ÖsterrikeRedan i december förra året avslöjade TV-bolaget ORF att de internt utsett Nathan Trent att få representera Österrike i Eurovision Song Contest 2017. “Running On Air” presenterades i slutet av februari i form av en musikvideo.

Här nedan ser ni lite kompletterande länkar: t.ex. ett play-back-framträdande från TV-showen “Schlagercountdown 2017”, ett live-framträdande från ett tidigare tillfälle, samt vad som sägs vara en officiell remix av låten:


Running On Air“, Nathan Trent (Schlagercountdown 2017)

Lyssna på Österrikes bidrag till Eurovision Song Contest 2017:
Bidrag / Artist: “Running On Air”, Nathan Trent
Länkar: officiell videoTV-framträdandelive-framträdande
textTopanga Rework
Låtskrivare: Nathan Trent, Bernhard Penzias

Schlagerpinglan: Jag gillade remixen av Rumäniens “Yodel It!“ som jag tipsade om för en tid sedan men vad gäller den österrikiska motsvarigheten så tycker jag inte att den tillförde något. Jag tar likväl med den i länksammanställningen då det ibland visar sig att det finns de som tycker annorlunda. 😉

Däremot så ökade mina förväntningar på det österrikiska bidraget då de andra klippen, var för sig, visar att han både har en imponerande röst och artist-talanger. Det ska bli väldigt intressant att se hur det blir när allt kombineras. För tillfället har denna mysiga låt en 19:e-plats på min topp-43-lista men med ett fängslande semifinals-framträdande kan det mycket väl sluta betydligt bättre än så. 🙂

Mer om Österrikes förberedelser inför ESC 2017 (samt deras senaste ESC-bidrag och resultat) hittar ni här: “Österrike i ESC 2017“ medan de 43 tävlande bidragen i ESC 2017 finns samlade på två olika sidor: indelade efter semifinaler/final och i kronologisk ordning.

Andra bloggar om: , , ,

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


7 kommentarer till “Österrike 2017: Nathan framför “Running On Air” + Remix”

 1. Micke

  @Pinglan jag vet att du vill hålla detta till ämnet och det förstår jag men får jag gå in med en liten annan grej? Om inte så bara ta bort det. Lovar på min framtida grav att jag inte skulle ta det minsta illa upp. Det handlar uteslutande om att respektera din blogg. Lite stiltje nu ju så jag tänkte jag chansar.

  Ok jag provar 🙂

  På en spelning vi hade för en vecka edan fick vi en förfrågan som ställde oss, åtminstone mig. Vi frågade om de önskade något och du kom från en grupp av de lite äldre ett unisont “MEXICO.” Tänkte bara vad tusan är det? Les Humphries Singers gapade de. Blev tvungen att erkänna att vi inte hade en susning om vad det var.

  Har kollat upp det nu och insett att det var före min tid. Gillar faktiskt låten och vi har funderingar på att rocka upp den lite och ta med den på nån spelning och se vad som händer.

  Skulle vara enormt kul om någon/några här skulle vilja säga vad de tycker om låten. Helt ute eller något man kan spela vidare på? 🙂

 2. Micke

  Till ämnet! Jag gillar Österrike. Helt klart på min topp 10 och på min topp 5 när det gäller att bli på gott humör. Får också bra vibbar av killens när jag ser och hör honom på scen. Gott med lite Feel-good-låtar

 3. Micke

  Hur glömsk får man bli? Glömde slänga in en länk på låten jag pratade om

  https://www.youtube.com/watch?v=HkJR88iwDk4

 4. Marcus

  Hur kan man ha missat Les Humphries Singers? Tysklands bidrag från 1976 är ju en klassiker! Micke, micke… *skakar besviket på huvudet*

  När det gäller Österrike är jag inne på erat spår, men – hur långt räcker mysfaktorn och röstkapaciteten? Det finns inget WOW i låten, och jag tror tyvärr inte han klarar sig till finalen :/

 5. Adri

  Jag har också svårt att se honom i final. Tyvärr då han är min tiondeplats.

 6. Micke

  Ett STORT STORT STORT TACK till MARCUS för svar. Uppskattar verkligen det ska du veta. Respekt och tummen upp.

  Jaså Les Humphries Singers har varit med i ESC. Hade jag noll koll på. Det måste jag givetvis kolla upp. Lika bra låt det som Mexico kanske? Har precis hittat att Mexico tydligen var en jättehit tillsammans med en annan låt med dem som hette Mama Lou eller nåt.

  Ska lyssna på bidraget från 1976 och återkommer med omdöme om den Marcus.

  Tack än en gång Marcus nu förstår jag att åtminstone enligt dig håller det här än 🙂

 7. Micke

  Marcus for your Eyes only eller vad tusan man ska säga.

  Har lyssnat på bidraget från 1976 med Les Humphries singers och känner inte att den håller samma klass som Mexico. Sorry! Men vet du tack för att du tog ned mig från inbillade höga hästar 🙂 Jag har i hela livet hållit på med Music och känner att jag har väldigt bra koll ofta. Men nu efter detta har jag pratat om Les Humpries Singers med en massa kollegor och de tappar hakan när jag säger att jag aldrig hört talas om dem. Så var det med mina höga hästar 🙂

  Tack än en gång hur som helst för att du svarade på min fråga

 1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se