Sverige Den 10:e mars valde Sverige ut sitt bidrag till Eurovision Song Contest 2018 genom finalen av den nationella uttagningen “Melodifestivalen 2018“. Vann gjorde Benjamin Ingrosso med låten “Dance You Off“, vars officiella video letade sig upp på den officiella ESC-sidan redan samma kväll, se nedan.

Lyssna på Sveriges bidrag till Eurovision Song Contest 2018:
Bidrag / Artist: “Dance You Off”, Benjamin Ingrosso
Länkar: officiell videofinal-framträdandedeltävlings-framträdandelåttext
Låtskrivare: Benjamin Ingrosso, MAG, Louis Schoorl, K Nita

Schlagerpinglan: Även om “Dance You Off” inte tillhörde mina favoriter i Melodifestivalen 2018 (och inte har någon större chans att ta sig in på min ESC 2018-topp-10-lista) så måste jag medge att jag tycker att den står sig väldigt väl mot flertalet av de runt 40 bidrag som tävlar i Eurovision Song Contest 2018. 😀

För mig personligen är det ett medel-bidrag i nuläget men jag har stora förhoppningar om att ESC-publiken kommer att placera det betydligt högre än så i maj, och det är ju egentligen det enda som betyder något. (Om man nu ser ESC som en tävling man deltar i för att vinna, vill säga.) 😀

Mer om Sveriges förberedelser inför ESC 2018 hittar ni här: “Sverige i ESC 2018“ medan länk-samlingen till de övriga utvalda bidragen samt ländernas ESC-förberedelser finns här.

Andra bloggar om: , , , ,

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


13 kommentarer till “Officiell video till Benjamin Ingrossos “Dance You Off””

 1. Josef

  BOTTENLISTA hittills 2018 (42 valda)

  42. Irland
  41. Storbrittanien
  40. Island
  39. San Marino (Desssa 4 är INTE min smak! Så att kanske ingen blir sårad,,bara min smak. 🙂
  ************
  38. Montenegro (Kanske kommer växa, är osäker)
  37. Schweiz
  36. Vitryssland
  35. Malta
  34. Rumänien
  33. Serbien (Jag har verkligen försökt Micke!?) Men den kanske växer! 😀

 2. Josef

  TOPPLISTA, Oj vad svårt men vi försöker

  1. Belgien
  2. Israel
  3. Österike
  4. Grekland
  5. Italien (Jättebra!! Men krig gör mig olycklig på ESC-scenen, men otrolig kvalite!!)
  6. Spanien
  7. Ryssland
  8. Norge
  9. Australien (Denna har inte vuxit för mig 🙂
  10 Bulgarien. Bra men troligen ingen vinnare!? 🙂

 3. Micke

  @Josef, det är lugnt hittar man det inte så finns det helt enkelt inte där för ens personliga smak. Inte svårare än så 🙂 För mig är dock brunetten med rösten numero uno i hela ESC 2018 även om jag sätter Nederländerna och Italien före som helhet. Många tycks irritera sig på skäggmannen och att han drar ned det och därför tar de ner helheten också. Jag har dock aldrig förstått sånt.

  Kan ta Monthy Python som ett exempel. Många älskar dem och många hatar dem. Varför är det så? Varför behöver det överhuvudtaget vara så. Vissa sketcher med dem är det roligaste jag vet medan andra är bland det löjligaste jag sett. Men om jag då älskar mycket med dem varför ska jag då låta det löjliga ta kommandot och tillåta det att bli slutomdömet? Jag njuter av de fantastiskt roliga sketcherna och när de löjliga kommer tittar jag bara bort och väntar in nästa enorma sketch 🙂 Låt aldrig det dåliga ta befälet över det som är fantastiskt. Likadant i ESC självklart.

  Visst jag är förvånad Josef att du inte hör det jag hör i Serbien men jag är än mer förvånad över att du hör det jag inte hör i Israels bidrag. Men jag lovar dig Josef jag ska verkligen försöka hitta det du tydligen har hittat 🙂 Ser också Norge där på din lista men den har jag redan gett massor av chanser. Men var tusan har du gjort av Nederländerna Josef? 🙂

  Ok låter lite som att Italien rasat ned något pinnhål för dig med tanke på låtens innehåll. Ungefär som Island gjort för mig. Det kryper i mig när jag hör den texten men nu ska jag koncentrera mig enbart på melodin så får vi se.

