ESC 2017 Schlagerpinglan: I kväll klockan 21:00 är det, som sagt, dags för den första semifinalen av Eurovision Song Contest 2017 och all inför-info om showen och dess tävlande bidrag hittar ni i en sammanställning här medan min traditionsenliga gissning av resultatet följer här:

Här nedan ser ni vilka tio länder som jag tror tar sig vidare till finalen från kvällens semifinal. (Med reservation för att jag kanske ändrar mig efter att ha sett själva showen.):

Schlagerpinglan tror på följande bidrag från ESC 2017 – Semi 1: (i startordning)
Sverige Sverige – “I Can’t Go On“, Robin Bengtsson
Australien Australien – “Don’t Come Easy“, Isaiah
Belgien Belgien – “City Lights“, Blanche
Finland Finland – “Blackbird“, Norma John
Azerbajdzjan Azerbajdzjan – “Skeletons“, Dihaj
Portugal Portugal – “Amar Pelos Dois“, Salvador Sobral
Grekland Grekland – “This Is Love“, Demy
Polen Polen – “Flashlight“, Kasia Moś
Moldavien Moldavien – “Hey Mamma“, Sunstroke Project
Armenien Armenien – “Fly with me“, Artsvik

Schlagerpinglan: Egentligen skulle jag vilja få in Cypern bland de tio jag tror tar sig vidare, men jag vet inte riktigt vilket land jag skulle ta bort i så fall, kanske Polen eller Finland? Nåja, detta är ju inget man ska ta på alltför stort allvar utan är mest tänkt som ett roligt litet tidsfördriv inför den stora showen. 😀

Hur som helst så hoppas jag att jag har fel på ett flertal punkter då mina förväntningar inte riktigt speglar mina förhoppningar. Ni hittar mina tio favoriter här. 😀

Andra bloggar om: , ,

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


15 kommentarer till “Eurovision 2017: Dags att gissa resultatet av Semifinal 1”

 1. Adri

  För första gången sen deras debut (som visserligen bara var två år sedan) är jag osäker på Australien.

  Den blev ju väldigt ljummet välkommen när låten avslöjades i mars, och sen repen började har oddsen gått upp och folk verkar allmänt negativa.

  I slutändan tror jag ändå de når final, men långt ifrån säker! 🙂

  (Och sagt det förr och säger det igen, att Australien går vidare för att de är Australien köper jag inte en sekund av så går de vidare ikväll så ser tydligen folk något i låten trots allt! 🙂 )

 2. Mikaela

  Jag tror precis som du Schlagerpinglan.

  Off topic: Blir ledsen på Markus Larssons betygsättning av semifinalens låtar, där kontentan är att allt är hemskt dåligt och skrattretande. Det verkar inte finnas något intresse för tävlingen i hans journalistik.

 3. Micke

  Jag tänker inte gissa något mer här nu. Jag har mina favvisar och även det omvända och de har jag redan tjatat om 🙂 Printar ned något om Pinglan lägger ut fler bidrag annars får det vara för ikväll.

  Tänker däremot önska alla på bloggen en riktigt trevlig kväll med ESC. Hoppas ni blir nöjda med kvällen och om inte så glöm inte att det är en lek. Det är inte världsallvar 🙂

  Ha en riktigt, riktigt bra kväll nu allihopa. Det tänker jag ha oavsett hur det går 🙂

 4. Micke

  @Mikaela, det är svårt det där med Aftonbladets två nissar 🙂 För Marcus är allting skit egentligen medan det för Tobbe nästan är världsförändrande magisk musik. Nog bättre att hålla sig på marken och ta de där två med en nypa salt som de säger 🙂

 5. Adri

  Mikaela: Jag förstår inte varför Markus är deras MF-/ESC-recensent. Han verkar ju hata tävlingen och det mesta med den.

  Visst att det kanske framstår som lite oseriöst att Tobbe Ek är så himla positiv kring allting, men det grundar sig nog mycket i att han verkligen ÄLSKAR tävlingen och allt kring det. Markus verkar ju tvingad till MF/ESC-träsket och om så nu är fallet så borde han sluta för då lider han ju.

