Irlands Eurovision-bidrag 2017

2017-03-10 (fredag)

IrlandI dag, den 10:e mars, spelades “Dying to Try” upp i RTÉ 2FM för första gången och därmed har TV-bolaget RTÉ presenterat det bidrag som internvalda Brendan Murray kommer att representera Irland med i Eurovision Song Contest 2017.

Managern Louis Walsh har haft en central roll i internvalet och efter att Hometown-sångaren presenterats redan den 16:e december var Walsh även med i den sexmannapanel som valde ut “Dying to Try” bland de över 300 bidrag som skickats in till TV-bolaget. Se bidragets officiella video nedan. (Källor: rte.ie och escxtra.com)

Lyssna på Irlands bidrag till Eurovision Song Contest 2017 här:

“Dying to Try”, Brendan Murray
officiell video (text & musik: Jörgen Elofsson, James Newman)

Schlagerpinglan: Innan jag hörde bidraget och endast läst att escxtra.com beskriver låten som en pop-ballad i medeltempo och en typisk X-Factor-vinnarlåt med tonartshöjning då blev jag lite svagt positivt inställd till den.

Trots att jag endast lyssnat ett fåtal gånger så har jag likväl hunnit med en liten berg-och-dalbana vad gäller bidraget. Till en början var det enbart den sista minuten som ens var i närheten av att intressera mig men jag märker att ju mer jag lyssnar, desto bättre blir den.

Inledningsvis så hade jag gissat att det blir svårt för Irland att ta sig till final i år, vilket hade varit tragiskt då det skulle innebära fjärde finalmissen i rad för landet. Nu när jag märker att det trots allt finns något vackert här så håller jag hoppet uppe om att helheten trots allt ska bli tillräcklig för en finalplats för landet… om det inte går ut över några av mina riktiga favoriter, vill säga. 😉 Lycka till, Irland. 😀

Mer om Irlands förberedelser inför ESC 2017 hittar ni här: “Irland i ESC 2017” medan de 43 tävlande bidragen i ESC 2017 (i den mån de presenterats) finns samlade på två olika sidor: indelade efter semifinaler/final och i kronologisk ordning.

Andra bloggar om: , , , ,

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


6 kommentarer till “Irlands Eurovision-bidrag 2017”

 1. Johanna

  Tycker denna är jättefin men tror ändå det kan bli svårt. Jag älskade ju t.ex “Playing With Numbers” häromåret men det gick ju som det gick för den med….

  Hoppas dock så mycket att en såpass här bra låt kan ta sig till final istället för alla tråkiga ballader som är med i år eftersom den här balladen är riktigt,riktigt bra!

 2. Fredrik

  Fick första wow känslan i år. Fick det på Ukraina förra året med så det bådar ju gott:). Jag gillar inte dem som skriver han sjunger som en smurf. Jag skulle vilja ha en sångröst som Brendan. Heja Irland:)

 3. Marcus

  Det är något tilltalande med den här. På pappret känns det som om det borde vara årets sömnigaste låt, men det går liksom inte sluta lyssna. Kan inte sätta fingret på vad det är dock. Hm. Får nog ge den några lyssningar till innan jag betygsätter den.

 4. Adri

  Njaaa… alltså allt är kompetent och bra och så, men det är något som går emot mig. Kan inte sätta fingret på vad. Jag tror det är något i hans röst som stör mig, men kan som sagt inte peka ut något helt som är anledningen till att det här inte är något helt för mig.

  Gick inte den överlägsna “Playing with numbers” vidare så bönar och ber jag att denna inte gör det.

 5. Daniela

  @Adri jag har haft samma redaktion som dig angående rösten, det är nämligen då han tar de väldigt höga tonerna ich rödten blir väldigt… hittar inget passande ord! Men jag försökte inte känna så och det blev lite bättre vid andra lyssningen! Jag gillar det hela faktiskt mer än Australiens till och med! Sorry for that men det är så! ☺️ Så att jag kommer att heja på Irland för kag vill ha dem i finalen! ☺️

 6. Josef

  @ Fredrik. Detta är det bästa Irland haft på mycket länge, ja t.o.m bättre än “Lipstick” 2011 som jag gillade väldigt mycket. Jag älskar denna känsla han har. Påminner om låten i första vers om “the question of you” med Prince / LP Graffitti Bridge 1990. Jag måste höra honom live innan han kommer till Jamalas höjder men detta är jätteroligt om Irland kanske börjar ta tävlingen på allvar nu äntligen! 🙂

 1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se