LettlandPå söndagskvällen den 19:e februari avgjordes semifinalen av “Supernova 2017“, Lettlands nationella uttagning av bidrag till Eurovision Song Contest 2017. 8 bidrag framfördes och sedan var det upp till en jury och tittarna att välja ut vars två finalister.

I finalen den 26:e februari kommer däremot 100% tittarröster att utse vinnaren av de 4 bidrag som gick vidare från semifinalen. Här nedan ser ni resultatet samt länkar till söndagens framträdanden medan all inför-info finns här.


“All I Know”, My Radiant You (en av “Supernova 2017”-finalisterna)

Resultatet av Lettlands Supernova 2017 – Semifinalen (ej i resultatordning):
Till final: (tittarnas val)
♥ “Line“, Triana Park
♥ “All I Know“, My Radiant You
Till final: (juryns val)
♥ “I’m In Love With You“, The Ludvig
♥ “Your Breath“, Santa Daņeļeviča
Ute ur tävlingen:
♥ “Magic Years“, Lauris Valters
♥ “Who Is In Charge“, Linda Leen
♥ “Up“, Franco Franco
♥ “Spiritual Priest“, Miks Dukurs
(Källor: supernova.lsm.lv och wikipedia)

Schlagerpinglan: Inför deltävlingen så kom jag fram till att “Magic Years“, “All I Know” och “Spiritual Priest” var de bidrag som jag tyckte var lite bättre än de resterande men att jag inte hade någon speciell personlig favorit kvar i “Supernova 2017”.

Eftersom jag fick vidare ett bidrag (från en semifinal där enbart bidrag från den andra deltävlingen gick vidare medan del 1-bidragen åkte ut) så är jag relativt säker på att jag kommer att hålla en liten tumme för My Radiant You i finalen. För säkerhets skull så ska jag dock ge hela finalfältet några chanser till, eventuellt kan någon ha vuxit till sig. 🙂

Mer om Lettlands förberedelser inför ESC 2017 hittar ni här: “Lettland i ESC 2017“.

Andra bloggar om: , ,

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


3 kommentarer till “Lettland 2017: Resultatet av “Supernova” – Semifinalen”

  1. Adam

    Jag älskar Supernova, en av Europas bästa uttagningar om ni frågar mig. En något svagare omgång dock den här gången, men en solklar vinnare, Triana Park och “Line”. Melodin är sjukt catchy, sitter direkt i huvet och tror det kan bli ett coolt framträdande i Kiev med den låten. Alltid gillat de, även när de deltagit i tidigare år, men nu verkar det som det är deras tur och vinna, hoppas jag! 🙂

  2. Schlagerpinglan

    @Adam, Även jag tycker att uttagningen är väldigt bra gjord med hela stämningen, Riga Beaver, låtar som inte låter som i många andra uttagningar o.s.v. men just i år så har jag haft extrem otur med “mina” låtar. Desto bättre går det i Estland, som även de har en fenomenal uttagning, så jag klagar inte. 🙂

  3. Johanna

    För mig som inte är ett fan av elektronisk musik tycker jag detta är den bästa upplagan av Supernova hittills då inte samtliga låtar har ett omotiverat elektroniskt beat i sig. Gillar ju inte Triana Park som ni redan förstått (och ja den vinner säkert) De andra i finalen är däremot bra alla tre även om The Ludvig ligger steget efter de andra. Jag förstår inte snacket om e sämre omgång alltså:-)

  1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se