SerbienTV-bolaget RTS avslöjade i går, måndagen den 27:e februari, att Tijana Bogićević är den internvalda artist som ska få representera Serbien i Eurovision Song Contest 2017.

Tijana, som var bakgrundssångerska för Serbien i ESC 2010 & 2011 och deltagit i landets ESC-uttagning 2009, kommer att tävla i Kiev med en låt av Borislav Milanov, Bo Persson, Johan Alkenas och Lisa Ann-Mari Linder. Låtskrivarkvartetten har tidigare varit med i teamen bakom Eurovision-succéer som “Rise Like A Phoenix” och “If Love Was A Crime“.


Tijana Bogićević (med Beovizija 2009-bidraget “Pazi šta radiš”)

Länkar till smakprov på låtar med Tijana Bogićević:
Pazi šta radiš“, Tijana Bogićević (17:e i semifinalen av “Beovizija 2009”)
Sam od sutra“, Tijana Bogićević (showen “Tri boje zvuka”)
Caroban“, Nina Radojičić (Tijana var bakgrundssångerska 2011)
Ovo je Balkan“, Milan Stanković (Tijana var bakgrundssångerska 2010)
(Källor: eurovision.tv, wiwibloggs.com och wikipedia)

Schlagerpinglan: Nu när vi även kan räkna Serbien till de länder som avslöjat sina planer så återstår det endast fyra internvals-frågetecken. Medan Ryssland och San Marino fortsätter att vara väldigt hemlighetsfulla så vet vi att Bulgarien avslöjar sitt val i mars medan Australien har ett datum för sin presentation: den 7:e mars. Alla pusselbitar faller sakta men säkert på plats. 😀

Mer om Serbiens förberedelser inför ESC 2017 hittar ni här: “Serbien i ESC 2017“.

Andra bloggar om: , , , ,

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


2 kommentarer till “Tijana Bogićević för Serbien 2017!”

  1. Marcus

    Oh, det här verkar lovande! Jag gillar Tijana (klippet ovan gör henne inte rättvisa) och med de låtskrivarna borde hon få något saftigt att sätta tänderna i!

  2. Micke

    Ska väl inte säga alltför mycket än innan jag är säker men det här känns som en marsch mot för min del ett av årets största besvikelser. Pratar inte om artisten utan mer vilka som skriver bidraget. För mig låter det nästan som ett solklart bidrag på engelska och efter Italien och Turkiet kan jag inte tänka mig något värre land att svika sitt vackra språk. Hoppas jag har fel så in i hel……………….. men jag tror tyvärr inte det

  1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se