Sverige Om det röstande, svenska folket fått som de velat så hade det varit Nano som fått representera Sverige i Eurovision Song Contest 2017. Nu blev det “bara” en andraplats i Melodifestivalen 2017, men den officiella videon till hans tävlingsbidrag “Hold On” ser ni i alla fall här nedan. (Källa: esctoday.com)


Officiell video: “Hold On“, Nano (2:a i Melodifestivalen 2017)

Schlagerpinglan: Trots att “Hold On” aldrig riktigt klickade för mig (jag hade 6:e-placerade Wiktorias “As I Lay Me Down“ som personlig favorit) så gör dess placering i Melodifestivalen 2017 (se resultatet av MF-finalen 2017 här) och det faktum att det trots allt var folkets favorit att jag tycker att dess officiella video förtjänar att uppmärksammas även på denna blogg. En låt som uppenbarligen betyder väldigt mycket för väldigt många. 🙂

Andra bloggar om: , , , , ,

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


8 kommentarer till “Melodifestivalen 2017: Officiell video till “Hold On” (Nano)”

 1. Adri

  Jag blir lite smådeppig av denna låt. Och det handlar inte om att den är för tung för att hantera, inte alls.

  Men som jag skrev under det andra inlägget så har låten en riktigt härlig vers som jag på riktigt njuter av, och det fortsätter in i bryggan. Och sen kommer refrängen… och ALLT låten byggde upp dör totalt. Jag vill så gärna höra vad andra hör i denna låt och har därför gett den flera flera lyssningar men refrängen är verkligen nästan en nolla för mig. Synd på en vers som iaf är 4/5.

  Sen har jag issues med Nano både som live-sångare och live-artist, men i studioversionen sköter han sig!

  Om Nano återvänder till MF (vilket han lär göra, de som slår igenom i MF har ju en tendens av att aldrig lämna bubblan igen) så hoppas jag 1. Han är bekvämare på scenen och 2. Han kan framföra en låt som funkar bättre som helhet. “Ju fler kockar, desto sämre soppa” sägs det och det här kan vara ett prime example på det. “Hold on” har sju personer bakom text&musik.

  Önskar honom lycka till i framtiden i alla fall, för han verkar vara en grymt likable person när han går av scenen 🙂

 2. Micke

  Wow!!!!! Jag blir lika chockad varje gång jag hör den här. Har den verkligen varit med i MF? Är det ens möjligt med tanke på materialet som brukar trängas där.

  Varje gång jag hör den här blir jag på så jädra gott humör. Jag är tack och lov en positiv, lycklig snubbe men om jag någonsin skulle falla då hoppas jag verkligen att jag minns den här och lyssnar på den. Det är något med den som lyfter ens hela person. Nästan så att jag börjar tro att folk med dålig hållning skulle bli raka i ryggen bara av att lyssna på den här

  Missförstå nu inte det är definitivt inget favvismaterial för mig men för tusan det här är MF och jag upphör aldrig att förundras över dess medverkan och dess förlust mot ett kompostbidrag. Jag trodde i min enfald att Robin Stjernbergs you you you you ande skulle vara det värsta ylandet jag någonsin hört i MF men nu vet jag ärligt talat inte längre. Det är målfoto alltså för “I can´t go on I can´t go on I can´t go on I can´t go on” balanserar mellan att starta upp obehagliga rysningar i kroppen eller direkt illamående.

  @Adri, nu ska jag förklara en sak för dig 🙂 Jag är överens med dig om att Nano saknar en hel del på de flesta fronter, vilket är precis likadant med Robin B. Skillnaden är dock att Nano uppträder med en låt och show som inte avslöjar alltför mycket av detta. Robin däremot har antingen dålig koll själv eller dåliga rådgivare. Jag menar hur i hel………………… kan man sätta en totalt odansant snubbe i en show där dans ingår. Har sagt det förut och gör så igen. Om det är så att ni inte vill se detta så gör inte det jag gjort, att fixa med bilderna och bara behålla Robin i dansen. Det som blir kvar har jag svårt att beskriva med ord.

  När jag väl hörde ett antal bidrag från MF 2017 insåg jag till min chock att där faktiskt fanns ett gäng riktigt skapliga. Kanske rent av kan locka mig att kolla på MF igen? Kan man kanske tycka men tyvärr hjälper det ju inte hur många bra bidrag som deltog när ett så hemskt går och vinner. Tyvärr är det därför precis tvärtom. Jag är än mer övertygad om att inte kolla mer

 3. Adri

  @Micke: Vad gäller Robin B och Nanos brister vid uppträdanden så tycker jag de håller ungefär samma brister. Båda har unga karriärer och slog igenom ungefär samtidigt så chansen finns att båda fortfarande håller på och blir varma i kläderna.

  Så då blir det som avgör för mig de andra delarna och jag tycker båda låtarna är låtar med stor potential som BÅDA förstörs av refrängen (det är vanligt i just MF/ESC att refrängen är det sämsta i hela låtarna).

  Men jag tycker nog ändå det finns mer kärlek i “I can’t go on, I can’t go on…” än vad det finns i “Hold on’s” refräng. Jag hade velat sitta med under låtskrivarmötet och verkligen fråga ut han som sa “Nano kan skrika titeln, sen sätter vi igång en gospelkör och lite ljud man hör på ett flygplan”. Men båda låtarna får 3/5 ändå (tack vare verserna).

  Så då går jag vidare till rösterna… och där är det faktiskt utklassning. Robin B är i mina öron den överlägset starkare sångaren av dem.

