 p. 36 p.
(Källor: mediaklikk.hu och wikipedia)

Schlagerpinglan: För första gången denna A Dal-säsong så fick vi ett bidrag som juryn belönade med idel 10:or men då tittarna endast gav “Fall like rain” med Gina Kanizsa en 5:a så behöver det inte betyda så mycket då det trots allt är tittarna som har sista ordet.

Personligen så räknade jag med att en av mina favoriter, “See It Through“ med Gigi Radics, skulle vara självskriven i finalen medan jag hade en viss förhoppning om någon av mina “riktiga” favoriter skulle knipa den sista platsen. Men, men… det visade sig att “Kalandor” med Soulwave (återigen) fick tittarnas röster och jag är lika frågande till detta som jag var förra gången det hände.

Nu återstår det endast morgondagens semifinal innan vi vet vilka åtta bidrag som kommer att göra upp om att få representera Ungern i ESC 2017 men då jag precis fick två av mina största favoriter utslagna så avvaktar jag ett tag innan jag börjar att finalspekulera. På återseende. 🙂

Mer om Ungerns förberedelser inför ESC 2017 hittar ni här: “Ungern i ESC 2017“.

Andra bloggar om: , , ,

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


4 kommentarer till “Ungern 2017: Resultatet av Semifinal 1”

 1. Adri

  Då “Kalandor” tillsammans med “Hosszú Idök” är mina favoriter i Ungern så fortsätter jag sätta mitt hopp till tittarna! 😀 under hela Ungerns säsong har juryn gått emot mig så jag är inte helnöjd med deras uttagning.

  Men min topp 2 är i alla fall kvar än!

 2. Schlagerpinglan

  @Adri, Där ser man, då är tittarna tydligen inte helt ute och reser. 😉 Jag får väl nöja mig med att Gigi Radics gick vidare även om det var det minst intressanta (men bästa helhets-alternativet) av mina förhandsfavoriter här. 🙂

 3. Daniel

  Origo är min stora favorit.
  Se it through är också bra så den får också gärna vinna.
  De övriga två som gick vidare har jag inte hittat fram till.

  Det är någonting med låten “Fall like rain” som känns bekant. Antingen är det en melodi från något barnprogram på 70-talet ELLER så är det någon sommarbagatell från förr med typ Lill-lindfors eller så. Men jag kommer inte på det nu..

 4. Veronica

  Wow är ett bra ord. Min kille har förlorat sig helt i ett bidrag som tyvärr åkte ut i semifinalen. Han kommer inte att bli glad när han får reda på det. Samma sak har nu hänt mig med ett bidrag. Har förlorat mig helt i “Origo”. Helt obegriplig första gången men den har verkligen växt och den gick dessutom vidare.

 1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se