Storbritannien TV-bolaget BBC meddelade för en tid sedan att Storbritannien kommer att delta i Eurovision Song Contest 2018 och nu har de bekräftat att de även denna gång kommer att utse sitt tävlingsbidrag genom den nationella uttagningen “Eurovision: You Decide“.

Mellan den 29:e september och 27:e oktober tar BBC emot bidrag från allmänheten som sedan representanter för OGAE Storbritannien ska välja ut de bästa från. (Se bbc.co.uk för mer information om hur man skickar in sitt bidrag.)

BBC kommer även att söka efter bidrag från etablerade låtskrivare för att finalstartfältet ska bli så starkt som möjligt. Precis som tidigare år så kommer tittarna att få vara med och rösta fram vinnaren i finalen, vars detaljer kommer att avslöjas vid ett senare tillfälle.
(Källa: bbc.co.uk)

Storbritanniens förra “Eurovision: You Decide”-vinnare:

Never Give Up On You“, Lucie Jones (15:e-plats i Kiev 2017)

Schlagerpinglan: Jag tror att jag fick med det mesta av mina åsikter inför Storbritanniens 2018-val när de bekräftade sitt deltagande så jag nöjer mig med att önska BBC lycka till i jakten på ett (förhoppningsvis) imponerande brittiskt finalstartfält. 😀

Mer om Storbritanniens förberedelser inför ESC 2018 hittar ni här: “Storbritannien i ESC 2018“.

Relaterad information: Mer information om länder som tar emot bidrag till sina nationella uttagningar / internval hittar ni här: “TV-bolag som tar emot bidrag till Eurovision Song Contest 2018“.

Andra bloggar om: , , ,

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


  1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se