ESC 2017 Schlagerpinglan: I kväll kommer finalen av Eurovision Song Contest 2017 att avgöras och då får vi reda på vem det är som kommer att efterträda Jamala som regerande mästare i detta mer-än-europeiska musik-mästerskap.

Redan i går redovisade jag final-oddsen, i vilket jag trodde skulle bli sista titten innan finalen, men då det precis efter skedde ett skifte i toppen så vill jag ha en lite mer aktuell lista. Innan jag var redo att presentera oddslistan så hade den dock förändrat sig igen. Här nedan ser ni därför hur Oddschecker.com rankade bidragens finalchanser nu på finaldagen kl. 11 i jämförelse med hur oddslistan såg ut tidigare på lördagsmorgonen samt i går kväll.

(Se Oddschecker.com för det allra färskaste oddsen.)

Vem vinner Eurovision Song Contest 2017?: enligt odds 13/5 (13/5) (12/5)
1. (2.) (1.) Italien Italien – “Occidentali’s Karma“, Francesco Gabbani
2. (1.) (2.) Portugal Portugal – “Amar Pelos Dois“, Salvador Sobral
3. (3.) (3.) Bulgarien Bulgarien – “Beautiful Mess“, Kristian Kostov
4. (4.) (4.) Belgien Belgien – “City Lights“, Blanche
5. (5.) (5.) Sverige Sverige – “I Can’t Go On“, Robin Bengtsson
6. (6.) (6.) Storbritannien Storbritannien – “Never Give Up On You“, Lucie Jones
7. (7.) (7.) Rumänien Rumänien – “Yodel It!“, Ilinca feat. Alex Florea
8. (8.) (8.) Kroatien Kroatien – “My friend“, Jacques Houdek
9. (9.) (9.) Frankrike Frankrike – “Requiem“, Alma
10. (11.) (11.) Moldavien Moldavien – “Hey Mamma“, Sunstroke Project
11. (10.) (10.) Armenien Armenien – “Fly with me“, Artsvik
12. (12.) (13.) Danmark Danmark – “Where I Am“, Anja
13. (13.) (12.) Nederländerna Nederländerna – “Lights and Shadows“, OG3NE
14. (14.) (14.) Ungern Ungern – “Origo“, Pápai Joci
15. (15.) (15.) Azerbajdzjan Azerbajdzjan – “Skeletons“, Dihaj
16. (16.) (16.) Australien Australien – “Don’t Come Easy“, Isaiah
17. (17.) (18.) Tyskland Tyskland – “Perfect Life“, Levina
18. (18.) (17.) Israel Israel – “I Feel Alive“, IMRI
19. (19.) (20.) Norge Norge – “Grab The Moment“, JOWST
20. (20.) (21.) Österrike Österrike – “Running On Air“, Nathan Trent
21. (21.) (19.) Grekland Grekland – “This Is Love“, Demy
22. (22.) (22.) Polen Polen – “Flashlight“, Kasia Moś
23. (23.) (23.) Ukraina Ukraina – “Time“, O.Torvald
24. (24.) (24.) Vitryssland Vitryssland – “Historyja majho zyccia“, Naviband
25. (25.) (25.) Cypern Cypern – “Gravity“, Hovig
26. (26.) (26.) Spanien Spanien – “Do It For Your Lover“, Manel Navarro
(Källa: oddschecker.com)

Schlagerpinglan: Kan man då utläsa vem som vinner genom att bara titta på ovanstående oddslista? Knappast, även om det ev. kan visa sig stämma i efterhand. Det man däremot kan göra är att se om det slutliga juryrepet i går (där juryn röstade) eller andra sista-minuten-händelser givit någon effekt på oddssättarnas syn på bidragen och sådana förändringar i slutskedet är ju trots allt ganska intressanta. 🙂

Mina egna gissningar av vem jag tror kniper glastrofén till slut sparar jag till lite senare i dag medan mina personliga favoriter finns här.

Andra bloggar om: , , ,

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


12 kommentarer till “Eurovision 2017: Oddsen på finalmorgonen”

 1. Mikaela

  Inväntar ordningen för röstavläggandet från jurygrupperna. Från skärmdump på Schlagerbloggen verkar det som Sverige börjar? Eller så röstas det i slumpmässig ordning under repetitionerna.

