LettlandPå söndagskvällen den 12:e februari avgjordes den andra deltävlingen av “Supernova 2017“, Lettlands nationella uttagning av bidrag till Eurovision Song Contest 2017. 11 bidrag framfördes och sedan var det upp till en jury och tittarna att välja ut vars två semifinalister.

De fyra utvalda bidragen går vidare till semifinalen den 19:a februari där de kommer att möta de fyra bidrag som tog sig vidare från den första deltävlingen, se resultatet här. Därifrån går sedan fyra bidrag vidare till finalen den 26:e februari. Här nedan ser ni resultatet samt länkar till söndagens framträdanden:


“All I Know”, My Radiant You (en av “Supernova 2017”-semifinalisterna)

Resultatet av Lettlands Supernova 2017 – Deltävling 2 (ej i resultatordning):
Till semifinal: (tittarnas val)
♥ “All I Know“, My Radiant You
♥ “Line”, Triana Park
Till semifinal: (juryns val)
♥ “Your Breath“, Santa Daņeļeviča
♥ “I’m In Love With You“, The Ludvig
Ute ur tävlingen:
♥ “Silhouette“, Katrine Lukins
♥ “Dynamite“, Markus Riva
♥ “We Won’t Back Down“, Toms Kalderauskis
♥ “One by One“, UP
♥ “Runaway“, Miks Galvanovskis
♥ “Taju ot lyubvi“, The HiQ
♥ “Little Weird“, Laura Lo & Chris Oak
(Källor: supernova.lsm.lv och wikipedia)

Schlagerpinglan: Inför deltävlingen så stod mitt hopp till “One by One”, “Little Weird” och “We Won’t Back Down” men efter att ha lyssnat på live-framträdandena så fick jag lägga till “Dynamite” och “Taju ot lyubvi” till listan på bidrag jag ville ha vidare. Med så många alternativ så trodde jag ju att jag i alla fall skulle få ett eller två bidrag vidrare till semifinalen… men uppenbarligen inte. Det är så typiskt att det nästan blir komiskt. 🙂

Då jag inte fick med några av mina favoriter från förra veckan heller så håller jag tummarna för att något av de åtta kvarvarande bidragen växer till sig innan semifinalen den 19:e februari… eller i alla fall innan finalen den 26:e februari. Det är ju trots allt roligare att följa en uttagning om man har något att hoppas på. 😀

Mer om Lettlands förberedelser inför ESC 2017 (inkl. det fullständiga “Supernova 2017”-semifinal-startfältet) hittar ni här: “Lettland i ESC 2017

Andra bloggar om: , ,

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


10 kommentarer till “Lettland 2017: Resultatet av “Supernova” – Deltävling 2”

 1. Micke

  En av de första låtarna jag lyssnade på när jag försökte komma ikapp här var ett bidrag som Adri pratade om. Bidraget “One of us” som även jag tog till mig snabbt. Sen fick jag höra att den hade åkt ut och undrade mest varför. Kanske rent av var så jädra bra standard på de övriga bidragen? Den tanken kapsejsade snabbt då jag lyssnade på de klara semifinalisterna. Jag känner för att använda ett väldigt starkt ord för att beskriva bidragen men jag avstår med respekt till övriga här.

  Var allmänt less redan efter några låtar och efter sju låtar var jag inte direkt superglad att ta mig an det åttonde och sista men jag gjorde det och plötsligt hittade jag något som jag vill kalla musik och inte nog med det utan dessutom riktigt bra musik. Vinner inte den så börjar jag undra över hälsotillståndet hos folket i Lettland. Bidraget jag pratar om är “Your Breath”. Snacka om överlägsen. Dels för att jag gillar den men givetvis också på grund av det övriga låtmaterialet.

  Usch nu måste jag ta igen mig. Kan inte riktigt bli av Linda Leens mord på allt vad musik står för. Undra om jag kan stämma henne för ofredande? I lagen om ofredande står det ju bl.a att den som med oljud eller annat hänsynslöst beteende eljest ofredar annan, döms för ofredande till böter eller fängelse i högst ett år

  Jag ska fundera på det för jag lider verkligen av detta oljud och hänsynslösa beteende

  Pinglan jag förstår din frustration. Kan inte säga att jag var wow över de bidrag du hoppades på (jo One of us) men alla dina favvisar slår de sju bidrag jag inte gillar som är kvar.

 2. Marcus

  Jahopp, då får man vänta ett år till på att letterna ska begripa vilken stjärna de har i Markus Riva :/

 3. Adri

  Jag skrek av glädje när jag såg att Markus Riva inte gick vidare. Hans låtar blir allt menlösare för varje gång.

