Ukrainas Eurovision-bidrag 2017

2017-03-02 (torsdag)

UkrainaEfter tre inledande semifinaler med totalt 24 tävlande bidrag var det den gångna helgen, lördagen den 25:e februari, dags för Ukraina att utse sitt bidrag i Eurovision Song Contest 2017 genom finalen av sin nationella uttagning.

Sex bidrag tävlade och vinnaren utsågs genom 50/50 jury- och tittarröster. Se slutresultatet samt länkar till finalens framträdanden längre ned medan inför-finalen-infon finns här.

Juryn, som varit med hela uttagningen, bestod utav av Konstantin Meladze (kompositör, producent), Jamala (ESC-2016-vinnare) och Andrei Danilko (Verka Serduchka) medan fem ESC-2017-representanter från andra länder agerat gästartister. Se länkar till alla framträdandena här:

Gästartister vid Ukrainas ESC-2017-uttagning:
Semifinal 1: “Historyja majho žyccia“, Naviband (Vitryssland)
Semifinal 1: “Keep the Faith“, Tako Gachechiladze (Georgien)
Semifinal 3: “Do It for Your Lover“, Manel Navarro (Spanien)
Finalen: “Flashlight“, Kasia Moś (Polen)
Finalen: “Requiem“, Alma (Frankrike)

Lyssna på Ukrainas bidrag till Eurovision Song Contest 2017 här:

“Time”, O.Torvald final-framträdandestudioversionsemifinal-framträdande

Resultatet av Ukrainas ESC-2017-uttagning – Finalen, 25:e februari:

Placering, Bidrag, Artist: Juryröster Teleröster Summa
1. “Time“, O.Torvald 5 p. (25.57%) 5 p. 10 p.
2. “I Love You“, Tayanna 6 p. (16.69%) 4 p. 10 p.
3. “Wonder“, Melovin 2 p. (31.22%) 6 p. 8 p.
4. “Saturn“, Rozhden 3 p. (7.73%) 2 p. 5 p.
5. “Thank You for My Way“, Illaria 4 p. (7.43%) 1 p. 5 p.
6. “O, mamo!“, Salto Nazad 1 p. (11.35%) 3 p. 4 p.
(Källa: wikipedia)

Schlagerpinglan: Med tanke på att jag inte hade alltför stora förhoppningar när det gäller Ukrainas uttagning så måste jag medge att jag är positivt överraskad till hur det slutade.

Först och främst så fick mitt favoritbidragWonder” tävla i finalen och sedan fick Melovin tittarnas högsta poäng samt motta publikens hyllningar. Mer än det kan jag inte önska mig när jag vet att juryn i Ukraina inte alls har samma tankegångar som mig när vi letar efter ett “bra” bidrag. Men, men… med tanke på hur många gånger juryn “räddat situationer” i andra länders uttagningar så känns det fel att klaga när det nu “slår fel”. 🙂

Det visade sig dock att jag inte bara är glad över att juryns favorit Tayanna inte vann utan det har visat sig att jag faktiskt tycker betydligt bättre om O.Torvald än jag först trott. 🙂 Numera uppfattar jag “Time” som en helt OK låt med en intressant text och jag skulle inte bli förvånad om den till slut klättrar ganska högt upp på min personliga lista. 🙂

Mer om Ukrainas förberedelser inför ESC 2017 (samt deras senaste ESC-bidrag och resultat) hittar ni här: “Ukraina i ESC 2017“ medan länk-samlingen till de övriga utvalda bidragen samt ländernas ESC-förberedelser finns här.

Andra bloggar om: , ,

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


8 kommentarer till “Ukrainas Eurovision-bidrag 2017”

 1. Marcus

  “Heterosexuellt” – det är allt jag har att säga om de här tre minutrarna. Det ordet väcker nog olika associationer hos oss, och mina är inte helt positiva Näst sist av de färdiga bidragen.

 2. Micke

  Heterosexuellt är väldigt positivt för mig eftersom det är vad jag är helt och hållet. Homosexuellt som är långt ifrån mig har trots det ingen som helst dålig klang i mina öron. Har flertalet bra vänner som är homo. Som jag brukar säga. Who cares? 🙂 Jag förstår inte ditt sätt att resonera Marcus. Kanske bara jag som är dum 🙂 Oavsett vilket så är det din sak och definitivt inget jag kommer att göra någon grej av här.

  För min del är problemet med detta bidraget är att de inte klarar att hantera potentialet i bidraget. Varken låtskrivare eller artister. Känns som några hobbynissar haft bra tankar men inte klarar att få fram dem till fullo i verkligheten.

 3. Adri

  Det känns ju onekligen som att denna låten behöver en revamp och HERREGUD vad den behöver en också.

  I grund och botten känns det som en helt acceptabel låt, men den känns fruktansvärt amatörmässigt framfört och ihopsatt.

 4. Marcus

  Jag menar det på ett nästan parodiskt stereotypt sätt: elgitarrer, svettdoft, håriga armar, pinuppbrudar på kontorsväggen, högljutt och skränigt, ölfläckar på linnet. Den här låten är allt det ihopmixat för mig. Ingen angenäm upplevelse imho.

 5. Micke

  Va ser du ned på mig Marcus? 🙂 Skojar bara med dig. Jag är ju hårdrockare från grunden så jag känner igen lite av det där 🙂 Detta gänget bygger dock luftslott. De vill vara något de inte klarar av riktigt

 6. Johanna

  Jag gillar denna. Vi har hört mycket bättre rock i tävlingen men vi är svältfödda på det i år så därför rankar jag ändå denna ganska högt. Är mest oerhört lättad att vi slapp den wailande Tayanna (kvoten wailande kvinnor är redan fylld i min värld)

 7. Marcus

  Som hårdrockare förstår du nog ganska mycket av det jag menar då, ja ^^ Det är här så avlägset från min värld att jag faktiskt har svårt att ogilla det. Missförstå mig rätt nu, jag tycker det här årets sämsta bidrag utan tvekan, men det beror mer på att jag totalt saknar beröringspunkter med den begreppsvärld som ger upphov till sånt här. Att höra en distad gitarr är för mig som att debattera klimatpolitik på kinesiska: det är säkert relevant och intressant för den som begriper något av det, men för mig är det mest slöseri med tid.

 8. Micke

  @Marcus ungefär som för mig med dutt dutt syntar och robotdansare då. Det där du säger om hårdrockare gäller dock inte alla. Jag har spelat i band i hela mitt liv och jag kan lova på hela min släkts liv att jag aldrig någonsin utnyttjat spelningar och liknande för att få brudar. Jag älskar kvinnor men inte på det sättet. Det där med sånt och liknande och med hårdrockare är till största delen en myt. En del vill t.o.m omfamna den myten trots att det inte är DE.

  Jag älskar gitarrer Marcus. Pratar inte bara om såna du tänker på utan kan älska och sitta med polare, akustiska gitarrer, något gott att äta och dricka, sjunga och bara ha kul. Gitarrer och trummor är min grej. Funkar med lite fiol också men då ska jag kunna det 🙂

  Håller helt med Johanna om att det är för lite rock i ESC. Det är för lite allting från Rock till opera

 1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se