Liechtenstein 1FLTV, TV-bolaget i Liechtenstein, meddelar att de planerar att debutera i Eurovision Song Contest 2019. Enligt Peter Kölbel, chefen för 1FLTV, så pågår diskussioner med EBU om medlemskap och de ska börja förhandla med olika organisationer för att få hjälp med att betala de medföljande avgifterna.

TV-bolaget avslöjar också att de har ambitioner om en nationell uttagning som fått arbetsnamnet “Liechtenstein Music Contest” och som är tänkt att starta 2018 för att utse landets artist och tävlingsbidrag i ESC 2019.

De lokala medierna är dock skeptiska. Vaterland, en av landets ledande tidningar, verkar inte tro att det är realistiskt att tro att 1FLTV skulle lyckas med sina ESC-planer, som de arbetat mot sedan starten 2008. (Källa: eurovoix.com)

Schlagerpinglan: År efter år har jag rapporterat om Liechtensteins kamp för att få delta i Eurovision Song Contest och varje år har det slutat med att pengafrågan satt käppar i hjulet för dem. Därför vågar jag inte riktigt tro att de ska lyckas denna gång, men så länge TV-bolaget har ett brinnande intresse för frågan så finns så klart möjligheten att de verkligen ska lyckas. 😀

Andra bloggar om: , ,

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


En kommentar till “Eurovision 2019: Äntligen dags för debut för Liechtenstein?”

  1. Patrik

    Liechtenstein var redan 1976 intresserad av att göra debut i ESC men Liechtensteins planer på debut lades på is på grund av att man inte sökt om medlemskap i EBU och att inte ekonomin har tillåtit det,och samma svar har landet gett ,mellan 2010-2017 och 2018 samma orsaker men man kan hoppas på att Liechtenstein blir nya EBU-medlemmar under 2018 så att man kan göra sin första efterlängtade debut 2019 eller 2020.

  1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se