  Sen blev jag förbannad när jag såg att “One by one” hade åkt ut. Den var ju en så härlig kombo av mysig och kuslig.

  Men… jag har en ny favorit i Lettland. “Line”. Den var faktiskt bättre live än i studioversionen och jag gillar att det lyckas vara ett riktigt bra dance-anthem utan att bli allt för “basic” utan ändå kan sticka ut.

  Heja “Line”! (Det som talar för Lines fördel är att den är en tittar-finalist och varje år som Supernova funnits så är det en tittar-finalist och inte jury-finalist som vunnit så jag vill inte ge upp hoppet om Lettland.)

  Åker “Line” ut nästa vecka, eller går till final men inte vinner… DÅ kommer Lettland nog få svårt att få imponera (men vill inte säga för mycket, kan mycket väl hända att något annat också växer som satan!)

  Bara “Your breath” eller “Who is in charge” vinner så är jag nöjd. “Who is in charge” lyssnade jag seriöst på och hade explosiv huvudvärk efter 25 sekunder. Horribel. En av de absolut sämsta låtarna i år. Enda konkurrensen var väl Spaniens “Spin my head”.

 4. Micke

  Jag satt just och skrev på min blogg att jag har hittat en konkurrent till “Unstoppable” till priset “sämst i år” i Rumäniens uttagning genom bidraget “Save me”, Ramona Nerra. Den har allt som jag inte gillar. Tog dock inte lång tid innan jag fick ett svar från en tjej som menade på att jag inte visste vad jag talade om ifall jag inte lyssnat på alla rumänska bidrag. Enligt henne fanns det ett bidrag där som slår allt. Frågade vilket och gick in och lyssnade på det och sedan förstod jag att jag bara pratat skit, att hon hade rätt 🙂 Har faktiskt aldrig hört något liknande som “My Life”, Pitt Leffer 🙂

  @Adri ditt sista stycke. Ta gärna det igen. Antingen har du rört till det eller så är det helt enkelt jag som inte landat än 🙂 Hur som helst så finns det bara ett bidrag för mig nu i Lettland och det är “Your breath”.

 5. Adri

  Jag rörde till det… as usual. Det ska såklart stå:

  “Bara “Your breath” eller “Who is in charge” INTE vinner så är jag nöjd”

  “Who is in charge” är dock som sagt absolut absolut värst så även om Lettland gör ett stort stort misstag om “Your breath” vinner så tar jag den gladeligen över “Who is in charge”!

  Men… som sagt; HEJA “LINE”!

 6. Micke

  Ok Adri! Tur att vi inte kollar Lettlands tävling ihop då 🙂 För mig skulle alla bidrag komma sist av alla länder om de vann. Dvs förutom Your Breath då som är den enda som har något enligt mig

 7. Adri

  Micke: Både 2015 och 2016 var Lettland med på min slutliga topp fem. Den chansen är obefintlig i år för deras del (men det var den redan från början, “One by one” skulle inte ens ha tagit en plats där).

  Men i nuläget är Spanien på en ganska ohotad sistaplats. Blir förbannad när jag hör den. I början var den godkänd men oj vad den tappar i väldigt väldigt rask takt. Refrängen upprepas till döds så man tröttnat redan innan låten ens nått två tredjedelar.

 8. johanna

  Jag är supernöjd med Supernova i år. Har varit en av de uttagningar jag inte alls gillat föregående år men i år har samtliga mina favoriter utan “One by one” gått vidare än så länge. Jag AVSKYR dock Line och Linda Leen som också gått vidare så hoppas att minst en av de men helst båda har åkt ut före finalen.

  Mina två största favoriter är nu Lauris och My Radiant You och jag har noterat att båda dessa har vunnit sina respektive semifinaler så hoppas på att det fortsätter. Gillar även “Youe Breath” väldigt mycket

 9. Adri

  Någonting som jag i alla fall känner mig hyfsat(!) säker på är att vinsten står mellan: Line, All I know, Who is in charge och Magic Years.

  De fyra är tittarnas kandidater och med tanke på att finalen har 0% jury så känns det väl ganska naturligt att de fyra har störst chans att ta sig till Kiev. Mycket kan dock hända så är verkligen inte säker.

  Som sagt så hoppas jag Lettland håller sig till det elektroniska spåret (varför ändra på ett vinnande koncept?) 🙂

 10. Johanna

  @Adri Dock är det väl så att juryn röstar två till finalen och tittarna två och då har jag svårt att tro att alla de fyra du nämner kommer vara i final. Men Lettland har potential att ta sig in på topp tio hos mig i år (om de väljer rätt det vill säga)

 1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se