GreklandSchlagerpinglan: På måndag kväll, den 6:e mars, är det dags för Grekland att välja ut sitt bidrag till Eurovision Song Contest 2017 genom en nationell final med en internvald artist.

Här nedan hittar ni det mesta man behöver veta inför finalen av den grekiska finalen, inkl. allmän fakta om uttagningen och finalstartfältet.

Allmänt om Greklands nationella ESC-2017-uttagning:
Sångerskan Demy har valts ut internt att få representera TV-bolaget ERT och Grekland i Eurovision Song Contest 2017, läs mer här.
Tävlingsbidraget kommer att utses den 6:e mars då en nationell final, med start klockan 21:00 CET, kommer att hållas med tre tävlande låtar.
De tre bidragen, som alla är signerade låtskrivaren Dimitris Kontopoulos och scenshowmästaren Fokas Evangelinos. kommer att presenteras för allmänheten i form av tre videor, som spelats in i Ukraina och Grekland, vid den nationella finalen den 6:e mars.
Vinnarbidraget utses med hjälp av 70% tittarröster och 30% juryröster bestående av utflyttade grekiska medborgare boende i nio olika länder.
Elena Bouzala och Antonis Loudaros är programledare för den grekiska finalen medan Hovig agerar gästartist med Cyperns ESC-2017-bidrag “Gravity”.


Ελληνικός Τελικός Eurovision 2017 | Promo TV Trailer (0:43 – Feb 27, 2017)

Greklands nationella ESC-2017-uttagning – Final, 6:e mars:

Bidragen, artisten och låtskrivarna:
1. Angels“, Demy
(musik: Dimitris Kontopoulos, text: Romy Papadea (Demys syster))
2. This is love“, Demy
(musik: Dimitris Kontopoulos, text: John Ballard, Romy Papadea)
3. When the morning comes around“, Demy
(musik: Dimitris Kontopoulos, text: John Ballard)

Uppdaterat: Jag har nu uppdaterat startfältet ovan med länkar till bidragens officiella videor.

Schlagerpinglan: Då man inte får lyssna på bidragen förrän på måndag, då finalen avgörs, så finns det inte mycket att ha åsikter om här men jag kan inte låta bli att ha väldigt höga förhoppningar då det trots allt är Dimitris Kontopoulos som ligger bakom alla de tre bidragen. 🙂

Mer om Greklands förberedelser inför ESC 2017 hittar ni här: “Grekland i ESC 2017“.


Förslag på ät- och drickbara tillbehör till Greklands final:

Schlagerpinglan: Om man vill sätta en liten grekisk prägel på den nationella finalen så kan man bjuda på en god och matig grekisk sallad bestående av bland annat kalamon-oliver, fetaost och olivolja från Grekland och ev. servera det med en grekisk öl. 🙂

Andra bloggar om: , , , ,

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


8 kommentarer till “Grekland 2017: Inför den nationella finalen”

 1. Johanna

  Jag hoppas att de andra två bidragen är bättre än vad det läckta “This is Love” var för det var iget vidare. Och isf att någon av de vinner. Ser fram emot finalen iaf!

 2. Micke

  Har i alla fall svårt att tro att inte de andra två ska vara bättre med tanke på hur usel “This is love” lät.

 3. Johanna

  @Micke De har faktiskt lyckats med konststycket att en låt är ÄNNU sämre än den som läckte ut. Den tredje var godkänd. Men inte mer.

 4. Schlagerpinglan

  Hmm… de är inne på andra uppspelningen av låtarna nu men jag tror nog att jag behöver en fyra-fem lyssningar för att hitta någon “favorit”. Jag vill inte skriva att jag är besviken på låtarna, för det är kanske sådana som behöver tid för att komma till sin rätt, men just i kväll uteblev i alla fall alla wow-känslor.

 5. Micke

  @Johanna. Jag har lite svårt att svara då jag bara hört de tre från början och över första refrängen. Efter det kände jag hyfsat positiva vibbar för “de två övriga” men inte This is love. Versen är inte helt fel i den heller men refrängen……. my oh my.

  Men du kanske har hört mer av dem Johanna så du har bättre koll. Jag lägger ned här nu då det är MF final och det är ju inte riktigt min grej som du nog vet så varför jag jag vara här då när det bara blir sånt snack?. Men du Johanna jag har ingen som helst koll på startfältet och tänker inte skaffa det heller men min dama “driver mig till vansinne” med sin Nano 🙂 Är den verkligen så bra som hon vill ha den till? Faktiskt första året sedan jag hoppade av som hon varit på mig med någon låt 🙂

 6. Johanna

  @Micke Jag gillar Nano. han känns äkta och låten är bra. Men Wiktoria är ju min favorit (country-pop så inite helt oväntat iofs) Nano skulle bli en utmärkt representant för Sverige. Ödmjuk, vanlig kille med stor röst. Men du får ha det bra Micke så hörs vi här sedan efter MF:-)

 7. Micke

  Ok om Nanos låt är så bra som min dama hävdar så blir jag ju tvungen att höra den sen ändå 🙂

  Tack detsamma Johanna. Ha nu en riktigt fin MF-vecka. Detsamma då till dig pinglan och jag lovar dig jag ska inte se mf-finalen 🙂

 8. Adam

  Snark vad tråkig alla tre är…men “This Is Love” var nog den enda som ändå var nåt att lyssna på. Sjukt oinspirerande dock, som kommer behöva nåt riktigt bra liveframträdande för att ens ha en chans att gå vidare.

 1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se