 6. Schlagerpinglan

  @Mikaela och Adri, Till skillnad från bloggare som skriver oavlönat för intressets skull så skriver journalister oftast för att locka till sig så många klick som möjligt. Eftersom negativa artiklar om ESC säljer bättre än positiva (tror jag i alla fall då Medelsvensson verkar gilla att klaga på tävlingen) så är nog Markus Larsson trots allt väldigt duktig på det han gör. Han skriver för den stora massan, som man förmodar mest ser tävlingen som en cikus där det är OK att håna de tävlande, medan de som har ett seriöst ESC-intresse får vända sig till andra källor.

 7. Micke

  Jisses om Aftonbladet är negativt så är det ju inte bättre med Expressen. Tio av arton bidrag får ett eller noll i betyg. Ytterligare fyra får två

 8. Schlagerpinglan

  @Micke, De ger läsarna det de vill ha. 🙂 Personligen läser jag inte längre dessa artiklar då jag gör mitt inför-arbete själv, men jag är likväl tacksam över att de finns. Om det är vad som krävs för att intresset för tävlingen hålls uppe även hos de som egentligen inte bryr sig så mycket så är det ju på något konstigt sätt bra för tävlingens fortlevnad. 😀

 9. Fredrik

  Mikaela: haha bra att du tog upp det för jag tänkte “helvete kan de inte byta ut Markus Larsson snart”. Han är bittrare varje år. Han sågade vårt egna bidrag med. “Det töntigaste vi skickat i modern tid”. Det enda han älskar var Loreen men Azerbajdjan är redan Loreen i år så tack gud hon inte vann för oss.

  Bra topp 10 pinglan, Det enda jag önskar är att Island knuffar bort Polen:) Jag har hört mycket om den armeniska och polska diasporan därute, men Polen var bra förra året så tror de blev 8a pågrund av det. När vi bara hade teleomröstning missade ju Polen finalen eller kom i botten av den. Armenien har ju också missat och kommit långt ner i finalen så tror mest sånt är en myt:) Skulle tex 15 länder ha räkmacka i semin varje år hade jag inte tyckt Eurovision varit kul att titta på längre. Jag tror inte heller ALLA 10 baltikum länder röstar på Bulgarien för han är halvryss. Personligen röstar jag på låten, bryr mig inte om landet:). Vitryssland tex är så bra i år.

 10. Schlagerpinglan

  @Fredrik, Mmm… Polen var en av mina favoriter förra året så jag tror absolut att deras höga tittarstöd till största del berodde på låten och inget annat. Även i år tycker jag att de har en bra låt, men den är inte alls lika direkt och sångerskan är inte lika intressant, men med ett ökat jurystöd jämfört med förra året så tror jag att det kan räcka till final för Polen även i år. Om några timmar vet vi. 😀

 11. Kerstin

  Förra året tippade jag 9/10 rätt i båda semifinalerna. Året innan var min tippning en ren katastrof. I år känns det lika svårt som 2015 så om jag tippar 7/10 rätt ikväll så får jag vara nöjd. I kvällens semifinal tycker jag Australien har den absolut bästa låten och Sverige har den absolut bästa helheten och det är faktiskt bara dessa två som jag känner jag måste ha till final. Men dessa tio är de jag tror tar sig till final.

  1. Sverige
  2. Australien
  3. Azerbaijan
  4. Cypern
  5. Belgien
  6. Moldavien
  7. Armenien
  8. Portugal
  9. Grekland
  10. Finland

  Ha en fin schlager kväll pinglan och alla ni andra här.

 12. Hadde

  Walla du ha fel jag ärr från Makedonien jag kann min musick du har hellt fel sveige gär inte vidare

 13. Mikaela

  @Schlagerpinglan Men Hanna Fahl på DN skriver bra och intresserat. Henne blir jag glad av.

  Ha en kanon Esc-kväll!

 14. Schlagerpinglan

  @Kerstin, Mmm… helt enkelt är det inte, men det blir ju mer intressant på det viset. 🙂

  @Hadde, Alltid intressant med människor som är övertygade om att de “kan” musik. Vi får väl se vem som får rätt. 😉

  @Mikaela, Ja, hennes artiklar tycker även jag om. Hon verkar tycka om vad hon gör och det lyser igenom. 😀 (Även Tobbe Ek verkar ha ett brinnande intresse för tävlingen, men Hanna har en stil som passar mig bättre.)

  Ni får ha en trevlig ESC-kväll allihop. 😀

 15. Mikaela

  Edit: Grekland kan ryka i förmån för Cypern.

 1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se