Kroatiens Eurovision-bidrag 2017

2017-03-02 (torsdag)

KroatienI dag, torsdagen den 2:a mars, nästan två veckor efter att TV-bolaget HRT avslöjat att Jacques Houdek kommer att representera Kroatien i Eurovision Song Contest 2017, presenterades det internvalda tävlingsbidraget “My Friend“, se klipp nedan.

Lyssna på Kroatiens bidrag till Eurovision Song Contest 2017 här:

“My Friend”, Jacques Houdek studioversiontext-videoinstrumental version
(text & musik: Jacques Houdek, Tony Roberth Malm, Siniša Reljić, Arjana Kunštek, Fabrizio Laucella, Ines Prajo)

Schlagerpinglan: Då jag verkar ha olika åsikter om detta bidrag varje gång jag lyssnar på det så ska jag nog vara lite försiktig med att uttala mig alltför säkert om vad jag tycker om det. Berg-och-dal-banan började i alla fall med att jag förälskade mig i den instrumentala versionen av “My Friend”, vilket ledde till att min första bekantskap med ESC-versionen blev en rejäl besvikelse. Sedan hände dock något som fick mig att börja gilla slutversionen på ett helt annat sätt och det är väl där jag är nu. Vi får väl se hur det hela utvecklar sig men något som är helt klart är att jag tycker att Kroatien skickar ett väldigt intressant bidrag till ESC i år. 🙂

Mer om Kroatiens förberedelser inför ESC 2017 (samt deras senaste ESC-bidrag och resultat) hittar ni här: “Kroatien i ESC 2017“ medan länk-samlingen till de övriga utvalda bidragen samt ländernas ESC-förberedelser finns här.

Andra bloggar om: , , , ,

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


4 kommentarer till “Kroatiens Eurovision-bidrag 2017”

 1. Adri

  Plats 17/21 för mig hittills. Jag är alltid öppen för att det kan förändras, men mitt första intryck är väldigt “meh”.

 2. Micke

  Har faktiskt väntat lite på att få höra din åsikt om det här bidraget pinglan 🙂 Eftersom du precis som jag blev helt wow av den instrumentala varianten. Jag blev grymt besviken när jag fick höra “slutvarianten” och tyckte den var bedrövlig. Har dock mildrats lite nu. Kämpar just nu mest dalsettpartierna. Men vi får se var det slutar. Kul med annorlunda bidrag hur som helst 🙂

 3. Schlagerpinglan

  @Micke, Mmm… med tanke på hur höga förväntningar jag hade efter den första versionen så var slutversionen inte alls vad jag hade hoppats på, men man får bedöma de båda versionerna som två olika låtar och båda kommer förmodligen att spelas flitigt här. 🙂

 4. Micke

  Har sällan eller aldrig märkt så olika åsikter om ett bidrag som just om Kroatiens 2017. Jädrar så många som tycks älska det och jädrar så många som tycks hata det. Jag kämpar med bidraget just nu. Den instrumentala versionen hade legat på andra plats på min topp nu efter Italien. När jag först hörde slutprodukten låg den nere i avgrunden för mig. Hittar dock mer och mer i den och den har stadigt klättrat uppåt. Frågan kvarstår dock. Hur kunde ni göra så här med den pärlan ni hade från början?

 1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se