 2. hej

  Min tippning av topp 15:
  1. Bulgarien
  2. Portugal
  3. Italien
  4. Sverige
  5. Belgien
  6. Ungern
  7. Rumänien
  8. Armenien
  9. Norge
  10. Kroatien
  11. Moldavien
  12. Frankrike
  13. Storbritannien
  14. Österrike
  15. Polen

 3. Schlagerpinglan

  @Mikaela, Under repetitionerna så tror jag att de tränade röstavläggning i startordning. Den riktiga ordningen lär komma under dagen. 😀

 4. Micke

  1. ISRAEL: (Eftersom jag är totalt ointresserad av manliga arm och bröstmuskler så försvinner en av de fördelar som många dragit fram om detta bidraget. Om vi då bara koncentrerar oss på det som det ska handla om – bidraget så faller detta platt för mig. Uppblåst uptempo-pop som vi sett och hört till leda. Tråkig inledning på finalen. (2/10)

  2. POLEN: (Ska vi prata årets mest överraskande mottagning så vinner Polen priset. Har hört kommentarer som “överlastad schlagerballad”. “Sångerskan överarbetar” mm. Inget har gjort mig mer överraskad. Jag ser tvärtom en mäktig ballad framförd av en kvinna som verkligen vet när man sätter tonerna och trycker på rätt ställen. En av årets bästa ballader (8/10)

  3. VITRYSSLAND: (Årets största glädjepiller även om den har en del konkurrens. Bra eller dåligt? Who cares när det så fullständigt greppar tag i den inre glädjen. Visst hans röst har väl en del i övrigt att önska men hennes röst överskuggar detta och gemensam power ger oss ett glädjerus. Jädra kameraman se nu till att inte ta bort bilden vid viktiga stunder som sist (9/10)

  4. ÖSTERRIKE: (Kan någon förklara för mig varför så många har så svårt för feel good musik? Här serveras vi tre minuter musik att må gott till av en glad snubbe på scen. Visserligen lättglömd men det är ju definitivt inget unikt inom ESC och MF så varför lägga fokus på det? Jag mår gott dessa tre minuter och det räcker mer än väl för mig (8/10)

  5. ARMENIEN: (Tre bidrag nämns som favoriter ikväll men jag vill utfärda en varning för detta bidrag. Stor skrällvarning. Gillar denna blandning av modernt och österländsk folkmusik. När de övriga favoriterna ikväll ligger nära varandra kan denna annorlunda låt möjligen tilltala röstarna och smyga fram ur skuggan. Tappar dock lite i slutfasen men ett bra bidrag (8/10)

  6. NEDERLÄNDERNA: (Mina damer och herrar. Härmed börjar årets valkampanj och vi startar det med en kampsång. Ja, kanske känns det så men varför måste det vara dåligt? Jag hittade faktiskt något nu i liveframträdandet jag inte sett tidigare och det var äkthet vilket jag saknat i studioversionen. En av tjejerna har dessutom en mycket bra röst (7/10)

  7. MOLDAVIEN: (Ett totalt menlöst bidrag. Ok så då blir det noll poäng från Micke då? Inte ens i närheten 🙂 Ett riktigt kul bidrag med årets töntigaste fotplaceringar men med ett hjärta placerat på precis rätt ställe och det räcker mer än väl. Inget jag vill se som vinnare men tack och lov för att glädje och spontanitet får plats på scen än idag i ESC 2017 (7/10)

  8. UNGERN: (My oh my vad detta är ESC för mig. Fullständigt udda musik dessutom otroligt vacker med en trovärdig tolkning på scen. Tappar tyvärr lite i rappartiet som för en kort stund får en att glömma det vackra i övrigt men man är snart på banan igen. Varje gång jag hör den fortsätter den att ringa i skallen. “Jálomá lommá, jálomá lommá”. SÅ VACKERT (8/10)

  9. ITALIEN: (Ja du om inte den här vinner då börjar jag banne mig undra. Den är bäst på precis alla plan. Bästa låten, bästa texten för att bara nämna något. Årets bottennapp gör enligt mig de som irriterar sig på apan. Ta först reda på anledningen säger jag bara då. Hoppas bara han får ordning på bensprattlet för han tappar med det på scen. HEJA FRANCESCO! (9/10)

  10. DANMARK: (Jag begriper mig helt enkelt inte på det här bidraget. Ser en tjej framför mig som skriker ut ett antal ord som jag omöjligt kan få att passa ihop i ett musikaliskt pussel. Där står Anja i sin långklänning och tycks vilja förmedla något som går mig totalt förbi. Jag känner tyvärr inte ens något intresse av att försöka ta till mig det (3(10)