  Än en gång vill jag bara poängtera att jag ogillar inte Nano som person även om jag kanske låter hård mot honom. Om han bara övar upp sig på alla viktigare områden tror jag han kan bli något extra. Och då med förhoppningsvis bättre låtar! 🙂

 4. Adri

  Sen tycker jag absolut Robin B är en bristfällig performer men inte alls som du. Efter att du berättade det valde jag också att klippa bort dansarna + sett honom framföra den helt själv, men jag tycker ändå han får “godkänt”. Nanos artisteri får också “godkänt” men med stort minus i kanten.

 5. Micke

  @Adri, jag tror du vet efter åren här att jag respekterar allas åsikt och att jag till 99.9% anser att det inte finns några rätt eller fel inom musiksmak. Jag tror också du inser att ESC och MF från 1956/1958-2017 har inneburit ett knappt ens räknebart antal bidrag. Mycket har i mina ögon och öron har varit bra och mycket har varit dåligt. Men det finns sju bidrag som får mig att gå utanför mina egna gränser för hur man är, uppträder och ser på saker och. Dessa sju är så extremt dåliga så jag inte ens hittar ord att beskriva det till fullo. Tyvärr är två av dem svenska.

  Normalt har jag som sagt gränser men just när det gäller dessa sju tappar jag mig själv på något sätt. Redan direkt efter jag tryckte på “skicka kommentar” ångrade jag det jag skrev. Vill be alla här om ursäktför det jag skrev. Riktigt dåligt av mig. Mitt försvar är väl just detta att det bara handlar om sju bidrag av alla mångtusen som deltagit. Jag har normalt stenkoll men dessa sju gör något med mig som jag inte ens tycker om själv. Ber om ursäkt pinglan.

  Märkligt förresten hur 2010-talet har varit i MF. 2010 innebar en lite annorlunda låt som vinnare som först var hyllad men när den inte gick vidare blev den istället sågad. Snacka om att vända kappan efter vinden. 2011 innebar det jag tycker så illa om hos MF. Robotdansare som ska dölja artistens brister så att småtjejerna ska kunna charmas av killen. 2012 var ett annorlunda starkt bidrag. 2013 samma som 2011 fast 10 gånger sämre. 2014 annorlunda bra bidrag. 2015 bra artist men samma stuk som 2011 och 2013. Versen ok refrängen hemsk. 2016 bra annorlunda. 2017 gissa vad jag ska säga 🙂 Det verkar vara varannat år. Kanske kan se fram mot 2018 med gott hopp om vad MF får ut 🙂

 6. Adri

  @Micke: Jag vet att det du är en väldigt respektfull person och det uppskattas, för det känns äkta (finns ju sen de som säger trevliga saker, men med aggressiv underton. Du är inte en av dem i alla fall).

  Jag tycker inte att du behöver be om ursäkt (sen är det ju inte heller min blogg så min åsikt är ju inte huvudsaken här). Alla människor här på bloggen har vid ett eller annat inlägg gått över gränsen (i mina ögon), men för mig är det ingen big deal. Det är mänskligt att inte alltid kunna hantera sig själv och det har ju också alltid återgått till skön stämning efteråt 🙂

  Sen angående Robin B och Nano, så är det bara acceptera skillnaderna 🙂 Tråkigt för dig att du inte hör vad jag hör i “I can’t go on” och att jag inte hör vad du hör i “Hold on” (även om jag än en gång tycker verserna har nåt).

  Sen tycker jag ändå du är väldigt bra på att formulera även kritiska åsikter. Även nollpoängarna. Du tycker inte om låten, och är inget fan av artisten heller. Du säger inte att han är värdelös och ful och borde dra i alla fall som jag sett att vissa andra gör (på youtube, inte här på bloggen). Han är bara inte en artist för dig, och så kan det va 🙂 Han har andra fans och då får han helt enkelt öva upp sitt artisteri och fortsätta värna om dem! 🙂

 7. Micke

  @Adri, kul att du fått bra grepp på mig 🙂 Nej då jag är inget speciellt men jag lever efter mottot att respektera allas smak och åsikt. Åtminstone till 99.9% klarar jag det galant men du ser. 🙂

  Det finns en väldigt viktig grej för mig när det gäller musik och det är att det harmoniserar och flyter på. Har väldigt svårt när det blir stötvis. Lite så jag känner i “I can´t go on I can´t go on I can´t go on I can´t go on”. Det känns lite som en stackars kille med dyskalkyli. Låter som han försöker räkna “ett, två, tre, fyr…ett, två, tre, fyr sedan minns jag inget mer. ett, två, tre, fyr…ett, två, tre, fyr sedan minns jag inget mer.

  Hoppas du förstår vad jag menar. Hånar inte folk som har svårt att räkna utan vill bara beskriva hur jag känner för den refrängen. Helt utan allt som visar på ordet harmoni utan beskriver istället ett funktionellt problem inom musiken. Ok hoppas du förstår 🙂

 8. Lukas

  Ack vad tudelad jag blev av detta! Videon är väldigt snygg. Men däremot stör jag mig på att man gjort om låten, så att drum ‘n’ bass-kompet i refrängen som jag älskade så mycket nu är väck.

  Det fanns en ganska tråkig aspekt i detta som jag upptäcker. Om Nano skulle komma tillbaka till tävlingen har jag en känsla att den låten tyvärr inte kommer bli lika stark… Med tanke på att jag föll pladask för “Hold On” för hur allting verkligen träffade rätt (tempot, melodin, känslan och så vidare) blir det svårt att följa upp det med nånting lika storslaget.

 1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se