Georgien TV-bolaget GPB utsåg Georgiens bidrag i Eurovision Song Contest 2017 genom en nationell final. 25 bidrag tävlade och inte helt oväntat så blev det den internationella juryns favorit Tako Gachechiladze som vann, då de stod för 80% av rösterna medan tittarna endast hade 20% av makten.

I Kiev tävlar hon under namnet Tamara Gachechiladze och i förrgår presenterades den slutliga versionen av tävlingsbidraget “Keep the Faith!“, se länkar till de olika versionerna nedan. Dessutom, snart kommer även den riktiga officiella videon att presenteras och ett smakprov på den kan ni se här.

Lyssna på Georgiens bidrag till Eurovision Song Contest 2017:
Bidrag / Artist: “Keep the Faith!“, Tamara Gachechiladze
Länkar: ny versionofficiell videofinal-framträdande
live vid Ukrainas ESC-uttagningstudioversiontext
Låtskrivare: Anri Jokhadze, Tamara Gachechiladze

Schlagerpinglan: När jag hörde att det skulle komma en ny version av det georgiska bidraget så tänkte jag att det kanske fanns lite hopp för det ändå. Tyvärr så var förändringarna så pass minimala att “Keep the Faith!“ stannar kvar på en av de sista platserna på min topp-43-lista. Kanske hinner jag ändra åsikt innan det är dags för den första semifinalen, men än så länge så föredrar jag t.o.m. det bidrag som låtskrivaren Anri Jokhadze ställde upp med 2012, “I’m A Joker“, där hände det i alla fall lite saker. 🙂

Mer om Georgiens förberedelser inför ESC 2017 (samt deras senaste ESC-bidrag och resultat) hittar ni här: “Georgien i ESC 2017“ medan länk-samlingen till de övriga utvalda bidragen samt ländernas ESC-förberedelser finns här.

Andra bloggar om: , , , ,

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


7 kommentarer till “Georgien 2017: Ny version av “Keep the Faith!“ (T. Gachechiladze)”

 1. Adri

  Detta är den låt som åkt mest bergochdal-bana på min lista (en “bedrift” som faktiskt brukar gå till Georgien väldigt ofta. 2015 och 2016 var det Georgien då också)

  Jag gillar vers, och framför allt det dramatiska slutet 🙂 där är det bara pluspoäng! Och Tamara är en grym sångerska.

  Problemet är refrängen, med det seeega upprepandet av “Keeeeep the faaaaaaaith”.

  Just refrängen är så tråkig, irriterande och framför allt gnällig.

 2. Micke

  “tråkig, irriterande och framför allt gnällig”

  Fan ett tag trodde jag du pratade om mig där Adri 🙂

  När jag första gången hörde det här bidraget trodde jag det var något överblivet från någon gammal Bondfilm där de hittade en bättre låt precis innan lanseringen av filmen. För mig ligger den på plats 34. Jag håller med Adri om refrängen. Hade slagits om titeln årets tråkigaste och enträget hackande refräng om inte Grekland hade varit med. Den är oslagbar som “tråkig, irriterande och framför allt gnällig”.

  Mest irriterande är att Georgien hade ett starkt bidrag i sitt startfält, ja faktiskt två om jag är lite givmild med beröm. Den här skulle ha varit Georgiens bidrag. Rena motsatsen till vinnaren som är svagast i refrängen. Den här lyfter som f……… i refrängen

  https://www.youtube.com/watch?v=D5k-AdtFMpo

 3. Adri

  Micke: Till skillnad från dig tycker jag dock det är rätt att Keep the faith representerar Georgien. Men beror det på att det är en så jäkla bra låt? Nej, det är en hyfsad låt, men Georgiens final var så svag.

  För mig fanns bara denna och “Light it up”. Nu i efterhand vore det nog ett smartare val om de valt den sistnämnda.

 4. Micke

  @Adr, ok där är vi lite på kollisionskurs men det är ju fan så tråkigt om man inte är det ibland. För mig var “We live once” outstandning bäst i Georgien i år och det är refrängen det handlar om

 5. Johanna

  Den här är på plats 42 för mig. Riktigt tråkiug och nu har jag kommit på en “genre” till jag inte gillar i ESC och det är”kvinna-som-wailar-sönder-en-dramatisk-midtempo-ballad” Vi har fått en överflöd av sådana de senaste åren och den här är verkligen värst i den kategorin i år…

 6. Micke

  @Johanna du får sluta sitta och fundera över “genre” du inte gillar i ESC. Fortsätter du så kanske det inte blir något kvar längre och så mister vi dig här på bloggen 🙂

  Skämt åsido så instämmer jag i det du säger. Det kan också funka som ett svar till Adri om en annan grej på ett annat ställe här. Detta jag nu säger gäller främst MF men tyvärr också ESC i många fall. Det är brist på nytänkande som jag har så svårt för. Då pratar jag inte om detta om man vill ha gammalmodiga bidrag, nya eller någon blandning utan att det blir grupperingar i tävlingen och det tycks vara enormt svårt att tänka utanför dessa. Om något har gått hem någon gång då kan vi vara säkra på att en mängd likadana i en mängd år framöver. Euphorias dutt dutt syntar i introt har väl fått minst 263 efterföljare i ESC och länders uttagningar, främst Sveriges skulle jag tro.

  För min del har det gått så jädra långt att när jag hör ett intro med dutt dutt dutt dutt då får jag magsyra och orkar inte ens lyssna vidare. Dåligt av mig? Absolut men inte mindre sant för det. Oftast lyckas jag ändå komma igenom dessa till slut men frågan är hur pass neutral jag egentligen är när jag då lyssnar.

  Jag fattar inte sånt? Har vi slutat tänka själva eller. Jag menar jag skriver låtar själv. Visserligen inga hits men nog fan har jag en egen hjärna att tänka med. Inte tusan sitter jag och tänker “oj den låten blev populär, det är nog introt eller möjligen gitarren som är grejen. Det måste jag ta med i nästa låt”.

  Vad liknar det? Man skriver väl musik från hjärtat eller funkar det inte så längre för de flesta? Blir orolig för musikvärlden. Visst det är omöjligt att skriva “ny musik” men nog tusan är det just det som ens hjärta vill.

 7. Marcus

  Instämmer med det Adri säger, den har potential men den segas ner av refrängen. Fortfarade min före de flesta balladerna i år dock.

  Sen får den typ 12p bara för rysslandspikarna, som jag älskar!

 1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se