Sverige Schlagerpinglan: Precis som väntat så var finalen av Melodifestivalen 2017 oviss in i det sista men det blev till slut den internationella juryns favorit Robin Bengtsson som tog hem segern med sin “I Can’t Go On” och som därmed kommer att representera Sverige i Eurovision Song Contest 2017.

Resultatet från omröstningarna samt länkar till finalisternas finalframträdanden ser ni här nedan:

Uppdaterat: Hur de olika internationella jurygrupperna röstade ser ni här.
Uppdaterat: Hur tittarnas hjärtröster, SMS- och teleröster fördelade sig ser ni här.

Lyssna på Sveriges bidrag till Eurovision Song Contest 2017 här:

“I Can’t Go On”, Robin Bengtsson final-framträdandedeltävlings-framträdandelåttext
(text & musik: David Kreuger, Hamed ”K-One” Pirouzpanah, Robin Stjernberg)

Slutresultatet: Finalen av Melodifestivalen 2017:
1. “I Can’t Go On“, Robin Bengtsson 146 poäng
2. “Hold On“, Nano 133 poäng
3. “En värld full av strider (Vearelde gusnie
jeenh vigkieh)
“, Jon Henrik Fjällgren feat. Aninia
105 poäng
4. “A Million Years“, Mariette 99 poäng
5. “Good Lovin’“, Benjamin Ingrosso 87 poäng
6. “As I Lay Me Down“, Wiktoria 80 poäng
7. “Wild Child“, Ace Wilder 67 poäng
8. “Her Kiss“, Boris René 66 poäng
9. “I Don’t Give A“, Lisa Ajax 46 poäng
10. “Kiss You Goodbye“, Anton Hagman 43 poäng
11. “Gotta Thing About You“, Felix, Oscar & Omar /
FO&O
41 poäng
12. “Boogieman Blues“, Owe Thörnqvist 33 poäng

Juryns röster: Folkets röster:
1. Robin Bengtsson 96 p 1. Nano (12,0%) 57 p
2. Nano 76 p 2. Wiktoria (10,9%) 51 p
3. Mariette 62 p 3. Robin Bengtsson (10,6%) 50 p
4. Jon Henrik & Aninia 56 p 4. Jon Henrik & Aninia (10,3%) 49 p
5. Benjamin Ingrosso 54 p 5. Mariette (7,9%) 37 p
6. Ace Wilder 35 p 6. Anton Hagman (7,8%) 37 p
6. Boris René 35 p 7. FO&O (7,1%) 34 p
8. Wiktoria 29 p 8. Benjamin Ingrosso (7,1%) 33 p
9. Lisa Ajax 16 p 9. Ace Wilder (6,8%) 32 p
10. FO&O 7 p 10. Owe Thörnqvist (6,7%) 32 p
11. Anton Hagman 6 p 11. Boris René (6,7%) 31 p
12. Owe Thörnqvist 1 p 12. Lisa Ajax (6,2%) 30 p

Schlagerpinglan: Inför finalen så hade jag hela sex bidrag som delade på samma högsta betyg och därmed kände jag mig relativt säker på att jag skulle bli nöjd med kvällens vinnare. Inte anade jag då att vinnarstriden skulle stå mellan två av de tre som jag givit lägst betyg till. Hur konstigt det än låter så känner jag mig, trots allt, riktigt nöjd med hur det hela slutade. 😀

Efter en final där ingenting verkade gå min väg så fick jag i alla fall rätt på en sak: att den internationella juryn skulle ge sina högsta poäng till Robin Bengtson och i och med det så är jag övertygad om att det, även om jag själv inte är så imponerad av bidraget, är det “bästa valet” för Sverige i år. Därför vill jag skicka ett stort grattis och lycka till till Robin Bengtsson och alla andra som ingår i teamet och hoppas att det slutar med ett riktigt bra resultat för er/oss i Kiev. Lycka till! 😀

Andra bloggar om: , , , ,

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


33 kommentarer till “Resultatet: Finalen av Melodifestivalen 2017”

 1. Adri

  Jag är lite ledsen för Wiktorias, och framför allt, Mariettes skull. Men jag hoppas de är nöjda med vad de åstadkommit under denna tävling i alla fall och båda två får gärna komma tillbaka med riktiga käftsmällar… helst olika år då också!

