Frankrike När TV-bolaget France 2 presenterade Frankrikes internvalda bidrag i Eurovision Song Contest 2017 så gjorde de det med en helfransk version av “Requiem“. I Kiev kommer däremot sångerskan Alma att framföra en Eurovision-version av låten, delvis på engelska, här nedan ser ni dess officiella video:

Lyssna på Frankrikes bidrag till Eurovision Song Contest 2017:
Bidrag / Artist: “Requiem”, Alma
Länkar: officiell video: Eurovision-version
officiell video: original-versionlive-framträdande: original-version
Låtskrivare: Nazim Khaled

Schlagerpinglan: Njae, även om jag är otroligt tacksam över att de inte lade till mer än ett fåtal meningar på engelska i denna nya version av “Requiem” så hade jag föredragit om de låtit den vara orörd. Effekten blir i alla fall att jag för tillfället blir tvungen att peta ner Frankrike från min personliga topp-tre.

Kanske kan den hitta tillbaka lite senare när/om jag vänjer mig vid den eller om något annat land fått för sig att experimentera lite med sina originalversioner. De flesta bidragen må vara presenterade men än kan det dyka upp rejäla överraskningar, vilket är både spännande och oroväckande på samma gång. 🙂

Mer om Frankrikes förberedelser inför ESC 2017 hittar ni här: “Frankrike i ESC 2017” medan länk-samlingen till de övriga utvalda bidragen samt ländernas ESC-förberedelser finns här.

Andra bloggar om: , , , ,

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


18 kommentarer till “Frankrike 2017: Eurovision-versionen av “Requiem” (Alma)”

 1. alex

  Så onödigt att förstöra en låt som lät väldigt bra som den var, om inte mycket bättre som hel franskt! men som pinglan säger kanske måste vänja mig.

 2. Micke

  Som jag skrev på ett annat ställe här Pinglan så är inte mitt största problem med slutprodukten att de slängt in engelska. Det är illa nog bara det men än värre är de förändringar de gjort i övrigt. I vissa partier låter de knappt ens som samma låt. Grymt tråkigt tycker jag och även för mig kommer den att trilla ned ett par pinnhål minst

 3. Marcus

  Jag trodde inte att den här låten kunde bli bättre, men fransmännen jar lyckats! Man har slipat ner de allra mest franska kanterna, och istället har vi en sensuell kontinental version som är lite mer lättillgänglig. Och de få engelska stroferna är så snyggt gömda att det fångar intresset hos de som inte kan franska, utan att förta något av den franska atmosfären.

  Just nu är den kvar som trea, men jag utesluter inte att den kommer klättra.

 4. Micke

  Wow! Lyssnar vi ens på samma bidrag Marcus? 🙂

 5. Marcus

  Det undrar jag rätt ofta här inne Micke 😉

  Men mycket handlar nog om hur vi värderar olika saker. Är låten mindre fransk i den här versionen? Vi svarar nog båda ja där.

  Är det en bra sak? Jag svarar ja på det. Låten har inte närmat sig den amerikanska popen utan mer en klassisk europeisk pop, med tydliga melodier och en rik instrumentation. Och hur mycket jag än älskar fransk musik, så kräver den en viss ansträngning från min sida för att njuta fullt av. Den här versionen däremot bara kastar sig i mina armar och vill bli upphånglad. Typ. ^^

 6. Micke

  Jag älskar instrument Marcus. När melodin verkligen träder fram med hjälp av alla de sorts instrument som kan lyfta helheten. Här ser jag dock det motsatta. De “nya instrumenten” stjäl fokus från sångerskan och allt blir till att den helhet som tidigare fanns blir ett hopkok av lösa ändar som hänger fritt utan att beröra.

  Ta exempelvis introt, de första 28 sekunderna på ena och 22 på andra. Tyngden är borta och mitt upp i det hela där tidigare en professionell trummis “tog tag i” låten sitter det nu istället en liten pojke på en öde ö någonstans och dunkar bäst han kan på några kokosnötter eller annat som han kan hitta. Finns fler exempel men tog det eftersom det är först i bidraget.

  Missförstå inte jag tycker fortfarande om bidraget men topp 3 är utom räckhåll för Alma, hennes fransk/engelska och lekmannaorkester. Möjligen kvar topp 6 men jag får ta en koll på det.

 7. Micke

  Jädrar så orolig jag blir nu att någon liknande ska hända med det italienska bidraget

 8. Schlagerpinglan

  @Micke, Det sista jag läste om Italiens bidrag var att de skulle behålla det på italienska… men säkert vet man ju aldrig förrän man hör slutversionen. De måste dock korta ner den till tre minuter, så det kan bli intressant att se hur det slutar.

 9. Adri

  Jag tycker denna låten är lika bra fortfarande 🙂 blev varken bättre eller sämre för mig, och jag tror inte detta på verkade deras slutplacering i ESC ett dugg.

  Alma är fortfarande väldigt likeable, jag gillar verkligen den engelska texten och allt funkar bara som det ska! Den får stanna kvar på min topp 3!

 10. Kerstin

  Håller helt med Marcus. Detta bidrag var lite för “franskt” för min smak. Klättrar några placeringar på min lista.

 11. Micke

  Kerstin du är en av de här som jag känner matchar mig väldigt bra i smak när det gäller bidragen. I år har det dock inte börjat riktigt så 🙂

 12. Mikaela

  Jag tycker det blev sämre. Det är fler stavelser i refrängen på franska, och det är lite det som gör hela hooken tycker jag.

 13. Johanna

  Det kan aldrig bli för frankst, däremot kan det bli för mainstream/kontinentalt/amerikankst och detta bidrag blev ju sannerligen mycket sämre och ner från nr 1 till 4 för mig och risken finns att det blir ännu lägre innan säsongen är slut. Och oddsen håller med då de höjts rejält på detta bidrag efter att denna versionen kom

 14. Kerstin

  Är det någon som vet hur oddsen ser ut för Sveriges bidrag. Hörde någon som sa att Sverige har låga odds. Betyder som sagt inget för slut resultatet som vi alla vet men kul att veta ändå.

 15. Micke

  Är jag helt ute och cyklar eller har ett gäng år fått mig att ha lite känsla 🙂 När man hör bidrag får man ibland känsla av att den passar henne här på bloggen eller honom på bloggen. Just nu fick jag en känsla av att den här är något för Kerstin här. En känslosam ballad från Bulgarien. Är jag helt fel ute kanske?

  https://www.youtube.com/watch?v=nM7s8lBNdLg

 16. Micke

  Är det nån mer som gömt i det hela hör Kent-vibbar och lite röst a-la Jocke Berg. Pratar om de lugna partierna

 17. Kerstin

  Micke, jag lyssnade och efter bara några sekunder så fattade jag att du har helt rätt. Detta är en låt helt i min smak. Den berörde mig och det är ett gott betyg. Bra låt, bra röst. Tack Micke.

 18. Micke

  Konstigt Kerstin. Man pratar på under ett antal år utan att ens se varandra men på något sätt lär man känna varandra ändå 🙂 Min första tanke när jag hörde den och jag började tänka på folk här var KERSTIN 🙂 Skönt att man kan ha rätt nån gång emellanåt. Själv har jag inte riktigt bestämt mig än. Dålig är den absolut inte men är den bra eller hyfsad. Det lär jag snart få grepp på

 1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se