  11. PORTUGAL: (Älskade Portugal. En av lungorna i ESC som kör sitt race utan att låta andra påverka. Älskar sånt och skulle önska att de kunde bli belönade för lång och trogen tjänst. Blir det så i år? Många tycks tro det. Själv drömmer jag om ett pers för dem vilket i så fall innebär topp 5. Monika Zetterlund hade älskat detta och så gör även jag. Kul kille (8/10)

  12. AZERBADJZJAN: (Kanske det bidrag jag blev mest besviken på när man väl fick se det på scen. Inget fel på sångerskans röst eller så men scenshowen var allt annat än det jag hade trott och hoppats på. Jag kan inte hennes språk men hade gjort mig en bild av ett framträdande men det jag sedan fick se var det direkt motsatta. Ändå ett bra bidrag (8/10)

  13. KROATIEN: (Här har det verkligen byggts upp två sidor, för eller emot. Micke då? Vet ärligt talat inte. Älskade den instrumentala versionen och det har kanske låst mig. Duetten med sig själv förstör känslan som den instrumentala förmedlade men samtidigt kanske jag låst mig för att jag gillade den. Känner mig otroligt delad. Årets svåraste (6/10)

  14. AUSTRALIEN: (Väntar varje år på att det ska komma något riktigt bra från detta land. Visst de gör bra produktioner men totalt utan DET. I år är det tyvärr än värre för nu har man inte ens en artist som levererar. Studioversionen dolde uppenbarligen bristerna för väl på scen märkte man brister både röstmässigt och i framträdande (5/10)

  15. GREKLAND: (Årets mest märkliga uppenbarelse. En tämligen vacker vers byggs på med en pre-refräng som lovar mer men det som händer sedan övergår allt förstånd. Ur det uppbyggda luftslottet flaxar plötsligt en fullständigt obegriplig refräng ut. Att sedan liveframträdandet avslöjade att detta är årets sämsta sångröst gör ju inte saken bättre (2/10)

  16. SPANIEN: (Att utnämna det här till årets största bagatell är väl tämligen riskfritt skulle jag tro. Ett bidrag som går i någon märklig slags baktakt och trampar luft mest hela tiden. Oj så förvånad jag blev när den vann. Främst då landet hade ett bra bidrag i sin uttagning. Har ändå svårt att tycka illa om det för det är inget sådant bidrag (4/10)

  17. NORGE: (Årets i mina ögon absoluta “vad är detta” bidrag? Det innebär inte att det är absolut sämst men det är nog det enda bidraget där jag inte ens kommer ihåg refrängen efter att ha hört den och väntar på andra tillfället i låten. Att kalla den anonym är ju definitivt ingen överdrift i alla fall (3/10)

  18. STORBRITANNIEN: (Min besvikelse över detta fantastiska musiklands inställning mot ESC, hur de rent ut sagt skiter i tävlingen gör att jag helt enkelt inte orkar bry mig. Dåligt av mig definitivt men jag är inte mer än människa. Med artister och låtskrivare som inte ens platsar topp 300 i landet tappar jag intresset (3/10)

  19. CYPERN: (Efter Kroatien det mest svårbedömda bidraget för mig. Ena stunden faller jag in i gunget och tror på fullt allvar att detta är riktigt bra. Andra stunder undrar jag mest vad han håller på med och tror på fullt allvar att detta är skit. Kanske kan framträdandet ikväll avgöra detta för mig. Just nu lite över godkänt (6/10)

  20. RUMÄNIEN: (Årets andra totala glädjedrog. Två artister med totalt olika bakgrund får ihop detta och känns så genuint äkta ihop att man nästan glömmer bort vem av dem som kommer från var. Lyssna hur hon joddlar och sjunger samtidigt. Så jädra mäktigt och snubben då som får Micke att gilla rap. Ett nonsensbidrag men så de levererar och sprider glädje (8/10)

  21. TYSKLAND: (Förra året kände jag att Tyskland äntligen var på rätt väg med ett koncept i sin uttagning som får upp intresset och med ett bättre startfält än på länge. Hade väntat mig att de skulle rida vidare på det men så blev det inte. Istället blev det en urtrist tävling och ur det klev ett väldigt anonymt bidrag fram som vinnare. (5/10)