  Nu är det (enligt Aftonbladet) folkstorm angående att vi har en internationell jury också, been there done that. Människorna som nu rasar loss på Twitter angående vårt system tar MF på alldeles för stort allvar. Vi har ett system som gett oss många fina placeringar och som funkar för oss. Melodifestivalen och ESC är folkfester i första hand, tävlingar i andra hand så jag tycker folk ska lugna sig lite innan de överreagerar om att resultatet inte blev som de vill. De blev inte som jag ville heller, men min reaktion är snarare “life goes on…”

 2. Schlagerpinglan

  @Adri, Mmm… det är både en folkfest och en ESC-uttagning och i detta fallet så tycker jag att vi fått två resultat. Melodifestival-folket borde fira för att de fått Nano som sin segrare medan de som ser ESC som “det stora” fått sin segrare i Robin Bengtsson. Men, men… alla är vi olika och vissa människor är inte riktigt nöjda om de inte får klaga. Jag är i alla fall nöjd, även om inga av mina personliga favoriter vann. 😀

 3. Adri

  Det resultat som förvånade mig mest var faktiskt Benjamin Ingrosso. Räknade inte med att han skulle ens vara nära övre halvan, men så kommer han femma? Där ser man!

 4. Schlagerpinglan

  @Adri, Man ska aldrig underskatta ett bra framträdande, hur medioker låt han/hon än må ha. 🙂

 5. Lukas

  Jag har fått känslan lite i efterhand att det där fenomenet som inträffar många uttagningar kan ha slagit igenom här. Nämligen att man har en artist som deltar ett år och är nära en toppstrid men inte vinner, kommer tillbaks med en sämre låt och vinner som någon slags tröst för fjolåret.

 6. Kerstin

  Jag hade tre bidrag jag gillade något mer än Robins men då jag gillar Robins låt och tycker framträdandet är riktigt snyggt så känner jag mig mycket nöjd med Sveriges bidrag till ESC. Tror vi har chans på en riktigt fin placering.

 7. Daniela

  @Kerstin: jag hade två bidrag som jag gillade något mer än Robins men jag tyckt hela tiden att Robins performance och hela numret varit på något sätt starkast. Liksom du tror jag att Robin kommer att få en fin placering i Kiev! Han förtjänar denna vinst, Robin har jobbat hårt för detta och är en bra popartist.

 8. Marcus

  Nano vann inte, det är en seger i sig. Så jag är helt okej med kvällens resultat.

 9. Micke

  @Pinglan följde du San Remo festivalen i år? Jag brukar göra det men missade det mesta i år. Har lyssnat nu i efterhand. My oh my så många bra låtar det var där. I mina ögon totalt överlägset ESC. Men iofs det brukar ju Italien vara 🙂

 10. Schlagerpinglan

  @Micke, Jepp, och den var lika intressant som den brukar med ett flertal bidrag som jag hade rankat högt om de vunnit. Pricken över i:et var att de trots konkurrensen lyckades, enligt min smak, pricka in “rätt” vinnare. 🙂

 11. Micke

  Det som är intressant som jag ser det är att om jag skulle göra en topp 10 av låtar som inte kommer att vara med i maj då finns fyra italienska med på den. Trots det så har Italien årets bästa bidrag i ESC enligt mig. Det säger en hel del om klassen där 🙂 Skulle vara jättekul att höra din åsikt om ett speciellt bidrag där. När jag först hörde det och såg videon kände jag bara “Ok nästa låt tack.”. Ungefär som jag gjorde först med Ungerns Origo som nu är ett av mina favvisbidrag.

  Detta italienska bidraget har utvecklats något så enormt. Tycker så jädra bra om det att jag t.o.m tror att det är en låt jag kommer att fortsätta lyssna på efter ESC. Vad tycker du om det Pinglan. Ärlig nu tack 🙂

  https://www.youtube.com/watch?v=4WMejmcT9ZY

 12. Micke

  Läste precis att Nano fick 189 935 fler röster av tittarna än Robin. Bara så ni vet 🙂

 13. johanna

  Jag kan inte stå bakom detta bidraget och för görsta gången kommer jag lite strunta i hur det går för Sveroge i Esc (där jag är övertygad om att Nano hade gjort bättre ifrån sig) Det som stör mig mest är att förra året var Robin en av mina favoriter med en MYCKET bättre låt….

 14. Marcus

  Micke, var fick du den siffran ifrån? Jag har svårt att tro att 190000 röster bara blir 7 poängs skillnad.

 15. Micke

  @Marcus, jag sa den siffran just för att kolla upp den här . Det var en tjej som kom in på min blogg och gav oss den siffran. Minns inte just nu siffran hon gav över hur många som röstat men utifrån den räknade hon ut att 12% av rösterna hade Nano fått och 10.? någonting till Robin. Vet ärligt talat inte sanningshalten i det men hon var i alla fall bombsäker över detta.

