Bulgarien 2018: BNT söker bidrag

2017-11-14 (tisdag)

Bulgarien TV-bolaget BNT har meddelat att de fram till den 20:e december tar emot ansökningar och bidrag från producenter, låtskrivare och artister som är intresserade av att representera Bulgarien i Eurovision Song Contest 2018.

Precis som förra året så vill BNT att producenterna och skivbolagen har ett färdigt projekt att presentera, med demo, artist, plan för scenframträdandet och budgetförslag. Ansökningar och all nödvändig information kan sändas till TV-bolaget på adressen eurovision2018@bnt.bg. Därefter gör BNT, tillsammans med ett flertal paneler bestående av både inhemska och utländska experter, ett internval. Mer information hittar ni på bgsong.eu.

BNT:s önskemål inför Eurovision Song Contest 2018:

Producenter: Måste de senaste två åren ha producerat tre stora projekt, vara registrerad och licensierad i PROFON samt ha erfarenhet inom artist- och musikmanagement.
Låtar: Måste följa Eurovisions regler och föreskrifter och bör innehålla viss bulgarisk inblandning.
Artister: Måste vara bulgarisk medborgare med scen- och livesångserfarenhet.
(Källa: bgsong.eu)

Schlagerpinglan: 2017 fick Bulgarien en andraplats i finalen med Kristian Kostov och hans “Beautiful Mess“, vilket är landets bästa resultat i tävlingen så här långt. Inte helt oväntat så använder de sig utav samma uttagningssätt inför 2018. Ska de lyckas ytterligare lite bättre denna gång och ge Bulgarien sin första ESC-vinst? Med rätt bidrag/artist så är ingenting omöjligt. Lycka till, Bulgarien! 😀

Mer om Bulgariens förberedelser inför ESC 2018 (samt deras åtta senaste ESC-bidrag och resultat) hittar ni här: “Bulgarien i ESC 2018“.

Andra bloggar om: , , ,

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


  1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se