ESC2018 Resultatet av OGAE-fanklubbarnas omröstning “Second Chance Contest 2018“, där bidrag som varit med i ESC-uttagningarna inför “Eurovision Song Contest 2018” men inte vunnit får sin andra chans, kommer att presenteras i morgon kväll, den 13:e oktober, i en förinspelad show från Eskilstuna.

OGAE Second Chance Contest 2018:

Trailer – OGAE Second Chance Contest 2018
(Melodifestivalklubben OGAE Sweden – 1:06 – Oct 8, 2018)

Lördagen den 13:e oktober

OGAE Second Chance Contest 2018 – Resultatshow:
Tid: kl. 20:00 CEST
Plats: Melodifestivalklubben OGAE Swedens Youtube-kanal
Vad händer? OGAE-fanklubbarna har röstat på sina favoriter av de 27 bidrag som valts ut bland de som tävlat i olika länders ESC 2018-uttagningar men ej vunnit och nu är det dags att presentera resultatet.
Startfältet: Se de tävlande bidragen här: “Tävlingsbidragen i OGAE SCC 2018” (inkl. Schlagerpinglans favoriter) eller se den officiella spellistan på youtube.
Värdar: William Schmatz (skådespelare och presentatör från Ystad)
Zara Zeidlitz (dansare från Göteborg)
Bonus: Showen, som spelades in med live-publik vid OGAE Sveriges årliga möte, innehåller ett flertal överraskningar och tre gästartister.
(Källa: Melodifestivalklubben OGAE Sweden)

Schlagerpinglan: I ett utskick så förklarar OGAE SCC projektledare Emma Hellgren att de blev inspirerade av förra årets presentation i Polen där de sände live inför en publik i Warszawa och därför beslöt sig för att göra en ännu större satsning. Showen sägs vara en hyllning till OGAE- och Eurovision-fansen där de tillfört glamour, spänning och sann Eurovision-anda. Personligen vet jag naturligtvis inte hur sevärd showen är men de lyckades i alla fall att sälja in den till mig då jag är otroligt nyfiken på slutresultatet. 😀

Anledningen till att det är just Sverige som håller i resultatpresentationen denna gång är att Mariette vann OGAE SCC 2017, vilket hon dessutom gjorde med rekordhöga 329 poäng. “A Million Years” blev därmed Sveriges 15:e vinnare genom tiderna och jag avslutar detta inlägg med att ta en titt vilka de är, se nedan.

Svenska vinnare av “OGAE Second Chance Contest”:
1987: ”Högt över havet” – Arja Saijonmaa
1988: ”Om igen” – Lena Philipsson
1990: ”Mitt i ett äventyr” – Carola Häggkvist
1991: ”Tvillingsjäl” – Pernilla Wahlgren
1994: ”Det vackraste jag vet” – Gladys del Pilar
1995: ”Det vackraste” – Cecilia Vennersten
1996: ”Juliette & Jonathan” – Lotta Engberg
2001: ”Allt som jag ser” – Barbados
2003: ”Not a Sinner, Nor a Saint” – Alcazar
2005: “Alcastar” – Alcazar
2007: “Cara Mia” – Måns Zelmerlöw
2008: “Empty Room” – Sanna Nielsen
2010: “Kom” – Timoteij
2014: “Survivor” – Elena Paparizou
2017: “A Million Years” – Mariette
(Källa: wikipedia.org)

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


4 kommentarer till “Inför resultatshowen av “OGAE Second Chance Contest 2018””

 1. Micke

  Ursäkta mig nu kommer jag in med en grej utanför ämnet igen. Silly me! Jag fick in en låt på min blogg som fick upp ögonen på mig.

  Som jag sagt så många gånger så är 2009 i särklass det bästa ESC-året någonsin. Det roligaste med mest udda och ovanliga låtar var 2010. Just det året tävlade en kvinna vid namn Kristína Peláková för sitt Slovakien med ett underbart bidrag som hette “Horehronie”. Bidraget var givetvis allt för bra och annorlunda för den breda massan så den dippade tyvärr. Dels för det jag just nämnde, dels för att den givetvis inte var något för småtjejer med mobiler men delvis också för att den inte var lika bra live som i studioversion. I synnerhet “stunderna” med bakgrundssångerskan som var ljuvliga i studio blev nada live.

  Nu fick jag en annan låt skickad till mig med Kristína Peláková. Hade aldrig hört den förut men älskade den från första stund 🙂 Det är detta som är ESC för mig. Låtar som jag aldrig skulle lyssna på irl men tar till mig hejdlöst i bubblan. Blir asglad av låten. Hur är det med er? Inget för er eller?

  https://www.youtube.com/watch?v=62floj37NhM

 2. Schlagerpinglan

  @Micke, Jag tackar för länken, som visade sig gå till ett rejält glädjepiller som får mig på bra humör. Mycket värme och medryckande melodislingor… helt enkelt en låt helt i min smak. Jag vet inte riktigt hur bra det hade gått för ett sådant bidrag i ESC men personligen hade jag gärna velat ha lite mer sådant där. 😀

 3. Micke

  @Pinglan, kul att du gillade den där låten med Kristina. Vill du kanske ha en jullåt med henne? 🙂 För mig får julen och snön gärna hålla sig borta men för de som längtar kanske denna kan vara något 🙂

  https://www.youtube.com/watch?v=2TzUJ2de_e8&list=RDs0PAP_7O-MU&index=6

 4. Schlagerpinglan

  @Micke, Tackar, det var en låt som gick hem här, ja. 😀 Kristinas röst är speciell och fungerade tydligen väldigt bra även i juliga sammanhang. Låten hamnar direkt på min lista över jullåtar (som så smått redan börjat spelas här hemma, jag tillhör ju de som börjar jullängta så fort hösten börjar göra sig påmind.) 😀

 1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se