Azerbajdzjan Redan den 6:e december förra året presenterade TV-bolaget İctimai Diana Hajiyeva (Dihaj) som den internvalda sångerska som ska få representera Azerbajdzjan i Eurovision Song Contest 2017. Tävlingsbidraget presenterades dock inte förrän idag, den 11:e mars, se den officiella videon nedan.

Bakom det utvalda bidraget, “Skeletons“, står Isa Melikov (“Always” 2009) och Sandra Bjurman (“Hour of the Wolf” 2015, “Drip Drop” 2010, “Tick-Tock“ 2014) som båda var med då Azerbajdzjan vann ESC 2011 med “Running Scared“. (Källa: esctoday.com)

Lyssna på Azerbajdzjans bidrag till Eurovision Song Contest 2017 här:

“Skeletons”, Dihaj officiell video
(text & musik: Isa Melikov, Sandra Bjurman)

Schlagerpinglan: Azerbajdzjan fortsätter att skicka “svensk-bidrag” till tävlingen och är nu uppe i sitt nionde bidrag i rad, endast deras första försök, “Day After Day“ 2008, var helt(?) utan svensk hjälp.

Detta förfarande kan man ju ha vilka åsikter man vill om men då de så här långt alltid tagit sig till final så kan man knappast klandra dem. 🙂 Själv känner jag dock att jag behöver ge “Skeletons” betydligt fler lyssningar för att kunna ge den ett rättvist omdöme, just nu känns det väldigt anonymt, och får därför återkomma i frågan lite senare.

Mer om Azerbajdzjans förberedelser inför ESC 2017 hittar ni här: “Azerbajdzjan i ESC 2017” medan de 43 tävlande bidragen i ESC 2017 (i den mån de presenterats) finns samlade på två olika sidor: indelade efter semifinaler/final och i kronologisk ordning.

Andra bloggar om: , , , , ,

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


6 kommentarer till “Azerbajdzjans Eurovision-bidrag 2017”

 1. Adri

  Jag har överlag inte direkt några starka känslor om hela trenden med att köpa in bidrag. Men grejen är att Axerbajdzjan ALLTID gör det.

  Jag kan å ena sidan förstå att man inte ändrar på ett vinnande koncept, men å andra sidan är det sällan samma sak som funkar två gånger i denna tävling så man borde kanske variera sig lite.

  Detta sticker ut betydligt mer än vad ett azeriskt bidrag brukar i alla fall och känns också mer äkta så de ska fortfarande få credd. Fortsätter Axerbajdzjans finalstreak även i år? Ja det tror jag!

 2. hej

  Jag hade inte hunnit lyssna riktigt på alla ESC-låtar som valts hittils fram tills igår, kanske några, men inte så ordentligt, men nu har jag gjort det och tänkte göra min tillfälliga topp 5 för båda semifinalerna och big 5+ukraina.
  Semifinal 1:
  1. Moldavien
  2. Cypern
  3. Belgien
  4. Grekland
  5. Polen
  Semifinal 2:
  1. Rumänien
  2. Ungern
  3. Estland
  4. Schweiz
  5. Kroatien
  Big 5+Värdlandet:
  1. Italien
  2. Frankrike

  3. Spanien
  4. Storbritannien
  5. Tyskland

  Och min totala topp 5 ser ut så här:
  1. Italien
  2. Moldavien
  3. Frankrike
  4. Rumänien
  5. Ungern

 3. Marcus

  Den azeriska musikkulturen är en av de mest spännande och utvecklade i Centralasien. En flod av inhemska instrument som möts i en blandning av mongoliska melodier och arabiska kvartstoner.

  Och så får vi det här? Kompetent, men sterilt. Bra, men tråkigt.

  Låten går inte att ogilla, men jag börjar tröttna på konceptet när de har så mycket inhemskt musikarv att kunna visa världen!

 4. Josef

  @Marcus. Håller med dig. Detta är kompetent och snyggt producerat, men det azeriska DNA:t är helt bortblåst verkar det som…Synd tycker jag. Spontant går detta lätt till final men det kan knappast hamna topp 5, snarare i bästa fall topp 10.

 5. Mr A

  Blir det något om inlägg om vilka svenskbidrag som är med i ESC i år?

 6. Schlagerpinglan

  @Mr A, Naturligtvis. 😀 Jag inväntar dock alla de 43 bidragen innan jag gör listan, för än återstår det minst ett, kanske fler, svensk-bidrag. 🙂

  Jag planerar även att göra alla de andra vanliga sammanställningarna av bidragen och har redan gjort den för “Big Five”-länderna, den hittar ni här: http://www.schlagerpinglan.se/blog/2017/02/14/eurovision-2017-alla-big-five-landernas-bidrag/

 1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se