SverigeSchlagerpinglan: I dag , lördagen den 26:e augusti, kommer “P4 Nästa 2017“, forna “Svensktoppen Nästa“, att avgöras i en direktsänd riksfinal i P4 från Linköpings stadsfest. Åtta finalister tävlar och vinnaren utses av en mix av juryröster och sms-röster.

Vinnarlåten kommer att spelas regelbundet en period i radiokanalen P4 och får efter en tid även en utmanarchans till Svensktoppen. Utöver detta kommer juryn att erbjuda en av de åtta tävlande artisterna (inte nödvändigtvis vinnaren) en plats i Melodifestivalen 2018, vilket är anledningen till att jag uppmärksammar tävlingen. 😀

Här nedan ser ni det mesta man behöver veta infor finalen, inkl. startordningen, länkar till bidragen samt mina personliga betyg av dem:

Uppdaterat 2017-08-26:Resultatet av P4 Nästa 2017-finalen

Allmänt om P4 Nästa 2017:

Över 750 låtar från hela Sverige skickades in till P4 Nästa 2017 och från de olika regionala deltävlingarna så röstades 25 lokala vinnare fram av jurygrupper och publik. Därefter fick en jury välja ut de åtta riksfinalisterna.
Finalen av P4 Nästa 2017 avgörs den 26:e augusti och sänds i P4 Sveriges Radio från Linköping Konsert & Kongress i Linköping med start klockan 19:03. (18:30 sänds Inför finalen med Micke Cederberg.)
Vinnaren utses genom två röstningsomgångar där den första avgörs med jury- och sms-röster, där juryn och publiken har lika många poäng att fördela.
Medan juryn finns på plats vid finalen och avlämnar sina röster där så har publiken kunnat sms-rösta sedan finalisterna presenterats den 6:e augusti. Max 10 röster per abonnemang och röstningsomgång. Läs mer om hur man röstarsverigesradio.se.
Efter att juryns och publikens röster räknats samman går de två bidrag med högst poäng vidare till en slutlig omgång.
Inför den slutliga röstningsomgången så nollställs alla rösterna (men tävlingsbidragen behåller sina tidigare röstningsnummer) och publiken får ensam rösta fram vinnaren av P4 Nästa 2017. Även i den slutliga omgången är det max 10 röster per abonnemang som gäller.
Programledare för P4 Nästa är Annika Jankell och Linda Sundblad medan kapellmästare Andreas Landegren leder P4 Nästas husband och Pernilla Andersson, Darin samt förra årets vinnare Noomi agerar gästartister.
(Källa: sverigesradio.se)

Final-startfältet, bidragen, artisterna och låtskrivarna:

Schlagerpinglans betyg:
1. Kumpaner (Vi Är Som)“, Stiko Per Larsson (P4 Dalarna) betygbetygbetygbetygbetyg
Text / musik: Stiko Per Larsson (PAPPERSHIMLEN AB)
2. That’s When We All Come Falling Down“, Miah (P4 Jönköping) betygbetygbetygbetygbetyg
Text / musik: E Anjou, Mikael Kullén (SEHILL Records)
3. Drive“, Chris L Svensson (P4 Kristianstad) betygbetygbetygbetygbetyg
Text / musik: Christoffer Svensson (CHRIS L SVENSSON MUSIC)
4. If This Is Love“, Sisanda (P4 Jämtland) betygbetygbetygbetygbetyg
Text / musik: Sisanda Nilsson (NEAPOLITAN SOUNDS)
5. On And On“, Frontback (P4 Kronoberg) betygbetygbetygbetygbetyg
Text / musik: Frontback (FRONTBACK)
6. Skyskrapor“, Maija Homhom (P4 Stockholm) betygbetygbetygbetygbetyg
Text / musik: Jacob Andersson, Maija Homjakova (LABEL MISSING)
7. Friday Night Club Escape“, Michi (P4 Malmöhus) betygbetygbetygbetygbetyg
Text / musik: Peter Hägerås (PETER HÄGERÅS)
8. Since“, Jo’ & Eliah (P4 Uppland) betygbetygbetygbetygbetyg
Text / musik: Kim Eriksson, Jonathan Sandblom (KIM ERIKSSON & JONATHAN SANDBLOM)

Schlagerpinglan: Om jag enbart går efter ovanstående studioversioner av de tävlande bidragen så är det, efter nästan tre veckors lyssnade, “Friday Night Club Escape” som jag ganska enkelt utser till min personliga favorit. När det gäller sångrösterna så är det även där Michi som toppar min lista.

Därmed håller jag, så här innan finalen och utan att veta hur alla artisterna står sig live, en liten tumme för att det blir Michi som både vinner P4 Nästa 2017 samt får erbjudandet om att delta i Melodifesivalen 2018. Detta kan dock förändras efter kvällens show. Jag skickar ett stort lycka till till alla tävlande och hoppas att det bästa bidraget/artisten vinner, vilket/vem det än visar sig vara. 😀

Mer om P4 Nästa / Svensktoppen Nästa (inkl. föregående års vinnare) hittar ni här.

Mer om Sveriges förberedelser inför ESC 2018 hittar ni här: “Sverige i ESC 2018“.

Andra bloggar om: , , , , , , ,

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


  1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se