Sverige Schlagerpinglan: Slutresultatet av Melodifestivalen 2017 med tittarnas röster och jurygruppernas sammanlagda röster hittar ni här. Här nedan följer en sammanställning av hur de elva internationella jurygrupperna fördelade sina 473 poäng.

De internationella jurygruppernas röster vid finalen av Melodifestivalen 2017:
Robin Nano Mariette Jon Henrik & Aninia Benjamin Ace Boris Wiktoria Lisa FO&O Anton Owe
Polen 12 4 10 8 6 2 1
Tjeckien 4 10 2 6 8 12 1
Norge 12 8 2 10 4 6 1
Italien 8 4 10 12 1 6 2
Malta 8 12 6 1 10 2 4
Israel 12 8 10 2 4 6 1
Frankrike 10 4 12 8 2 6 1
Australien 10 4 6 8 12 2 1
Storbritannien 4 10 2 6 12 8 1
Armenien 8 10 12 2 1 6 4
Ukraina 8 10 6 12 4 1 2
Summa 96 76 62 56 54 35 35 29 16 7 6 1

Schlagerpinglan: Här ovan ser ni hur de internationella jurygrupperna röstade vid finalen av Melodifestivalen 2017. Robin Bengtsson fick inte bara flest 12:or, d.v.s. tre stycken, utan han var den enda artist som fick poäng från alla jurygrupperna, vilket är nog så viktigt i en tävling där det ibland blir minsta gemensamma nämnaren som vinner. 🙂

Mariette och Jon Henrik Fjällgren feat. Aninia fick vars två 12:or men fick likväl se sig slagna av Nano, som med sin 12:a och flest 10:or blev juryns tvåa. De övriga 12:orna hamnade hos Benjamin Ingrosso, Ace Wilder och Lisa Ajax.

Andra bloggar om: , , , ,

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


21 kommentarer till “De internationella jurygruppernas röster 2017”

 1. Marcus

  Sällan har jag varit så glad att vi har en jury som igår. Hade svenska folket fått bestämma hade jag tvingats emigrera.

  Sen ser jag det som väldigt lovande att Robin vann rätt tydligt, och fick poäng av alla. Nånting måste det betyda 🙂

  Men vad hände med Wiktoria? Jag trodde nog att juryn skulle vara lite snällare mot henne. Det var nog det mest överraskande under kvällen!

 2. Kerstin

  Jag måste nog säga att även om jag verkligen gillar Nanos låt så tycker jag Robin är ett bättre val till ESC. Det räcker inte bara med att ha en bra låt man måste ha en helhet. I ärlighetens namn så var både Nano själv och framträdandet rätt trist. Kanske hade Nano funkat kanske inte, det spelar ingen roll nu. Med årets i mitt tycke rätt svaga startfält i ESC så borde Sverige kunna få en topp sex placering, åtminstone topp tio.

 3. Daniela

  @Kerstin: om du har hunnit läsa mitt tidigare inlägg- finns under tidigare rubrik hör på bloggen- så har du sett att vi tycker lika! Instämmer till hundra med det du och även Marcus skriver. Det handlar om helheten! Robin är väl rutinerad, han deltog förra året, han har ett starkt team bakom sig som har medverkat varje år i ESC så att de skapade ett välskuret nummer för sammanhanget! Just i år blev Robins år! Han är omtyckt även i Rumänien kan jag berätta! ☺️

 4. Mikaela

  Robin var rätt val. Ej vinst i esc men placering vi kan vara nöjda med. Nano hade nog floppat ordentligt, och Wictoria riskerade bli ännu en tjej med lagom bra låt, bland Schweiz, Danmark mfl

 5. Kerstin

  Daniela, kul att du också tycker det var roligt med Robins vinst. Jag tycker precis som du att det är ett mycket Bra nummer för ESC. Jag tror det kommer bli hur bra som helst med Robin.

 6. Adri

  Jag tycker Robin Bengtsson var ett helt okej val när röstningen nu blev som den blev. Jag kan inte riktigt stå ut med tanken på att Nano skulle representera oss. Han är en studioartist, inte liveartist. Robin har i alla fall ett framträdande värt namnet. Vad har Nano? Jag vet inte.

