Vitryssland Efter en dag med auditioner där runt 90 artister fick framföra sina bidrag inför en jury så avslöjade TV-bolaget BTRC i kväll vilka 11 bidrag som valts ut till finalen av Vitrysslands nationella uttagning av bidrag till Eurovision Song Contest 2018 som beräknas att hållas den 16:e februari.

Här nedan hittar ni länkar till artisternas liveframträdanden vid auditionerna, en del av studioversionerna samt namnen på de låtskrivare som ligger bakom (en del av) finalbidragen.

Uppdaterat: Startfältet nedan har uppdaterats med startordningen i finalen. Dessutom har Sophia Lapina hoppat av tävlingen. Anledningen sägs vara en protest mot att Alekseev inte diskats p.g.a. misstänkta regelöverträdelser. Sex andra artister har skrivit på en lista där de kräver att Alekseev diskas.

Ett av de tävlande bidragen i Vitrysslands ESC 2018-final:

Ты i я (You and I)“, Adagio

Finalisterna i Vitrysslands nationella ESC-2018-uttagning:

1. Ты i я (You and I)“, Adagio
(Evgeniy Oleynik, Yulia Bykova)
liveaudition studioversion
2. Forever“, Alekseev
(Kyrylo Pavlov, Evhen Matyushenko)
liveaudition studioversion
3. Hmarki / Chmarki“, Shuma
(Rusia Shukiurova, Alyaxey Budzko)
liveaudition studioversion
4. Chasing rushes“, Napoli
(Will Taylor, Michael James Down)
liveaudition studioversion
5. World on fire“, Anastasia Malashkevich
(Ylva Persson, Linda Persson, Niklas Bergqvist, Simon Johansson)
liveaudition studioversion
6. I won’t cry“, Gunesh
(Tim Norell, Ola Håkansson, Alexander Bard)
liveaudition studioversion
7. Subway lines“, Radiovolna
(Vlad Chizhikov, German Bronovitski, Vitaly Vechersky, Roman Kolodko)
liveaudition studioversion
8. I don’t care“, ALEN HIT
(Oleg Shutskiy)
liveaudition studioversion
9. Ain’t you“, Lexy
(Lexy Weaver)
liveaudition studioversion
10. Deja vu“, Cyril Hood / Kirill Good
(Kirill Gud, Roman Kolodko)
liveaudition studioversion
Gravity“, Sophia Lapina
(Leo Vasilets)
liveaudition studioversion
(Källor: tvr.by och wikipedia)

Schlagerpinglan: Då jag följde torsdagens live-auditioner (men konstigt nog inte har något minne av att sett auditionerna från vare sig Alekseev eller en del av de andra final-artisterna) så hade jag hoppats att få se främst “Ty mne ne nuzhen” med Ol’ga Zmurshchik och Anna Blagova samt “Игра” med Yuriy Kharevich i finalen. Då ingen av dem gick vidare så håller jag i stället (så här inledningsvis) en liten tumme för “Ты i я” med Adagio… även om allt i nuläget verkar lutar åt en säker seger för ukrainska Alekseev.

Visserligen har bidraget framförts innan den 1:a september 2017 men då ukrainska Jamala fick klartecken för sin låt 2016 trots regelöverträdelser så lutar det väl åt att EBU även ser mellan fingarna i detta fall, i alla fall så länge det anses att bidraget inte fått någon fördel av det (d.v.s. ej spridits till så många). Hur som helst så hoppas jag att Vitryssland skickar den andra versionen av Alekseevs låt, “Навсегда“, till Portugal om den skulle vinna men jag håller som sagt tummarna för att någon annan går segrande ur finalen. 🙂

Mer om Vitrysslands förberedelser inför ESC 2018 hittar ni här: “Vitryssland i ESC 2018“.

Andra bloggar om: , ,

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


6 kommentarer till “Vitryssland 2018: Lyssna på de 11 finalbidragen”

 1. Daniel

  Överlag ett bra startfält men jag tycker min etta är överlägsen som låt sett, men han behöver jobba med sånginsatsen live.

  1, “Forever“, Alekseev
  2. “World on fire“, Anastasia Malashkevich
  3. “Subway lines“, Radiovolna
  4. “Gravity“, Sophia Lapina
  5. “Deja vu“, Cyril Hood / Kirill Good
  6. “I don’t care“, ALEN HIT
  7. “I won’t cry“, Gunesh
  8. “Ты i я (You and I)“, Adagio
  9. “Hmarki“, Shuma
  10. “Ain’t you“, Lexy Weaver’
  11. “Chasing rushes“, Napoli’

 2. Schlagerpinglan

  @Daniel Mmm… det är främst Alekseevs live-sång som gör att jag har lite svårt för honom som artist och på något sätt så verkar det som det förstärks när han sjunger på engelska. Får de bara till en bra balans vid finalframträdandet så är det mycket möjligt att Alekseev klättrar på min egen lista. Låtmässigt sett så ligger han bra till redan nu, även om jag (som sagt) föredrar den andra versionen. 🙂

 3. Micke

  Det bestående intrycket av de länders uttagningar som hittills släppts är riktigt positiv. De flesta har överraskat mig riktigt positivt. Finns dock några undantag. Malta som med sina 16 bidrag sammansmetade till en enda låt. Hör fortfarande knappt skillnad på låtarna. Schweiz som är lika tråkig även om man hör skillnad på låtarna.

  Sen har vi ett urtråkigt Estland som dock räddas genom att fyra av låtarna håller riktigt bra klass. Skulle nån annan än dessa vinna kommer Estland att hamna mycket lågt på min ranking när vi är framme i maj månad.

  Sen har vi då Vitryssland som jag nu gett en lyssning och tyvärr är första intrycket inte positivt. Sånt kan dock lätt förändras. Tre bidrag gav mig mer vibbar än övriga “I won´t cry”, Gunesh som är det bidrag som gav mig mest vid första lyssningen. Riktigt positiv faktiskt även om det dippar med tanke på att det är svenska låtskrivare. Precis tvärtom var det med “Chasing rushes“, Napoli’. USCH!!! Sedan då ett tredje bidrag som jag får återkomma om när jag hört mer. Vissa delar ger mig mycket positiva vibbar medan andra ger enorma dippar. Pratar om “Forever“, Alekseev

 4. Adri

  Här är ju topp tre överlägsen:

  1. I won’t cry – Knas egentligen. Den här låten ger mig 80-talsvibbar. Och det är alltid en bra grej för mig!

  2. Forever – Men han behöver verkligen öva upp liverösten.

  3. World on fire.

  De andra är ganska jämntjocka. Förutom botten.

  11. Deja Vú – Nej den här vill jag inte veta av.

 5. Daniel

  Jag måste nog ta och lyssna lite mer på den där “I won´t cry” eftersom flera av er har den högt. Jag måste ha missat nått för jag hörde och såg mest någon som bara stod och skrek högt…Jag får köra lite repeat på den ikväll så får jag se…

 6. Lukas

  Jag är faktiskt överens med Pinglan av att sätta Adagio högst upp i rankingen, skillnaden är att för mig har de stuckit iväg med ledningen ganska glasklart.

  Apropå Alekseev så har BTRC gjort klart att han måste byta låt om han vinner, som en följd av låtens brott mot 1:a septemberregeln.

 1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se