AustralienNu på morgonen, svensk tid, så avslöjade TV-bolaget SBS att de internt utsett sångaren Isaiah Firebrace att få representera Australien i Eurovision Song Contest 2017.

Isaiah, som vann X Factor Australien 2016 endast 17 år gammal och hade en första hit med “It’s Gotta Be You“, kommer att tävla med låten “Don’t Come Easy” i Kiev, se den officiella videon till bidraget nedan. (Källor: sbs.com.au och eurovision.tv)

Lyssna på Australiens bidrag till Eurovision Song Contest 2017 här:

“Don’t Come Easy”, Isaiah officiell video
(text & musik: DNA Songs: David Musumeci & Anthony Egizii)

Schlagerpinglan: Efter en första genomlyssning så tyckte jag att den rent stilmässigt kändes som en anonym liten kusin till Australiens förra ESC-bidrag, “Sound Of Silence“, vilket i och för sig inte är konstigt då det är samma låtskrivare som ligger bakom båda bidragen.

Jag hade dock hoppats på att de, efter en 5:e- och 3:e-plats i ESC-finalerna, nu var ute efter segern och att de då tänkte i andra banor än repriser, hur bra det än är. Nåja, jag har fortfarande inte sett sett Isaiah framföra bidraget live (endast ett X-Factor-framträdande) så den gästande världsdelen har kanske ett mer unikt bidrag än vad som framkommer just nu.

Hur som helst så är jag svagt positiv till deras val så här långt men räknar med att “Don’t Come Easy” kommer att växa till sig innan det är dags för ESC i Kiev, där Australien mycket väl kan förvänta sig ännu en riktigt bra placering. 🙂

Mer om Australiens förberedelser inför ESC 2017 (samt deras senaste ESC-bidrag och resultat) hittar ni här: “Australien i ESC 2017“ medan de 43 tävlande bidragen i ESC 2017 (i den mån de presenterats) finns samlade på två olika sidor: indelade efter semifinaler/final och i kronologisk ordning.

Andra bloggar om: , , , ,

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


10 kommentarer till “Australiens Eurovision-bidrag 2017”

 1. Marcus

  Alltså, jag tycker så synd om min älskade Laura, hon fick inte mer än ett par dagar på toppen av min lista…

  FY F*N vad bra det här är! Fick ståpäls de första sekundrarna som aldrig gick ner. Den här låten känns som den lite äldre, mognare och mindre hysteriska versionen av Sound of Silence från i fjol. Definitivt en pallplats för Australien i Kiev. Guld? Kanske.

 2. Daniel

  Nej det här var ljummet. Mittenplacering på min lista.

 3. Johan

  Njao, mellanmjölk. Trodde också att de skulle satsa helhjärtat i år på vinst men det här räcker väl ändå inte? Inget kontroversiellt och inget jag tycker illa om på något sätt, men står ju i stor skugga till de toppballaderna som vi serverats under senare tävlingsår.

 4. Adri

  Detta var väldigt mediokert. Jag hoppades på något stort från Austalien och fick detta istället.

  Inte dåligt, men inte så bra jag hade velat ha den. 14:e plats eller nåt på min topp 27 just nu.

 5. Adri

  Tror detta blir Australiens sämsta placering i ESC. Vilket kanske inte säger så mycket då deras sämsta i dagsläget är en femteplacering.

 6. Marcus

  Alltså… Ibland förstår jag ingenting. Det här mästerverket, mellanmjölk? :O

  Självklart är smak och tycke något väldigt subjektivt, men att den här låten borde vinna i år trodde jag var rätt givet redan när jag hörde introt. Att man tycker den är mellanmjölk… Alltså, hur?

  Jag och resten av världen har hamnat i otakt. Nåväl, jag har det mysigt i min lilla bubbla iaf.

 7. alex

  Marcus deras år var 2015 och 16!. tycker även jag att detta var lite mellanmjölk. dock är ju detta bättre än de flesta länders bidrag som kommit ut.

 8. Johanna

  Den här är botten 5 för mig. För överproducerad och glömmer den lika snabbt som den slutat. Dock lär den komma topp 10 i tävlingen av just de anledningarna. juryn kommer älska denna samt att det är Australien som EBU av någon anledning hade riggat för vinsten förra året (men tji fick dem) så säkert samma i år! Finns minst 5-6 bättre ballader ui år!

 9. Adam

  Den är helt okej, välgjort och killen sjunger riktigt bra, men jag glömmer låten direkt när den är slut. Och ändå har jag lyssnat ett par gånger och får liksom ingen direkt känsla, speciellt om jag ska jämföra den med mina favoritballader i år från Portugal och Polen, som lämnar ett mycket större intryck hos mig. Kommer säkert gå till final, få 12 av Sverige både hos juryn och tittarna, i både semi och final, men för mig håller det inte riktigt hela vägen…

 10. Adri

  Australien blev verkligen en väletablerad del i ESC-familjen snabbt! Jag tycker de ska få permanent medlemsskap faktiskt 🙂 För Australien har på två korta år bidragit mer till tävlingen, och visat mer engagemang, än t.ex stora ESCnationer som Storbritannien, Irland och Tyskland gjort på fem (eller ens tio) år! 🙂

  Även om jag inte hyllat deras låtar lika mycket som andra gjort så måste jag ge de beröm för det är hittills alltid extremt snygga produktioner de kommer med! 🙂

 1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se