Rysslands Eurovision-bidrag 2017

2017-03-12 (söndag)

RysslandTV-bolaget Channel One Russia har, efter en lång tids tystnad, meddelat att de internt utsett Yulia Samoylova (Julia Samoilova) att få representera Ryssland i Eurovision Song Contest 2017.

Yulia är en 28-årig, rullstolsbunden sångerska som kommer att tävla med en låt av Leonid Gutkin (“What If” 2013, “A Million Voices” 2015), Natty Nimrodi och Arye Burstein. Bidraget “Flame is burning” spelades upp i rysk TV i dag, söndagen den 12:e mars, se klipp nedan. (Källa: esctoday.com)

Lyssna på Rysslands bidrag till Eurovision Song Contest 2017 här:

“Flame Is Burning“, Yulia Samoylova officiell video
(text & musik: Leonid Gutkin, Natty Nimrodi, Arye Burstein)

Schlagerpinglan: I dag kom då till slut svaren från Ryssland angående deras ESC-deltagande och, enligt mig, så var det dubbla glädjebesked. Först och främst så ser jag det som otroligt positivt att de stannar kvar i tävlingen, trots alla rykten som på sistone påstått det motsatta. Sedan så har de fått Leonid Gutkin att stå för bidraget och även om jag inte tycker att det är någon “A Million Voices” så placerar jag “Flame Is Burning“ högre upp än “What If“, vilket gör att Ryssland återigen, enligt mina smaklökar, har ett bidrag i final-klass.

Men, men… bara för att Monika Kuszyńska, som var den första artisten att tävla i ESC sittandes i en rullstol, gav Polen en 23:e-plats i finalen 2015 med “In The Name Of Love“, så betyder det inte att finalplatsen är garanterad för Yulia. När det gäller Ryssland så är det ju tyvärr många andra saker som man får ta med i beräkningen. Jag hoppas i alla fall på ett imponerande slutresultat samt att publikens reaktioner reflekterar deras uppfattning av vad Yulia presterat på scenen och inget annat. Lycka till, Yulia. 😀

Mer om Rysslands förberedelser inför ESC 2017 hittar ni här: “Ryssland i ESC 2017” medan de 43 tävlande bidragen i ESC 2017 (i den mån de presenterats) finns samlade på två olika sidor: indelade efter semifinaler/final och i kronologisk ordning.

Andra bloggar om: , , , ,

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


22 kommentarer till “Rysslands Eurovision-bidrag 2017”

 1. Marcus

  Cyniskt. Jag tycker så sjukt synd om Julia som används som en marionett i Putins propagandakrig.

  Julias artistiska gärning förtjänar mer, och låten är verkligen inte oäven. Ryssland kommer få sistaplatsen på min lista men hade Julia och låten tävlat för ett annat land hade det landat strax utanför topptian.

 2. Adri

  Denna hamnar 29a på min lista. Den är lite för sockersöt. Dock inne på din sida Pinglan; den är 10000x bättre än “What if” från 2013, men inte ens i närheten av topp 3-kvalitén från 2015.

  Om de slipar lite på den så kommer den nog växa. Men som sagt, i nuläget är det lite för sweet.

 3. Micke

  Just nu befinner jag mig i ESC-bubblan, vilket innebär att jag för stunden skiter fullständigt i både Putins Ryssland, Trumps USA eller all annan politik. Vad jag ser framför mig är en kvinna vid namn Yulia Samoylova som förtjänar all den respekt och uppmärksamhet som varje kvinna och man förtjänar i sina yrkesutövningar.

  Snälla Europa se denna kvinna som det hon är en kvinna och människa med allt vad det innebär. Jag ber hela Europa att behandla henne efter det och inte efter den regim hon råkar komma ifrån. Visa henne värdighet och avhåll er från att uppträda som mänskligt avfall med burop och annat. Go for it Yulia. Hoppas du kan uppnå de drömmar du hoppas på och att rullstol och annat aldrig blir något hinder i dina drömmar

 4. Micke

  Glömde säga något om bidraget 🙂 Kan säga så mycket som att den växer

 5. Mikaela

  Förstår inte folk som liksom “obviously är detta jättedåligt”. Jag gillar den. Fin hook I refrängen. Hamnar nog 9-10 på min lista.

 6. Adri

  Uppdaterat toppen nu med två nya bidrag 🙂

  1. Belgien
  2. Estland
  3. Frankrike (Trodde den engelska tillagda delen skulle sabba. Jag tycker den är onödig, men absolut inte dålig så Frankrike är kvar på den ÖVERLÄGSNA sidan)
  4. Rumänien

  5. Danmark
  6. Schweiz
  7. Makedonien
  8. Azerbajdzjan
  9. Lettland
  10. Österrike
  11. Island
  12. Finland
  13. Polen
  14. Sverige
  15. Tjeckien
  16. Italien
  17. Moldavien
  18. Grekland
  19. Serbien
  20. Israel
  21. Storbritannien (Fortfarande förbannad på denna revamp)
  22. Norge
  23. Montenegro
  24. Portugal
  25. Albanien
  26. SAN MARINO (NY!)
  27. Cypern
  28. Nederländerna
  29. RYSSLAND (NY!)
  30. Australien
  31. Vitryssland
  32. Ungern
  33. Georgien
  34. Ukraina
  35. Slovenien
  36. Tyskland
  37. Irland
  38. Litauen
  39. Malta
  40. Kroatien
  41. Spanien

 7. Fredrik

  Jag är också i Eurovision bubblan där jag bara ser musiken och inte politiken. Men jag måste säga att media och vi svenskar kommer säkert börja anklaga Rysslands bidrag i år för diverse saker när vi själva hade ett av de mest politiska bidragen i år med Statements. Händer det kommer jag skämmas att vara svensk.