 4. Josef

  @Micke Bra skrivet! Och jag säger bara en sak Eythor Ingi – Ég Á Líf!!
  Den är så långt över i kvalite jämfört med årets bidrag tycker jag nu så det är pinsamt. Visst gillade du också den? 🙂

  https://www.youtube.com/watch?v=GzE88IYzXLI

 5. Josef

  Nederländerna!? Jätteduktig artist just utanför min topp 10, men vad är det jag saknar då?! Nej men kanske var det min förväntan på en ny lugn låt som han kom tvåa med i duetten. Där var ju du mästerlig och försökte påtala dess kvalite och jag hörde ingenting.

  Tills de stod på scenen med den rullande highwayen och sjöng riktigt riktigt bra! Den var helmysig medan denna är kanske lite för amerikansk för mig. Jag vet inte vilken jag väljer av Nederländerna eller Ungern i år!? 🙁

 6. Adri

  Josef: För det försts, skönt att jag inte är ensam om att tycka ”Outlaw” är ”för amerikansk”. Den är bra, men det är nåt som slinter.

  Annars så är det som väcker starkast reaktion från mig som du skrivit din åttondeplats? Really? Du får tycka som du vill, såklart, man kan ju inte ansvara för det direkt! 🙂 Så missta inte mitt syfte här 🙂 Jag tycker bara det är kul att nån iaf är positiv där.

  För mig är Norge nämligen (ganska överlägsen) på sistaplatsen och jag är inte ens 100% beredd att kalla det en låt för jag tycker det är prat med mellanspel i två olika lager. Det är ingen bra enhet för mig. Sen imponerar inte Rybak alls på mig. Så jag undrar bara, vad är det som du tycker är så bra med Norge? Är det nåt jag missat i mina genomlyssningar? 🙂

 7. Micke

  @Josef, jo då jag minns att jag fick dig och många andra att förstå storheten i det bidraget med mitt tjat 🙂 Men vet du vad? Jag minns lika mycket hur jag körde samma grej med Tyskland året därpå utan att få med mig en massa utan det enda som hände då var att jag själv lämnade den sidan jag stod på 🙂 Iofs inte för att jag inte fick med andra utan mer efter att ha sett Jamie live och allt vad som följde med det. Än mer dum var jag i år när jag basunerade ut att Nederländernas bidrag redan var valt innan de ens hade börjat. Folk jag litar blint på sa det och då gick jag på det. Silly me. Men inte mig emot för detta bidraget är bättre än det andra. Jag älskar rock Josef och det behöver även ESC.

  @Adri, det är ganska kul att vi båda rankar Norge utanför topp 40 men av olika orsaker. För mig är det gitarrerna som borde “avlusas” och de som använder sig av det borde gå en kurs i hur man hanterar en gitarr. Rybak har jag däremot vare sig plus eller minus att säga om. Angående det där med “för amerikansk” lyssna på låten istället Adri 🙂

  @Josef, jodå visst minns jag det bidraget från Island. Näst bästa från Island någonsin i ESC. Bäst var 2007. Eythor Ingi minns jag av två anledningar dels att jag gillade bidraget och dels att jag själv såg sån ut en gång i tiden. Nästan en kopia. Man växer upp 🙂

 8. Adri

  Micke: Du har visserligen ingen lista här, men även du har en åsikt som förvånar mig till tusen: nämligen din negativitet mot Israel. Jag tänkte att ”det här lär absolut Micke gilla”. Ojojoj vad fel jag hade.

  Men på tal om Nederländerna. Den fortsätter växa. Men jag stör mig på att artisten lider av uppenbart ursprungskomplex. Jag gillar rock, men det är inte bra BARA för att det är rockigt. Det måste finnas nåt som fyller ut bidraget. Det är för ”basic” countryrock och Waylon är inte mer än ok.

  Nej. Din smak är lite av ett mysterium i år får jag nog säga är min slutsats. Att unika Israel dissas, men Nederländerna hyllas. Jag är förvånad. Menmen… jag borde lärt mig att smaker sällan är så förutsägbara. Oftast får jag rätt när jag ska gissa vad människorna här på bloggen tycker om låtar, men det finns faktiskt bara en här på bloggen där jag har 100% rätt mellan gissningar och riktiga åsikter. Och det är inte du, så jag borde inte bli förvånad längre.

