IrlandI går började TV-bolaget UA:PBC, i samarbete med STB, att ta emot bidrag och anmälningar till “Vidbir 2018“, den nationella uttagning som ska utse Ukrainas bidrag i Eurovision Song Contest 2018. Nu har ytterligare information samt aktuella datum presenterats, se nedan.

Mellan den 10:e oktober och 15:e januari kan intresserade artister skicka in sina anmälningar via formuläreteurovision.stb.ua. Även reglerna hittar ni på eurovision.stb.ua. Som tidigare kommer ett antal auditioner att hållas runt om i Ukraina innan uttagningens tävlande utses. Till slut är det upp till en mix av jury- och tittarrröster att välja ut Ukrainas ESC-representant.

Schemat för Ukrainas “Vidbir 2018”:
10/10 – 15/1 STB tar emot bidrag/anmälningar
? Auditioner
10:e februari Semifinal 1
17:e februari Semifinal 2
24:e februari Final
(Källa: esctoday.com)

Schlagerpinglan: Personligen drar jag en lättnadens suck varje gång ett land presenterar datumen för sin nationella uttagning, för då blir det på något sätt lite mer “på riktigt”. Visst skulle det fortfarande kunna ske saker som kan sätta käppar i hjulet för landets ESC-deltagande eller sättet de tänker välja ut sitt bidrag på, men i och med att planeringen gått så pass långt så känns det som att uttagningen verkligen kommer att genomföras. 😀

Mer om Ukrainas förberedelser inför ESC 2018 hittar ni här: “Ukraina i ESC 2018“.

Andra bloggar om: , , ,

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


  1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se