 16. Marcus

  Om 190000 röster är lika med 1.4% skillnad innebär det att det kom in i runda slängar strax över 12 miljoner röster. Det låter väldigt, väldigt högt…

 17. alex

  Jag har inga problem med att Robin vann, Loreen hade redan åkt ut ändå!
  Tror han ändå kommer top 10 med tanke på alla ballader i år.

  Tycker dock ändå att det är så dumt med appen, att man kan rösta på alla. Det gör att det blir väldigt jämt och ger därmed utlänska juryn mer makt att bestämma vem som åker till eurovision. bästa gång kanske sveriges 5a vinner, kan ju hända. Och jag tycker är man inte topp 3 i Sverige ska man inte kunna vinna.

 18. Marcus

  Jag gillar appen – i deltävlingarna. Jag hade gillat appen i finalen om tittarna ensamma haft makten.

  Vill man behålla juryn (vilken faktiskt fyller ett syfte) får man ta bort appröstandet i finalen. Då får man tydligare röstningsmönster där folk bara röstar på sina favoriter.

  Jag kan ta mitt eget röstande igår som exempel: i appen rösten gav jag fem hjärtan till Mariette, Benjamin, Anton, Ace och Wiktoria, mest i syfte att försöka stärka dem gentemot Nano. Däremot ringde jag bara på Mariette, för hon var min överlägsna favorit.

 19. Daniela

  @Marcus: skulle du vilja berätta varför du inte tycker om Nanos låt? Jag är nyfiken på din åsikt det är därför jag frågar. Jag vet att du uppskattar väldigt mycket Mariette och förstår varför. Däremot är jag inte a fan of her. Och angående Nano själv tyckte jag om låten i sig men jag hade lite svårt för Nano i början. Jag har all förståelse samt empati för hans livshistoria men någonstans blev det lite för mycket för just Mellodifestivalen. Även om temat är Diversity. Men hag fortsätter jobba med mina åsikter och därför frågar jag dig. Tacksam för ett svar. ☺️

 20. Adri

  Marcus: Programledarna i slutet sa att över 13 000 000 röster kom in till programmet igår 🙂 så 190 000-ish röster kan nog stämma

  Men jag tycker det är just därför folk överreagerar. Nano fick 1.3% fler röster så det var ju inte direkt utklassning.

 21. Adri

  190 000 är en stor summa i sig själv, men i detta sammanhanget är det en riktig struntsumma! 🙂

 22. Marcus

  Daniela: jag gillar verkligen låten, den är med på mina spellistor. Det är Nano som är problemet. Det finns ingenting där. Ingen utstrålning, ingen känsla, ingenting. Robin saknar också lite av det, men han försöker i alla fall. Robin hade dessutom ett snyggt nummer, medan Nano står rakt upp och ner och ser obekväm ut, samtidigt som en ninjadansare spasmar loss och den stereotypa gospelkören kommer in. Inget för mig.

  Adri: Det missade jag, då stämmer nog Mickes siffra. Men det visar mer att det gått inflation i röstningen. Vi kan ju jämföra med 2005, då i princip samma skillnad i antal röster var så löjligt mycket större skillnad även procentuellt.

  Just den inflationen gjorde att jag var säker på Robins vinst redan efter juryn igår. Det fanns noll chans ett sånt här jämnt ett år att ett bidrag skulle få så mycket röster att det kunde ta in ett försprång på 20 poäng, med mindre än att Robin skulle ha kraschlandat hos tittarna, och det visste vi alla att han inte skulle göra.

 23. Daniela

  @Marcus: tack Marcus! Då var min känsla rätt och därmed min bedömning också! ☺️

 24. Adri

  Marcus: Jag kan tycka att appen är bra i deltävlingarna, men i finalen kanske de kan ställa in appen så man har fem hjärtan allt som allt att dela ut. Så att man inte ger fem hjärtan till 11/12 deltagare så att säga 🙂

 25. Adri

  Men som sagt, 190 000 skillnad i antal röster är ingenting. Det handlar nämligen inte om 190 000 individer som går runt och aktivt tycker Nano är starkare. Flera är dubblettröster och flera av dem som röstade gav troligtvis Robin några röster också nu när appen är som den är 🙂

  Folk tar Melodifestivalen för seriöst kan jag tycka. Ibland vinner inte ens favorit. Vad gör man då? Jo man går bara vidare med livet 🙂

  Denna vinst var inte alls orättvis så som vissa vill få den att framstå 🙂 Orättvist hade varit om han vann genom att det pågick fuffens bakom scenen, men nu har vi ett regelverk som säger att vår makt är 50/50 för som sagt delar vi ut lika många poäng! Och enligt reglerna är Robin Bengtsson vår vinnare 🙂 Om folket nu så gärna ville se Nano som vinnare hade de helt enkelt fått lägga ner en större effort på att rösta fram honom. Det är ju vårt ansvar 🙂

 26. alex

  Max 10-15 röster i appen borde vara eller liknande så fixar det där sig.

