Sloveniens Eurovision-bidrag 2017

2017-02-24 (fredag)

SlovenienFredagen den 24:e februari valde Slovenien ut sitt bidrag till Eurovision Song Contest 2017 genom finalen av “Evrovizijska Melodija 2017″ (“EMA 2017“) där de 8 bidrag som tagit sig vidare från semifinalerna tävlade.

Efter att finalbidragen framförts var det upp till 50/50 jury- och tittarröster att utse vinnaren. Slutresultatet samt länkar till finalens framträdanden ser ni här nedan medan all inför-finalen-info finns här.

Lyssna på Sloveniens bidrag till Eurovision Song Contest 2017 här:

“On My Way“, Omar Naber
final-framträdandesemifinal-framträdandestudioversion
(text & musik: Omar Naber)

Resultatet av Sloveniens “EMA 2017”, 24:e februari:

Placering, Bidrag, Artister: Juryröster Teleröster Summa
1. “On My Way“, Omar Naber 64 p. 60 p. 124 p.
2. “Heart of Gold“, BQL 42 p. 72 p. 114 p.
3. “Zažarim“, Raiven 46 p. 48 p. 94 p.
4. “Flower in the Snow“, Nuška Drašček 56 p. 12 p. 68 p.
5. “Fse“, Nika Zorjan 20 p. 36 p. 56 p.
6. “Ni panike“, Sell out 0 p. 24 p. 24 p.
7. “Wild Ride“, KiNG FOO 14 p. 0 p. 14 p.
8. “Open Fire“, Tim Kores 10 p. 0 p. 10 p.
(Källa: esctoday.com)

Schlagerpinglan: Precis som vid förra årets EMA-final så kunde jag inte hitta något bidrag som jag tyckte hade det där lilla extra. Likväl, efter att ha sett finalframträdandena så tyckte jag att Omar Naber var den som hade den bästa kombinationen av ett bra framträdande och acceptabel låt och därför är jag väldigt glad över att juryn var med och bestämde slutresultatet. 🙂

Jag önskar Omar Naber och Slovenien lycka till i Kiev och hoppas att det till slut räcker till en plats i finalen. Det lär förmodligen bli svårt att stå ut från mängden med en ballad bland så många andra ballader… men ingenting är omöjligt. 😀

Mer om Sloveniens förberedelser inför ESC 2017 (samt deras senaste ESC-bidrag och resultat) hittar ni här: “Slovenien i ESC 2017” medan länk-samlingen till de övriga utvalda bidragen samt ländernas ESC-förberedelser finns här.

Andra bloggar om: , , , ,

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


3 kommentarer till “Sloveniens Eurovision-bidrag 2017”

 1. Veronica

  Oj vilket slätstruket bidrag. Där finns absolut ingenting för mig. Det som gör det ännu svårare för Omar är att det redan finns ett antal klara ballader till i maj och mot dessa står han sig slätt

 2. Adam

  Omar gjorde ett bra framträdande och det var det som gjorde att han vann en rätt svag final. Hoppades på Raiven, men hennes låt var för dålig. Och trodde att BQL skulle ta det, men juryn fastnade inte alls för låten.

  Fast låten är jättemycket sämre än hans låt 2005, vilket är för mig ett av Sloveniens bästa bidrag någonsin. Tror detblir svårt att gå vidare, lägger honom på en 12:e plats i min topp 14, mellan Schweiz (som kämpar med Spanien om 10:e platsen) och Malta (som mycket väl kan vara näst sist när alla har valt…)

 3. Nathalie

  Lik Malta på många sätt, men jag tycker betydligt bättre om Omars låt. Lite nostalgiminnen där. En fin ballad och han är en mycket bra sångare. Även om jag också håller med om att hans bidrag fån -05 var ännu bättre.

 1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se