 7. Adri

  Några saker jag reagerade på angående juryröstningen:

  – Nano på andra plats? Really? Missar jag något här eller? Han har lika mycket utstrålning och trovärdighet som en vägg i betong. Som sagt, låten är fine, eller faktiskt mer än fine. Den är bra. Men som artist var han faktiskt ganska överlägset svagast igår.

  – Jon Henrik & Aninia på fjärde plats? Jag gillar denna låt även om jag har svårt för Jon Henrik och hans brist på glädje. Men jag trodde aldrig juryn skulle ge så höga poäng till en låt på svenska. Men kul där 😀

  – Mariette nollas av tre jurygrupper? Tyckte verkligen tre jurygrupper att hon var botten 5? Jag kan inte ens ta det på allvar. Botten 5?

 8. Kerstin

  Adri, om jag inte helt misstar mig så slutade väl Jon Henrik på tredje plats. Jag läste någonstans att han inte mår så där jättebra, att han går igenom någon personlig sorg eller liknande. Men även jag tycker det var kul med hans fina placering.

 9. Adri

  Kerstin: mina kommentarer ovan handlar bara om juryns resultat 🙂 Han och Aninia kom fyra hos juryn 🙂

  Ja nu när du nämner det så har jag ett svagt minne av att jag läst något liknande. Han såg i alla fall mer fylld av livsglädje och styrka igår än i deltävlingen! Jag önskar honom bara det bästa isåfall!

  Aninia hoppas jag får se fler gånger i festivalen, gärna solo eller med någon annan. Jag gillar Jon Henrik men han stjäl ju showen i deras låt. Hon förtjänar att vara huvudperson också 🙂

 10. Kerstin

  Adri, ok det var så du menade, fyra hos juryn. Ja då stämmer det naturligtvis. Jag tycker också Aninia var riktigt bra. Hon lyfte hela låten.

 11. Fredrik

  Den som vill avskaffa juryn får tänka på Sverige i ESC 2007-2010. Det är ett argument som ej går att säga emot.

 12. Johanna

  Robin vann fair and square enligt regelverket och folk var precis lika sura förra gången juryfavoriten vann. Det var 2013 och noterbart är ju att den låten fick Sveriges sämsta placering sedan vi införde Internationella juryn. Så vi kan notera att 2011, 2012 0ch 2015 var tittarna och juryn överens om vinnaren. 2014 och 2016 vann tittarnas favorit och båda gångerna hamnade vi ändå i topp fem så jag tror nog att vi hade klarat oss utmärkt utan juryn. Men nu har vi den och då är ju det som det är.

  Jag kommer inte stå bakom detta bidraget för att jag inte gillar det. Hade Nano, Wiktoria, Jon-Henrik, Ace, Anton eller Mariette vunnit hade jag varit med på tåget. Jag hade inte gillat det ÄVEN om det hade varit tittarnas favorit.

 13. Johan

  Valentina Monetta är tillbaka för San Marino! Haha! Det är ju alldeles fantastiskt.

 14. Micke

  Pinglan du fick din önskan uppfylld. Sedan är frågan vad du tycker om bidraget hängandes kvar

 15. Micke

  Ja då var även Armenien och San Marinos bidrag ute. Kvar är då Bulgarien och Ryssland. Mina sista hopp att få ihop till 15 riktigt bra bidrag i år. Eftersom jag tror att Ryssland kommer att dra sig ur är mitt sista hopp satt till måndag 13 mars. Go for it Bulgaria

 16. Adri

  Har Armenien avslöjat sitt bidrag?

 17. Jonas

  Nej Armenien avslöjar sitt bidrag först den 18 mars. Bara San Marino som avslöjar sitt bidrag idag.

 18. Mikaela

  Valentina och Siegel… Jag förstår inte. Som att skicka Anna Bergendahl gång på gång och hoppas att det ska bita till slut.

 19. Adri

  Jag personligen gillar Valentina Monetta. Men Siegel? San Marino borde släppa honom kan jag tycka.

 20. Schlagerpinglan

  @Micke, 😀 Trevligt när önskningar slår in… och det var inte ens en ballad. 😀

 21. magiul

  Den internationella juryn är det BÄSTA som hänt Melodifestivalen sen momentet med deltävlingar infördes. Det svenska folkets röster är knappast något som borgar för god kvalitet.

 1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se