 9. Micke

  @Adri man kan aldrig någonsin träffa klockrent rätt. De två som definitivt matchat min smak bäst är främst Johanna men även Lukas. Men tro mig trots det blir jag förvånad ibland över bidrag de tar till sig eller ratar. Jag tror att det svåra med mig i så fall är att jag kan hitta pärlor i nästan allt. ESC och dess grundtanke är långt ifrån att vara någon hitparad utan ett delande mellan länder. Där är jag och det är därför jag älskar det här. Hits det skiter jag fullständigt i. Lika mycket skiter jag i om stilen är från år 2118, 2018 eller 1918. Det som tilltalar mig det tar jag till mig. Kanske därför du blir förvånad när jag ibland är i “gammalt” o ibland i “nutid”.

  Just nu koncentrerar jag mig på att lyssna in fyra bidrag. Österrike, Makedonien, Israel och Bulgarien. De behöver definitivt många lyssningar. Ska även ta mig an Ryssland o hoppas att Georgien dyker upp snart. Ska bli grymt intressant att höra vad de fått ihop.

  Men de fyra jag nu har fokus på växer alla fyra. Makedonien och Bulgarien gränsar just nu mellan (7/10-8/10) och jag skulle inte bli förvånad om de stiger än mer. Österrike är nu en (7/10) o känslan är nog att den lär hamna där. Israel är något annat: Först gräns mellan (1/10-2/10) men i just denna stund uppe på (4/10) Inte en susning vart den för mig till slut.

 10. Adri

  Okej, fyra lyssningar in på Bulgariens bidrag. Hmm… just nu sätter jag den precis under Rumänien och över Danmark. Så rakt in på en 24e plats.

  Men jag ser absolut lite växningspotential, but still… besvikelsen är kvar tyvärr.

 11. Micke

  @Adri, angående det du sa tidigare om att Albaniens bidrag blir klart idag. Det är som jag sagt hur lätt som helst att fixa till den för att få en tre-minutare. Ta bort första “sömniga” minuten och finjustera resten. Fan ta dem rent ut sagt om de behåller första minuten och gör våld på det övriga. Då sjunker den som attan för mig

 12. Adri

  Personligen hoppas jag bara hela låten har blivit större och mer av en “bomb”, för just nu tycker jag låten är bra, men ganska platt. I nuvarande form fungerar den nästan bättre som typ hissmusik eller annan bakgrundsmusik, för den är så himla lugn. Alltså, inte långsam. Det är ju inte en ballad. Men den är för chill tycker jag. Inte tillräckligt med dynamik. Den faktorn hoppas jag de skruvat upp!

  Frankrike’s slutversion har släppts… de tog helt bort sticket. Jag vet inte vad jag tycker. Sticket var låtens sämsta del, men den kändes ändå nödvändig. Aja, Frankrike är ändå högt högt högt upp på min lista 🙂 Hade det varit instrumentala låtar som tävlade (ganska tråkig tävling) så hade Frankrike möjligt kunnat vara min vinnare! 🙂

 13. Micke

  @Adri du pratar om min lista. Kan lägga ut en men jag är inte helt klar än. Men jag lägger ut de jag nu vet är åtminstone bra och de är så många som 22 stycken. Det du 🙂 Ukraina, Litauen och Montenegro kan möjligen komma in där också om det fortsätter utvecklas i skallen. Endast sju bidrag har jag som dåliga eller värre.

  1. Nederländerna (9/10) = Mycket bra
  2. Italien (9/10)
  3. Serbien (9/10)
  ——————————————-
  4. Grekland (8/10) = Mer än bra
  5. Albanien (8/10)
  6. Estland (8/10)
  7. Makedonien (8/10)
  8. Belgien (8/10)
  9. Ungern (8/10)
  10. Kroatien (8/10)
  11. Bulgarien (8/10)
  ——————————————-
  12. Danmark (7/10) = Bra
  13. Lettland (7/10)
  14. Rumänien (7/10)
  15. Österrike (7/10)
  16. Australien (7/10)
  17. Portugal (7/10)
  18. Azerbajdzjan (7/10)
  19. Moldavien (7/10)
  20. Tyskland (7/10)
  21. Ryssland (7/10)
  22. Frankrike (7/10)

 1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se