BelgienDen 22:a november avslöjade TV-bolaget RTBF att de internt utsett Blanche att få representera Belgien i Eurovision Song Contest 2017 men inte förrän den 8:e mars presenterades tävlingsbidraget “City Lights“, i form av den officiella videon.

Sedan dess har Blance deltagit vid tre av de stora förfesterna och även gjort mängder med framträdanden under sin PR-resa i Belgien. Här nedan ser hennes framträdande i “Van Gils & gasten” på Één och längre ner hittar ni även länken till ett klipp från hennes besök hos Radio 2:


City Lights – akustisk version“, Blanche

Lyssna på Belgiens bidrag till Eurovision Song Contest 2017:
Bidrag / Artist: “City Lights”, Blanche
Länkar: officiell videolive i Londonlive i Tel-Avivlive i Madrid
akustisk versionlive hos Radio 2text
Låtskrivare: Pierre Dumoulin, Emmanuel Delcourt, Ellie Delvaux

Schlagerpinglan: Belgien står för ett av de bidrag som jag för tillfället placerar på min personliga topp-tio-lista inför ESC 2017 och därför tycker jag att det är roligt att se dessa hoppingivande klipp. Även om jag fortfarande är lite orolig över det slutliga live-framträdandet så verkar det i alla fall, om allt stämmer, kunna bli riktigt bra sångmässigt, och det är ju en bra utgångspunkt. 🙂

Mer om Belgiens förberedelser inför ESC 2017 hittar ni här: “Belgien i ESC 2017” medan länk-samlingen till de övriga utvalda bidragen finns här.

Andra bloggar om: , , ,

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


4 kommentarer till “Belgien 2017: Lyssna på akustisk live-version av “City Lights””

 1. Micke

  Älskar mörka kvinnoröster inom musik lika mycket som jag hatar falsettkillar inom musik. Gillar verkligen den här tjejens röst. Hon har dessutom ett av årets bästa bidrag så vad kan vara problemet? Tyvärr är det ju så att det inte räcker för de flesta som bara lyssnar ytligt, vilket ju de flesta tyvärr gör inom allt det här. De kan inte ta till sig låtar om artisterna inte gör något speciellt med sitt framträdande. En bra låt räcker helt enkelt inte. Detta skrämmer mig med Belgiens bidrag i år. Sicken röst hon har och sicket bidrag men vad gör hon på scen? Blanche min vän du måste nog åtminstone få till något leende eller liknande för att blidka den mest ytliga delen av röstarna. Jag behöver inte sånt. Jag dömer efter låt och röst och för mig är du klockren tvåa efter Italien Blanche. Heja Belgien

 2. Micke

  En helt annan sak: Har under lång lång tid haft elva bidrag jag tyckt riktigt bra om och sju som legat en bit efter men inte riktigt orkat kämpa sig upp. Något har hänt och min topplista består nu av tolv låtar. Ett väldigt vackert bidrag som jag ändå haft små tvivel över. Dessa är borta nu och jag vill härmed hälsa en nykomling in på min topplista som nu består av tolv bidrag. Välkommen Portugal

 3. Adri

  Jag är en sådan som dömer hela paketet inklusive det visuella framträdandet av den enkla anledningen att det är ett tv-program så jag tycker de ska lägga krut på att pleasa ögat också 🙂 Vet att alla inte håller med dock… Det är den minst viktiga faktorn, både röst och låt är mycket viktigare men jag tar inte bort det visuella ur ekvationen. Det har stjälp så många grymma låtar att inte ha ett bra/passande framträdande (Israel 2014 är det första exemplet som jag får i hjärnan. Allvarligt talat?! Hen som låg bakom det framträdandet borde inte jobba med tv.)

  För ett par dagar sedan uppträdde Blanche i tv-programmet “The Voice Belgique” med “City Lights”. Det tyckte jag var riktigt bra, rent visuell stil-mässigt. Två kvinnliga körmedlemmar som också agerade “dansare” (skriver det inom citationstecken för de dansade inte riktigt, men de rörde sig till musiken i alla fall) medan scenen gick i mörka färger och Blanche kunde fokusera på sången. Om de tar det framträdandet, men bara kick it up några skalor för att matcha en stor scen ska vi inte behöva oroa oss tror jag 🙂

 4. Micke

  @Adri, absolut håller helt med, självklart ser jag helst att hela paketet stämmer så att säga. Men när låt och artist kommer i bakgrund av det övriga då måste något vara fel enligt mig och säkert de flesta äkta musikälskarna. Men visst ESC handlar om hela paketet och det är nog största anledningen till att den får så mycket skit. Plus att de “verkligt” stora artisterna, för att inte tala om låtskrivarna, tyvärr aldrig ens skulle tänka tanken att ställa upp i detta. Jädrigt tråkigt som jag ser det-

  Men det låter ju bra det du säger om Blanche och hennes framträdande. Hoppas på det så att inte en bra låt och bra sångerska försvinner

 1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se