Island Lördagen den 10:e februari avgjordes den första semifinalen av “Söngvakeppnin 2018“, Islands uttagning av bidrag till Eurovision Song Contest 2018.

Av de 6 tävlande bidragen valde tittarna ut sina tre favoriter, som gick direkt till finalen den 3:e mars där de får möta tre bidrag från den andra semifinalen som avgörs den 17:e februari, se dessa bidrag här. Här nedan ser ni ser ni resultatet samt länkar till den första semifinalens framträdanden:

Ett av de tävlande bidragen i Islands “Söngvakeppnin 2018” – Semifinal 1

Heim“, Ari Ólafsson (en av “Söngvakeppnin 2018”-finalisterna)

Resultatet av Islands Söngvakeppnin 2018 – Semifinal 1 (ej i resultatordning):
Till final:
♥ “Heim“, Ari Ólafsson
♥ “Kúst og fæjó“, Heimilistónar
♥ “Aldrei gefast upp“, Fókus hópurinn
Ute ur tävlingen:
♥ “Ég mun skína“, Þórunn Antonía
♥ “Ég og þú“, Tómas & Sólborg
♥ “Litir“, Guðmundur Þórarinsson
(Källor: ruv.is och wikipedia)

Schlagerpinglan: Inför semifinalen tyckte jag att det fanns tre bra låtar i den första semifinalen och därför blev jag riktigt glad när jag tog del av resultatet på lördagskvällen då det visade sig att alla tre gick vidare. 🙂

Efter att ha sett framträdandena i efterhand så har jag kommit fram till att jag fortfarande tycker att “Aldrei gefast upp“ är den bästa låten men ser man till “hela paketet” så är det “Heim“ som är min personliga favorit för tillfället. Än är det dock för tidigt att ropa hej då det eventuellt kan svänga igen då/om de framträder med de engelska versionerna av sina bidrag i finalen. Hur som helst är det roligt att ha lite alternativ. 😀

Vad gäller de övriga bidragen så sjönk “Kúst og fæjó“ lite för mig i live-versionen och därför hade jag kunnat se både “Ég mun skína“ och “Litir“ som den tredje finalisten, men det är inget som grämer mig nämnvärt. Så här långt är jag väldigt nöjd med den isländska uttagningen. 🙂

Mer om Islands förberedelser inför ESC 2018 hittar ni här: “Island i ESC 2018“.

Andra bloggar om: , ,

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


  1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se