Moldavien TV-bolaget TRM har inte bara avslöjat vilka 28 bidrag som skickats in till “O Melodie Pentru Europa 2018“, Moldaviens uttagning av bidrag till Eurovision Song Contest 2018, de har även presenterat fullversionerna av samtliga bidrag, se startfältet nedan.

De anmälda bidragen kommer att bli inbjudna till en live-audition där 100% juryröster utser de, max 16 bidrag som går vidare i tävlingen. Från semifinalen den 22:a februari går sedan 10 bidrag vidare till finalen den 24:e februari där vinnaren utses med hjälp av 50/50 jury- och tittarröster.

“O Melodie Pentru Europa 2018” – Ett av de anmälda bidragen:

My lucky day“, DoReDoS

De anmälda artisterna / bidragen i Moldaviens “O Melodie Pentru Europa 2018”:

Agony“, Anna Odobesco
Endlessly“, Anna Timofei
(Ylva Persson, Linda Persson, Niklas Bergqvist, Simon Johansson, Georgios Kalpakidis)
Moments“, BellaLuna
Frățică“, Bostan
Inima-n stîngă“, Che MD
Numai tu“, Cobîlean Constantin
Zâmbește soarelui“, Codreanu Maria
Maybe it’s love“, Denny Feyton
Она моя / One moya“, Dima Gaitur
(Eduard Lopatenko)
Dance in flames“, Doinița Gherman
(Ylva Persson, Linda Persson, Niklas Bergqvist, Simon Johansson)
My lucky day“, DoReDoS
(Philipp Kirkorov, John Ballard)
Alien“, Felicia Dunaf
Maldavian Dance“, Formația 5 Stele
Minds & Veins“, Ilia Sorocean & Dasha DaGro
Da Bucuriei“, Laura Bagrii
Altundeva“, Lavinia Rusu
Bianco e nero“, Marina Cudalb
La Esencia del Sur“, Nicoleta Sava
(Rafael Artesero, Jose Juan Santana)
Let’s start together right now“, Pelageya Stefoglo *
(HansOlov Furberg, Karolina Furberg)
Come to life“, Ruslan Țaranu
Beauty song“, Saidy
Once upon a time“, Sandy C & Aaron Sibley
Love“, Sasha Bognibov
The world“, Shvets
Broken Glass“, Tolik
(Leah Muscat Rodo, Malin Johansson, Rickard Bonde Truumeel)
Numai pentru Tine“, Tudor Bumbac
Black heart“, Vera Țurcan
(David Gällring, Karl Sahlin, Vera Țurcanu, Nikos Sofis)
The gates of love“, Viorela
* “Let’s start together right now” med Pelageya Stefoglo har diskats eftersom den även deltagit i Vitrysslands ESC 2018-auditioner, vilket bryter mot reglerna i Moldaviens ESC 2018-uttagning.
(Källor: TRM och wikipedia)

Schlagerpinglan: Efter en snabb genomlyssning av bidragen så är jag svagt positiv till det jag just lyssnat på. Inte helt oväntat så gjorde bidragen från Che MD, Doinița Gherman (av bl.a. Ylva & Linda Persson) och DoReDoS (av bl.a. Philipp Kirkorov) ett bra första intryck men även en del låtar med för mig okända artister, bl.a. “Она моя / One moya“, lyckades att fånga mitt intresse. Det må vara förhållandevis få bidrag i årets uttagning men så här långt så tror jag inte att det kommer att ha någon negativ inverkan på slutresultatet. 🙂

Mer om Moldaviens förberedelser inför ESC 2018 hittar ni här: “Moldavien i ESC 2018“.

Relaterad information: Vill ni lyssna in er på bidragen i fler av de nu pågående nationella uttagningarna inför ESC 2018 så uppdateras “Lyssna på bidragen i de nationella ESC 2018-uttagningarna“-sidan regelbundet.

Andra bloggar om: , , ,

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


7 kommentarer till “Moldavien 2018: Lyssna på “O Melodie Pentru Europa”-bidragen”

 1. Adri

  Efter en kvick genomlyssning av dessa bidrag så säger jag: woho, äntligen en bra final till! 🙂 Känns som att det mesta varit ganska “medel” hittills.

  Och de som lämnade bäst eftersmak hos mig är DoReDos och Che MD.

  Vinner någon av dem då? Svårt att säga nu innan liveversionerna, men i nuläget tror jag faktiskt det. DoReDos gav mig nämligen mest vinnarvibbar av alla här i Moldavien 🙂

 2. Micke

  Moldavien har i mina ögon alltid bra uttagningar men tyvärr är de mästare på att välja fel låt. De hade bästa låten 2015, 2016 0ch 2017 men alla dessa valdes bort av någon märklig anledning. Che-MD har alltid haft bra låtar i ESC men tyvärr känner jag att detta nog är deras minst bra sas. Bra ändå men inte vad jag väntat. Växer kanske till sig

  Däremot är jag inte med dig Adri om ESC 2018 hittills. Riktigt hyfsad klass hittills förutom Norge, Malta och Schweiz

 3. Adri

  Ja, men det är just det Micke 🙂 Klassen har varit “hyfsad” hittills, det är inte good enough för mig. Jag saknar 2016. Då hade typ alla bra nationella finaler (förutom Sverige… menmen, 2017 var runt hörnet så det kompenserades).

