Greklands Eurovision-bidrag 2018

2018-02-16 (fredag)

GreklandI dag, fredagen den 16:e februari, meddelade TV-bolaget ERT att Yianna Terzi kommer att få representera Grekland i Eurovision Song Contest 2018 med låten “Oniro mou!“.

Egentligen var det tänkt att bidraget skulle utses genom en nationell final men efter att ett flertal bidrag strukits från startlistan och finaldatumet flyttats så meddelades det till slut att det endast var ett skivbolag, Panik Entertainment Group, som lyckats få fram det garantibelopp som ERT efterfrågade och därmed var det ingen idé att hålla någon nationell final. (Källa: esctoday.com)

Lyssna på Greklands bidrag till Eurovision Song Contest 2018 här:

“Oneiro Mou”, Yianna Terzi studioversion
(text & musik: Aris Kalimeris, Michalis Papathanasiou, Dimitris Stamatiou, Gianna Terzi)

Schlagerpinglan: Det var ett snopet slut på en uttagning som kantats av väldigt mycket drama. Men, men… just för tillfället så råder det ju knappast någon brist på nationella finaler och vad gäller Grekland så verkar det som att de trots allt fått ett riktigt bra bidrag att skicka till Portugal. 🙂

Nu har jag endast lyssnat på bidraget ett fåtal gånger men mitt första intryck är att “Oneiro Mou” är en väldigt vacker och stämningsfull låt med en underbart stark grekisk känsla som faller mig mycket väl i smaken. Den saknar (än så länge) det där lilla extra som får mig att bli riktigt upprymd men det är helt klart ett mer än godkänt bidrag som växer med varje lyssning. Lycka till Yianna och Grekland. 😀

Mer om Greklands förberedelser inför ESC 2018 (samt deras senaste ESC-bidrag och resultat) hittar ni här: “Grekland i ESC 2018“ medan länk-samlingen till de övriga utvalda bidragen samt ländernas ESC-förberedelser finns här.

Relaterad information: Grekland är det tionde landet som presenterat sitt bidrag inför Eurovision Song Contest 2018. De övriga är:
Albanien: “Mall“, Eugent Bushpepa
Frankrike: “Mercy“, Madame Monsieur
Tjeckien: “Lie to me“, Mikolas Josef
Spanien: “Tu canción“, Alfred & Amaia
Malta: “Taboo“, Christabelle
Schweiz: “Stones“, Zibbz
Storbritannien: “Storm“, SuRie
Danmark: “Higher Ground“, Rasmussen
Italien: “Non mi avete fatto niente“, Ermal Meta & Fabrizio Moro

Andra bloggar om: , , , ,

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


2 kommentarer till “Greklands Eurovision-bidrag 2018”

 1. Marcus

  Som jag har längtat efter ett bidrag som detta! Trolsk utan att vara sömnig, lite lagom folktouche och lagom spänning, och lite lagom skärpa. Överlägsen etta hos mig, och just nu är det bara Esamiba och Meggyfa som eventuellt skulle kunna utmana!

  Löjligt bra
  1 Grekland

  Riktigt bra
  2 Albanien
  3 Frankrike

  Rätt bra
  4 Tjeckien (jag veeet, men går inte att stå emot Mikolas! Och släpper jag Bruno Mars-assoiationerna är låten rätt skön…)

  Nästan godkända
  5 Italien

  Värdelösa
  6 Storbritannien
  7 Malta

  Mer än värdelösa
  8 Danmark
  9 Schweiz

  Musik?
  10 Spanien

 2. Adri

  Hmm som jag skrev i låtens egna inlägg tycker jag bara Grekland låter som ett tre minuter långt intro. Är det dåligt? Nej. Absolut inte. Men jag sitter och tänker ”nu kanske det händer nåt? nej okej inte det… nu då? nähä…)

  1. Frankrike
  2. Schweiz
  3. Malta
  4. Italien
  5. Tjeckien
  6. Storbritannien
  7. Spanien
  8. Grekland (NY!)
  9. Albanien
  10. Danmark

 1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se