  22. UKRAINA: (År efter år efterlyser jag mer rock i ESC. Emellanåt dyker det upp men då i samma anda som Irland och Storbritannien ser på tävlingen. Man skickar något som är långt ifrån det bästa. Det blir något garageband som ingen hört talas om från något litet ställe på landet där de mest spelat för hönor och kor. Absolut inte dåligt men Ukraina lär inte vinna (6/10)

  23. BELGIEN: (Årets bästa låt enligt många och även årets bästa röst enligt många men vad händer egentligen när den här tjejen kliver upp på scen? Blanche din stackare du ser ju helt vettskrämd ut. Jag lider fruktansvärt med dig. Jädrar så jag håller tummarna för att du ska kunna bli av med alla dina spöken och prestera som du kan och jag sett på andra framträdanden (8/10)

  24. SVERIGE: (Lovade för länge sedan att jag bara kommer att utveckla mina tankar och känslor för bidraget när Pinglan presenterar det. Så gjorde jag och mitt löfte står jag fast vid (1/10)

  25. BULGARIEN: (Inledningsvis kände jag mest lite Jocke Berg i verserna och en skaplig låt i övrigt men inget som satte sig. Detta ändrades dock i semifinalen då killen verkligen levererade med ett klockrent framträdande och en mycket bra röst. Den här kan bli hur farlig som helst ikväll och i synnerhet om småtjejernas får ordning på mobilerna (8/10)

  26. FRANKRIKE: När jag först hörde den här blev den en av två absoluta favvisar. Några veckor senare gjordes låten om. Dels gjorde man en hemsk cocktaildrink med blandad franska och engelska men framförallt gjorde man andra ingrepp på bidraget som drog ned det. Inte blev det bättre av att se scenshowen med en överhypad Alma. Tråkigt det kunde blivit så bra (7/10)

  Den avslutande tanken blir VAR TUSAN ÄR FINLAND?

 5. Mikaela

  @Micke Trevlig genomgång och jag är ganska ofta överens med dig. Utom

  Polen – Har problem med att det inte alls låter som studioversionen. Hennes röst brölar och ljudet är konstigt. Inte alls melodiskt.

  Österrike – Du har rätt, det är irrationellt att irritera sig på detta. Men jag gör det, det blir för käckt.

  Italien – Jag tycker det mest är ok, men ingen vinnare alls.

  Danmark – En av mina favoritlåtar. Hon är för mig som Polen för dig, förstår inte kritiken. Jag hör power där andra hör skrik.

  Kroatien – Brr. Bottenbidraget på min lista. Obehaglig på något sätt.

  Norge – Tvärtom för mig, det är en av de refränger jag sjunger på oftast. Jag hoppas den hamnar på svensk radio i sommar.

  Sverige – Gillar vårt generiska men svängiga bidrag.

 6. Adri

  Micke: Säger som Mikaela: trevlig genomgång, men det finns några ställen där vi verkligen är oense som:

  ISRAEL: Låten växte något oerhört på scenen i torsdags. Jag är ointresserad av hans muskler, men jag tyckte detta lät jättebra i torsdags. Jag tror faktiskt en topp 10-placering 🙂

  NEDERLÄNDERNA: Här är det raka motsatsen för mig. Det var lite för polerat för min smak. Passade inte låten.

  UNGERN: Samma problem som Nederländerna. Jag vill beröras, men Joci Papai misslyckas totalt med att framföra känslorna han vill få fram (i torsdags, får en ny chans ikväll). Scenshowen är snygg, men den säger inte tillräckligt för att beröra. Jag sitter mest: “jaha… vad vill du få sagt?”

  DANMARK: Jag älskar detta! En midtempo-ballad som låter lite tidigt 2000-tal med en imponerande röst. Great! Fantastisk text också 🙂 (Anja är verkligen stark också, märktes inte minst i torsdags då det enda som var “messed up” var körens intro)

  AZERBAJDZJAN: Du och jag verkar hålla med varandra mer eller mindre om låten. Men scenshowen är vi lite oense om. Jag tyckte scenshowens mystik, bisarrhet och “mörker” var riktigt jäkla snygg och passande.

  KROATIEN: Absolut botten-bidrag. Nästan lite obehagligt till och med.