 27. Mikaela

  Adri,väl sagt. Folk blir oproportionerligt upprörda över detta

 28. magiul

  Storm i ett vattenglas av medierna att kalla det “folkstorm”. Får ett bidrag 12% av rösterna och det andra 10% av rösterna är det svårt att ens prata om “folkets favorit”. Det är så små skillnader att det är sak samma.

  Är det ett bidrag som verkligen är överlägset, ja då löser sig problemet av sig självt. Nu var det inte så i år och det är mer symptom på att inget bidrag lyckades stå ut i år, och därför blev juryns poäng viktigare. Det är helt och hållet upp till svenska folket att avgöra om man vill ha det så eller inte.

 29. Jonas

  Lite kuriosa. Förra året sände USA eurovision song contest för första gången. Något som kanske gått de flesta förbi är eftersnacket i Östersund show, “America is so winning eurovision next year” på Youtube, där de presenterar ett bidrag för detta år. Robin Bengtson snår i år deras ide att gå på ett rullband rakt av.

 30. Micke

  Jag och Marcus nosade lite på detta med humor här igår kväll. Att det är jädrigt viktigt. Man måste kunna skämta om i stort sett allting så länge det görs med respekt. Många kanske tror att jag tycker det är roligt när de i dessa amerikanska pratshower driver med Eurovision och pekar på just såna saker som jag har emot denna företeelse. Ingenting kan dock vara mer fel. Detta handlar inte om att skämta om saker och ting, detta handlar om hån och förnedring och ingenting annat. Respekt vet jag inte ens om de vet vad det är.

  Jag begriper inte sånt här. Här sitter miljontals människor runt om i Europa och älskar den här bubblan. Varför i helvete rent ut sagt kan inte dessa få ha detta ifred. Lägg tid på sånt du älskar istället för det du hatar. Visst det finns saker jag bara sitter och skrattar åt och finner enormt patetiskt men det är ju min sak. Det finns garanterat saker i mitt liv som många tycker är löjliga och patetiska men då vill ju jag att de respekterar det och på samma sätt respekterar jag det omvända. Hur jädra svårt kan det vara

  Jag hoppas verkligen att USA inte sänder ESC i år för i så fall lär inte Robin Bengtsson få det så lätt utan jädrigt hett om öronen med tanke på likheterna med hans nummer och det de driver runt med i programmet. Men vadå kanske nån undrar. Micke du hatar ju hela det numret och allt runt det. Ja det gör jag men so what? Jan finner inte minsta nöje i när folk hånar på andras bekostnad. Kan det sjunka lägre? Humor är det viktigaste i allt men inte när det görs på andras bekostnad utan minsta respekt

  Sorry jag gick lite utanför här men jag blev så sur när den där snubben i programmet sitter där på sina höga hästar

 31. Schlagerpinglan

  Aha, intressant. Jag läste någonstans att Robin & C:o hade idén om rullbanden redan förra året och jag tyckte att det var konstigt att de påpekade det nu, då det verkade oväsentligt. Nu förstår jag lite mer, tackar. 🙂

 32. Kerstin

  Jag har inte sett det här programmet så om det kan jag inte uttala mig om. Men vad gäller rullbandet så är det knappast första gången en artist använder sig av det. Jag tycker egentligen att det stjäls lika mycket utanför MF och ESC när vi pratar om låtar och framträdanden men just att det här är en tävling så blir det en hårdare granskning av folk i allmänhet. Och är det stöld om man blir inspirerad av någon annans framträdande, jag tycker inte det. Sen kan man tycka det är fantasilöst men det är en annan femma. Men att håna eller se ner på någon för att de inte delar samma smak är i mina ögon en stor brist på intelligens och vanligt folkvett.

 33. Jonas

  Micke: Jag håller med konseptet med eurovision bör hålla sig till det som älskar och respekterar det hela så som Australien gör. Vi får hoppas att det inte växer till något wordvison som det talats en del om på sistone då skulle tävlingens själ fullständigt dö bort.

 1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se