Rumänien Schlagerpinglan: På söndag, den 26:e februari, är det dags för den inledande semifinalen av “Selecția Națională 2017“, Rumäniens nationella uttagning av bidrag till Eurovision Song Contest 2017.

Här nedan hittar ni det mesta man behöver veta, inkl. allmän fakta om uttagningen, startfältet, länkar till artisternas live-audition-framträdanden samt mina högst personliga betyg av de tävlande låtarna.

Allmänt om Rumäniens “Selecția Națională 2017”:
84 bidrag skickades in till “Selecția Națională 2017“, den nationella uttagning som ska utse TV-bolaget TVR:s och Rumäniens tävlingsbidrag i ESC 2017.
72 bidrag fick erbjudande om att delta vid de live-auditioner som senare visades för allmänheten, se snabbreprisen här, och där juryn valde ut 15 bidrag till semifinalen.
Från semifinalen den 26:e februari utser en jury upp till 10 finalister.
I finalen den 5:e mars utses vinnaren med hjälp av 100% tittarröster.


“Yodel It!”, Ilinca feat. Alex Florea (en av Rumäniens semifinalister)

Rumäniens “Selecția Națională 2017” – Semifinal, 26:e februari:

Startordningen, bidragen, artisterna och låtskrivarna: Schlagerpinglans
betyg:
1. Fără bariere“, Elize & No Stress
(Vladimir Pocorschi, Eliza Manda)
RumänienRumänienRumänienRumänienRumänien
2. Set the skies on fire“, Cristina Vasiu
(Jonas Thander, Calle Kindbom, Tony Sánchez-Ohlsson)
RumänienRumänienRumänienRumänienRumänien
3. Limitless“, Tudor Turcu
(Bogdan Tomoșoiu, Tudor Turcu, Marius Marin)
RumänienRumänienRumänienRumänienRumänien
4. Save me“, Ramona Nerra
(Ramona Nerra, Terri Bjerre, Toddi Reed)
RumänienRumänienRumänienRumänienRumänien
5. Petale“, Instinct
(Daniel Alexandrescu, Vlad Alecu, Theea Eliza Miculescu)
RumänienRumänienRumänienRumänienRumänien
6. Wild child“, Eduard Santha
(Eduard Santha, Marius Pop)
RumänienRumänienRumänienRumänienRumänien
7. We own the night“, Tavi Colen & Emma
(Anastasia Sandu, Cătălin Tuță-Popescu)
RumänienRumänienRumänienRumänienRumänien
8. Doua sticle“, Zanga
(Alexandra Penciu)
RumänienRumänienRumänienRumänienRumänien
9. Yodel It!“, Ilinca ft. Alex Florea
(Mihai Alexandru, Alexandra Niculae)
RumänienRumänienRumänienRumänienRumänien
10. Hope“, Alexandra Crăescu
(Carlos Manuel De Abreu Fernandes)
RumänienRumänienRumänienRumänienRumänien
11. Adu-ți aminte“, Maxim
(Adrian Sînă, Anca Cojocaru, Andrei Vitan)
RumänienRumänienRumänienRumänienRumänien
12. Adventure“, D-lema
(Alex Luft, Denisa Demian)
RumänienRumänienRumänienRumänienRumänien
13. I won’t surrender“, M I H A I
(Mihai Trăistariu, Michael James Down,
Primož Poglajen, Niklas Hast
)
RumänienRumänienRumänienRumänienRumänien
14. Spune-mi tu“, Ana Maria Mirică
(Liviu Elekes, Roxana Elekes)
RumänienRumänienRumänienRumänienRumänien
15. Walk on by“, Xandra
(Jonas Gladnikoff, Will Taylor)
RumänienRumänienRumänienRumänienRumänien

Schlagerpinglan: Som vanligt så ställer Rumänien upp med ett riktigt starkt startfält med ett flertal imponerande kandidater. Personligen tycker jag extra mycket om “Petale” med Instinct, “Yodel It!” med Ilinca ft. Alex Florea och “Walk on by” med Xandra och ser gärna att någon av dem vinner finalen, även om det kanske är att gå händelserna i förväg. 😀

Först och främst är det söndagens semifinal som ska avgöras och då hoppas jag att inte bara min topp-trio finns med bland de 10 som går vidare till finalen utan med lite tur så finns även M I H A I:s underbara (men inte i “Tornero“-klass) “I won’t surrender” med bland finalisterna. 🙂

Mer om Rumäniens förberedelser inför ESC 2017 hittar ni här: “Rumänien i ESC 2017“.

Andra bloggar om: , , ,

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


4 kommentarer till “Rumänien 2017: Inför “Selecția Națională 2017”-semifinalen”

 1. Veronica

  Varför har de ens denna tävling? Det finns ju bara ett bidrag, ett överlägset bidrag. Visst PETALE har något med det är NÅGOT som vi hört så många gånger förut. YODEL IT är det mest överlägsna bidrag jag sett hittills i något lands uttagning

 2. Adri

  Om Rumänien inte väljer “Yodel it!” så kommer de nog ganska omedelbart lämna min grupp topp-länder!

  Rumänien hade en stark period 2004-2012, men har sedan dess fortsatt sjunka på mina listor och förra året intog de min sistaplats, men nu med “Yodel it!” har de chans att få en topp 10, kanske topp 5 eller varför inte topp 3 hos mig!

 3. Johanna

  Yodel It är det enda valet. Finns några till som är helt ok. Jag älskar Rumänien i ESC och kan knappt komma ihåg att de haft ett enda dåligt bidrag (älskade Ovidio med, han var i min topp 10 tills han blev diskad) så jag hoppas inte att de gör mig besviken i år heller:-)

 4. Daniela

  @Johanna: vad roligt att höra att du älskar Rumänien i ESC! Det gör jag också!! Detta absolut inte för att det är landet jag kommer ifrån, utan för att Rumänien har en mycket stark musiktradition och de jan musik! De hänger med utvecklingen ich artisterna är riktigt begåvade, de flesta sysslar med musik sedan barndomen. Det blev fruktansvärt för Ovidiu förra året, jag älskar Ovidiu som artist och jag tyckte väldigt mycket om hans bidrag. Det hade han komponerat av en vis anledning – det hade hänt något väldigt tragiskt i Rumänien och sången var en hyllning till offren i den tragedin. Han har vägrat ställa upp i år som tävlande men han är jurymedlem. Good for him!
  Jag hoppas verkligen att det rumänska folket röstar på YOUDEL it! För den är verkligen bäst!! Jag håller tummarna för dem allt jag kan!! men många rumäner älskar Mihai och dessutom förstår de inte det hela med ESC utan de tror att det hänger på rösten! ( Dock inte alla!!) Vi får hoppas att det rumänska folket engagerar sig i ESC och röstar!! att rösta är lite dyrt för dem så att vi får se vad som händer, men ack vad jag vill att Ilinca och Alex vinner! ✊️✊️❤❤

 1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se