RumanienDen 5:e mars utsågs TV-bolaget TVR:s och Rumäniens bidrag i Eurovision Song Contest 2017 genom finalen av den nationella uttagningen “Selecţia Naţională 2017“. Vinnarlåten “Yodel It!“ med Ilinca ft. Alex Florea har nu fått en officiell video, se nedan.


Yodel It!“, Ilinca & Alex Florea

Lyssna på Rumäniens bidrag till Eurovision Song Contest 2017:
Bidrag / Artist: “Yodel It!“, Ilinca ft. Alex Florea
Länkar: officiell videofinal-framträdandesemifinal-framträdandetext
live i Londonlive i Tel-Avivlive i Amsterdam
audition-framträdandeLEDZ RemixAl Mike Official Remix
Låtskrivare: Mihai Alexandru, Alexa Niculae

Schlagerpinglan: Mer om Rumäniens förberedelser inför ESC 2017 (samt deras senaste ESC-bidrag och resultat) hittar ni här: “Rumänien i ESC 2017“ medan länk-samlingen till de övriga utvalda bidragen finns här.

Andra bloggar om: , , , ,

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


8 kommentarer till “Officiell video till Rumäniens “Yodel It!“ (Ilinca ft. Alex Florea)”

 1. Adri

  Ok, jag har sagt det förr och säger det igen: jag älskar musikvideos, ibland (ganska sällan) t.o.m inom ESC, men årets musikvideos håller enormt låg klass.

  (Förutom Makedoniens som jag tycker är riktigt välfilmad, snygg och faktiskt skulle kunna tillhöra en stjärna även utanför Eurovision)

  Men vad är det här?
  För det första, videon är mer som en reklam för en resebyrå än en musikvideo (och det säger jag inte bara för att dissa videon, utan jag tror genuint videon är en reklam då den slutar med “Visit Cluj”)
  För det andra, jag föredrar när en musikvideo har något. Helst av allt en story, men om inte det så något imponerande visuellt. Här finns inget av det.

  Jag kan ge videon att den var snyggt filmad, men kom igen… om man väntar såhär länge med att göra en video så borde man kunnat hosta upp något bättre.

 2. Daniela

  @Adri: jag kan hålla ned dig om den biten på slutet med “visit Cluj,” men inte om resten. Å andra sidan är Cluj en mycket vacker stad som förtjänar äran! Jag tycker om videon, den avspeglar det som även Ilinca och Alex har svarat på frågan om sångens budskap under de intervjuer de haft hittills! Jag ser mycket glädje i denna video, en vacker stad och olika människor som lyfts upp från asfalten på grund av glädjen som sprids runtomkring genom ” YODEL it”. Jag tycker inte alls att den är så dålig och då har jag sysslat lite med film och drama genom mitt yrke. Men man har rätt att tycka olika så får det bli även denna gång. Hur som haver det rumänska teamet visar engagemang och de har levererat super bra hittills tycker jag och håller tummarna för mina landsmän!

 3. Adri

  @Daniela: Jo, jag ser också en hel del glädje och god vilja här, men jag tycker fortfarande inte själva utförandet är så strongt. Jag tycker det blev lite “cheesy” med den överspelade glädjen. Jag har också hållt på (och gör fortfarande till viss del, även om jag huvudsakligen bytt medium) med film i jobbet, och jag skulle inte kunna stå bakom en musikvideo som detta.

  Men som sagt, alla tycker olika och med tanke på att de ändå valde att släppa videon är de väl nöjda 🙂 Good for them! 🙂

 4. Daniela

  @Adri: jag kan tänka mig att de lämnade ganska stort utrymme för Ilincas och Alex idéer. Hon är 18 år och och hennes musikaliska karriär har just tagit fart, är entusiastisk och full av talang, energi och glädje! Alex är lite äldre men för den skull har han hunnit med många fina erfarenheter och som jag nämnt tidigare har de säkert fått bestämma om en hel del i videon. Jag tyckte väl att det fans en röd tråd i det hela och en rejäl dos av äkthet som de utstrålar, det uppskattar jag mycket!

 5. Micke

  Gillar du inte mina frågor Daniela? 🙂

 6. Daniela

  @Micke: vilka frågor?

 7. Micke

  @Daniela. jag har ställt minst 3-4 frågor till dig men du har väl missat dem då 🙂 Det är helt lugnt min vän. Började bara undra om du kanske missförstått något.

  Sedan angående den här videon kan jag väl säga att den är inget speciellt men varken sämre eller bättre än andra. Jag tycker det är ett ganska bra år 2017 men när det gäller videos är det tvärtom ett dåligt år. Kan knappt komma på någon video jag tycker är bra

 8. Daniela

  @Micke: jag har tittat in på bloggen då och då, med ganska stora tidsmellanrum så att av den anledningen har jag missat dina frågor. Jag har andra saker som håller mitt fokus just nu men det är också så att jag inte blev positivt berörd av vissa händelser kring ESC detta år heller. Gillar inte per definition maktspel oavsett nivåer och platser det händer på. Dock följer jag upp utvecklingen från en mer avlägsen vrå samt hejar glatt på mina favoriter som byter plats hela tiden på min egen top 15 lista. Det är lite entertaining! Som jag nämnde förut har jag varje år samma stora favoriter och de är Rumänien – i år finns det två länder som representeras av rumänska artister så jag hejar lika glatt på Schweiz också – Sverige och Irland då dessa tre länder har en speciell plats i mitt stora varma hjärta. Sedan finns det de andra 12. Och Sedan finns de som jag inte kan med – i år är de hyper dramatiska balladerna från Georgien, Albanien, Malta och några till bidrag som jag blir så trött av att lyssna på efter enbart 1 sekund! I år verkar de vara flera sådana! Det är så det förhåller sig just nu på min front. önskar dig en fortsatt trevlig helg, I’ll hear you round!

 1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se