  När jag kritiserade klassen på låtarna var det inte det samma som att säga att majoriteten har vart kasst, för det stämmer inte. Det mesta har varit ett rakt streck för mig. Inte berört mig vare sig positivt eller negativt. (Och jag förutsätter att du glömde Estland där uppe? Eller har den nationella finalen vuxit för dig? 🙂 )

  Aja, jag har faktiskt funderat i några timmar över vilka låtar jag uppskattar mest i år, och har en liten rangordning. Inte på de allra bästa låtarna (där tror jag nog “La forza” från Estland leder än) utan på årets största guilty pleasures hittills 🙂 Låtar jag tycker om, men som jag kanske skruvar ner volymen på litegrann så att grannarna inte ska höra mig enjoy de låtarna.

  Så här kommer min topp 5 ESC-Guilty pleasures 2018 (hittills):

  1. Ida Maria – Scandilove
  – Hur kunde denna låt bara passera förbi vid första genomlyssningen? Fattar noll där. Nu är det, om än lite motvilligt, en av de absoluta favoriterna i Norge 🙂 Jag gillar Ida Maria väldigt mycket sen innan faktiskt 🙂 Jag tycker väldigt mycket om slasherfilmer. Vet inte om jag är ensam om det i detta forumet, men oavsett så sjöng Ida Maria på soundtracket till Scream 4. Då hette låten “Bad karma” och var en GRYM rockpoplåt med massor attityd (kan rekommendera). Så jag var verkligen inte förberedd på att detta skulle bli hennes bidrag till MGP 2018. Men, fan jag gillar det. Det är inte samma kvalitet som “Bad karma” men det är kul och medryckande.

  https://www.youtube.com/watch?v=UrnPkBkYYuM

  2. DoReDos – My lucky day
  – Jag vill verkligen inte gilla detta. Det är ju så billigt, t.o.m i detta sammanhang. Musiken låter som en lite vattnigare version av deras bidrag 2009. Anledningen till att jag gillar detta är nog melodin i refrängen. Jag kan bara inte hålla mig då.

  3. Agnese Stengrevics – You are my world
  – Jag hatar verkligen den låttiteln. Här så inser jag hur gammal musiken låter. Detta hade kunnat toppat listorna 1998, men produktionsvärdet har ökat sen dess så låten är nästan lite laugable. Men det finns en atmosfär i refrängen då jag motvilligt nästan lämnar min kropp för det finns något himmelskt i refrängen.

  4. Jenny May – Soledad
  – Jag hörde faktiskt inte “Despacito” förrän tidiga december. Jag hörde alltså “Soledad” före “Despacito” och därför kan jag inte skrika “PLAGIAT!”. Det är något annat som stör mig. Än en gång tror jag det handlar om att jag innerst inne tänker “Adrian… du vet att det här är ganska crappy. Du vet det!” men efter att jag tänkt så skruvar jag motvilligt upp volymen. Allt låter bara så tillgjort. Vill man ha äkthet? Lyssna inte på “Soledad”. Tar man livet med lite mer av en klackspark och bara njuter av glädje? Då funkar “Soledad”.

 4. Adri

  Hmmm… det blev visst bara en topp 4. Men jag tror nog ni klarar det 🙂

 5. Micke

  Nu har jag lyssnat lite mer. Som alltid har Moldavien en bra uttagning. Men som sagt de är ju världsmästare på konstiga vinnare 🙂

 6. Micke

  Har nog aldrig gått så fort att få ut en topp 10. Inte i ranking men tio bidrag är klart bättre än övriga 28

  “Inima-n stîngă“, Che MD
  “Frățică“, Bostan
  “Endlessly“, Anna Timofei
  “Altundeva“, Lavinia Rusu
  “Bianco e nero“, Marina Cudalb
  “La Esencia del Sur“, Nicoleta Sava
  “Once upon a time“, Sandy C & Aaron Sibley
  “Love“, Sasha Bognibov
  “Black heart“, Vera Țurcan

 7. Micke

  Skulle inte säga nej till lite tips om någon har det på lager 🙂 Skummade bara igenom och fick ut 15 som jag lyssnade vidare på. Ur detta har jag sedan fått till en topp 10 och som vanligt imponerar Moldavien. Men som sagt om ni saknar något här och tror det kan vara nåt så tipsa gärna 🙂

  1. “Inima-n stîngă“, Che MD
  2. “My lucky day“, DoReDoS
  3. “Black heart“, Vera Țurcan
  4. “Once upon a time“, Sandy C & Aaron Sibley
  5. “Love“, Sasha Bognibov
  6. “Endlessly“, Anna Timofei
  7. “Altundeva“, Lavinia Rusu
  8. “Frățică“, Bostan
  9. “Bianco e nero“, Marina Cudalb
  10. “La Esencia del Sur“, Nicoleta Sava

 1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se