  STORBRITANNIEN: Tillsammans med några andra tillhör det här kvällens bästa röster. Hoppas Storbritannien får sitt bästa resultat på många år! Det tror jag också! 🙂

  SVERIGE: Ja, du vet redan vad jag tycker 🙂

  FRANKRIKE: MIN VINNARE! Både före och efter remaken. Alma är artisten med stort A i år. Hon visar sådan sprudlande glädje för det hon gör, har oerhört mycket utstrålning. Låten är riktigt snyggt producerad fransk pop. Framträdandet var assnyggt också och även du Micke blev lite “dissatisfied” med det så tror jag faktiskt Frankrike höjde sina chanser där 🙂 Hade jag varit koreograf/scenograf/”vad det nu än heter” så finns det bara en förändring jag skulle gjlrt och det är att ta med de två dansarna från musikvideon 🙂 Eftersom jag älskar bidraget vågar jag dock inte hoppas på allt för mycket, men vänstra sidan av resultattabellen i alla fall (och då är jag snål… det är rejält underskattat).

 7. Daniela

  2017-05-13
  Min top 10 inför finalen så som jag tror det kommer att se ut efter voting!

  1. Bulgarien
  2. Portugal
  3. Italien
  4. Belgien
  5. Rumänien
  5. Sverige
  6. Storbritannien
  7. Nederländerna
  8. Armenien
  9. Israel
  10. Moldavien

  Som jag önskar men som det inte kommer att bli:

  1. Italien
  2. Rumänien
  3. Sverige
  4. Armenien
  5. Ungern
  6. Belgien
  7. Portugal
  8.Frankrike
  9. Moldavien
  10. Israel

 8. Daniela

  Vill även säga att efter många men och åh i mitt huvud har jag kommit fram till att årets vinnare kunde ha blivit Belgien. Den här låten är väldigt speciell och intressant. Att det lär inte bli så har alla här nästan redan uttryckt det men man vet ju inte, om Blanche lyckas göra som @ Micke sagt… Jag fortsätter dock ha min Italia som största favorit, hoppas så innerligt att det blir som jag och många andra tycker och önskar ikväll!
  @ Micke och @ Adri: tack för era genomgående fina analyser! Jag ska nu försöka stänga alla medier och ta en paus inför kvällen, önskar er alla hör på bloggen en riktig trevlig ESC 2017 final framför TV apparaterna med gott tilltugg och goda drinkar. Alkoholfria från min del! Yamas, som den där grekiska äldre artisten hälsade för några år sen!

 9. Adri

  Daniela: Tack själv för denna tiden under försäsongen och de snälla orden! 🙂 Hoppas du får en lyckad ESC-kväll!

  Micke: Såg nu i efterhand också att jag tydligen tillhör ett av årets bottennapp enligt dig (“Årets bottennapp gör enligt mig de som irriterar sig på apan. Ta först reda på anledningen säger jag bara då”.) Jag har hört anledningen mer än tillräckligt. Jag vill faktiskt ändå bara komma in med en kvast och sopa bort apan! Inget fan av den där dansen heller, men den kan jag leva med!

 10. Schlagerpinglan

  @Adri “Jag vill faktiskt ändå bara komma in med en kvast och sopa bort apan” 😀 Som sagt, vi må inte ha samma åsikter vad gäller vissa saker men jag gillar ditt sätt att beskriva dem. 😀 Även jag vill tacka för din genomgång. Väldigt roligt att läsa. 🙂

  @Micke, Detsamma gäller ju till dig (roligt att läsa men definitivt inte överens om allt, speciellt Israel, Sverige och Finland. 😉 ). Du vet att jag uppskattar dina långa utläggningar, men det skadar nog inte att man berättar det ibland också. Tack så mycket. 😀

  @Mikaela, Som sagt, alltid roligt att läsa andras tankar och åsikter, vare sig man håller med eller ej. Speciellt intressant då jag inte träffat på så många som (erkänner att de) gillar Norges bidrag. Men, men… de gick ju vidare så ni är uppenbarligen ganska många. 🙂

 11. Micke

  Adri min vän hur tusan kan du blanda in dig själv i det jag sa. Du vet vad den italienska texten handlar om eller hur. Sluta med att ta på dig grejer som inte är riktade till dig 😉

 12. Micke

  @Pinglan, kul om du gillar det jag skriver men den som ska tacka det är jag. Jag jobbar väldigt mycket men en stor del i mitt jobb är VÄNTAN. När jag hittade din blogg fick jag dels något att göra i denna väntan och dessutom då med ESC som jag gillar skarpt. Att du sedan dessutom gör ett helt fantastiskt jobb gör ju inte saken sämre. Jag bockar och buggar för ditt tack till mig men som sagt det är jag som ska tacka dig tjejen 🙂

 1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se