 8. Adri

  Antingen är jag helt blåst när det gäller musik, eller så är jag blåst när det gäller politik, eller både och för jag kan nästintill aldrig (finns såklart undantag men NÄSTINTILL aldrig) höra politik i musik.

  Statements var totalt opolitisk för mig, hörde bara “we don’t need no statements” och andra textrader. Jag tycker det är ganska politiskt neutralt. Och här hör jag ytterligare inget politiskt (dock så har jag desto svårare att faktiskt höra texten här, men jag tvekar på att jag skulle reagera även om den var kristallklar)

 9. Daniela

  @Marcus jag håller med varje ord du skriver, jag tror inte denna låt kommer att få en plats i finalen.

 10. Adri

  Kan vi inte bara enas om att lämna politiken utanför? 🙂

 11. Adri

  Jag tror att Ryssland kan bli utan finalplats i år faktiskt. Men blir de det så tror jag faktiskt inte att det kommer handla om låten. Tyvärr. Hoppas tävlingen visar upp en rättvis sida i maj 🙂

 12. Andreas

  Tvivlar faktiskt på att Putin har alltför mycket med vem Ryssland skickar till ESC.

  Jag hoppas verkligen att artisten kommer behandlas med respekt känns inte direkt troligt dock med tanke på hur dom senaste åren har sett ut då det samtidigt går i ett land som har ett minst sagt ansträngd relation till Ryssland. Tycker det är en skam hur artisterna har behandlas av folk som säger sig stå upp för allas lika värde.

  Med det sagt så håller jag inte Ryssland som min favorit i år för första gången på ett tag, hade Ryssland som min favorit både 2015 och 2016 och vid både tillfällena känns det som att Ryssland förlorade titeln på grund av politik. Förra året inte allra minst då det var 10-15 länder som överhuvudtaget inte gav Ryssland nåt och många andra gav väldigt låga poäng trots att låten var jag skulle vilja säga i särklass i fjol.

 13. Johanna

  Detta är ju en solklar finalist i mina öron. det enda jag har problem med är hennes accent men den kan hon öva på. Jag önskar henne lycka till och hoppas att hon inte hänger alltför mycket på Internet och läser diverse kommentarer som barnsliga människor skriver på diverse forum.

 14. Jonas

  Bästa Ryska bidraget sedan 2003. Med t.a.t.u.

 15. Mikaela

  Jodå, finalplats blir det. De kan sin stageing, ryssarna. Är det inte skridskoåkare så är det ihopflätade tvillingar osv

 16. Marcus

  Jag har svårt att tro att Ryssland skulle missa finalen när de skickar sin bästa låt på över ett decennium, speciellt med en så sympatisk artist som Julia. Jag tror på en topp 10 placering för dem. Och låtmässigt så är det välförtjänt enligt mig.

 17. Micke

  @Adri, jag har alltid problem när man översätter låtarna till engelska, i synnerhet när länder som Italien och Frankrike gör det. Med det sagt vill jag ändå säga att det inte är det som är det största problemet för mig med slutprodukten för det franska bidraget. Än värre är att de faktiskt lyckats med konststycket att förstöra stora delar av låten med allehanda nya inslag. Introt är bara ett exempel. Tråkigt. Gillar fortfarande bidraget men jag har en känsla av att den kommer att falla några pinhål på min ranking

 18. Adri

  Micke: Jag är mest bara glad att den allra “viktigaste” (för mig) raden blev kvar på franska: “Embrasse-moi dis-moi que tu m’aimes, fais-moi sourire au beau milieu d’un requiem. Embrasse-moi dis-moi que tu m’aimes fais moi danser jusqu’a ce que le temps nous reprenne. Ce qu’il a donné”

  När jag tänker på det franska bidraget i år är det nämligen den delen som poppar upp i mitt huvud först så den identifierar hela franska bidraget för mig i år 🙂 glad att det behölls på franska

  Även jag stör mig litegrann på de nya ändringarna, men inte tillräckligt för att dra ner helheten till en sämre placering 🙂

  Sen tror jag förändringarna “drabbar” oss mer då vi vant oss vid den helfranska versionen, i maj kommer majoriteten höra den för första gången och inte veta om förändringen den gårt igenom så då tror jag den kommer tas emot bättre 🙂 för jag märker några förbannade ESC-fans men i maj när man tänker på alla som kommer få motta denna låt blir det nog en ganska liten andel! Så jag tror inte det påverkar slutplaceringen på vare sig min lista eller i tävlingen i maj månad heller 🙂

 19. Adri

  Micke: Tycker för övrigt väldigt bra om den engelska texten också 🙂 Den är väldigt fin tycker jag och det påverkar för mig!

 20. Daniel

  Nej den här låten var inget jag gick igång på. Kanske växer den med fler lyssningar, men just nu hamnar den långt ner på min lista.

 21. Josef

  Vad roligt att Ryssland ändå kom med ett bidrag. Ingen Lazarev eller Gagarina-klass. Men detta är så pass bra att det går lätt till final och får nog placeringen 5-10 tror jag. Hon vinner priset tillsammans med Ingrosso att se otroligt trevlig och sympatisk ut! 🙂 Live sjunger alltid Ryssland brallorna av oss, det som många andra länder ofta misslyckas med..

 22. Kerstin

  Inte vad jag hade hoppats på från Ryssland. Det här var en riktigt trist låt.

 1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se