Sverige Schlagerpinglan: Under fredagen så genomfördes den första repetitionen med publik inför den tredje deltävlingen av Melodifestivalen 2018, den som utspelar sig i Malmö den 17:e februari.

Som vanligt så var det inte bara publiken som följde repetitionerna utan även en mängd journalister. Är ni intresserade av hur det såg ut så hittar ni rapporter och bildspel därifrån från Aftonbladets Tobbe Ek. Dessutom så finns lite extramaterial hos SVT, t.ex. det traditionella Minut-för-minut-schemat (titta ej om ni vill bli överraskade i morgon).

Efter repetitionerna så redovisades resultatet av en publikundersökning (gjord av Melodifestivalklubben där 963 personer deltog) samt de nya oddsen från Unibet (för att gå direkt till final) och de var enligt följande:

Resultatet av publikundersökningen Unibets Odds (före => efter repet)
1. “Everyday“,
Mendez
(367 röster – 38,0%) 1. (↑) Mendez (1,45 => 1,12)
2. “A Bitter Lullaby“,
Martin Almgren
(254 röster – 26,5%) 2. (↑) Martin Almgren (2,15 => 1,57)
3. “Cry“,
Dotter
(175 röster – 18,0%) 3. (↓) Dotter (1,35 => 2,45)
4. “Party Voice“,
Jessica Andersson
(78 röster – 8,0%) 4. (→) Jessica Andersson (2,40 => 3,50)
5. “Cuba Libre“,
Moncho
(40 röster – 4,0%) 5. (→) Moncho (12,00 => 16,00)
6. “Min dröm“, Kalle
Moraeus & Orsa Spelmän
(35 röster – 3,5%) 6. (→) Kalle Moraeus (18,00 => 26,00)
7. “Stark“,
Barbi Escobar
(14 röster – 1,5%) 7. (→) Barbi Escobar (21,00 => 31,00)
(Källor: melodifestivalklubben.se och unibet.com)

Schlagerpinglan: Efter två veckor i rad där publikundersökningarna och oddsen haft rätt vad gäller vilka två bidrag som går direkt till final så kan man lätt få för sig att de har lika rätt denna gång, men det lär ju visa sig med tiden. 🙂

Just nu så hoppas jag att Mendez, Jessica Andersson och Barbi Escobar finns med bland de fyra som går vidare i morgon… även om det inte ser så ljust ut enligt ovanstående siffror. Allt kan dock fortfarande hända. 😀

Se även: “MF-Veckoschema” – “Melodifestivalen 2018” – “ESC-Veckoschema” – “ESC 2018

Andra bloggar om:

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


4 kommentarer till “Melodifestivalen 2018: Snabbkoll på Malmös publikrep”

 1. Johanna

  Jag hade gärna bytt ut Mendez mot Dotter, i övrigt ser det ut som min tippning ungefär. Tycker dock fortfarande att Kalles låt är allra bäst!

 2. Adri

  Jag försöker hålla mig borta från publikundersökningar, då de allt för ofta förstör spänningen. För de har ju ofta helt rätt. Men likväl sitter jag här nu.

  Jag kommer uppriktigt bli förbannad om dessa två tar finalplatserna… jag menar allvarligt?! Martin Almgren? Visst, inget fan av Mendez heller men där ser jag iaf vad fansen ser. Men Martin?! Nope. Nope. Nope.

  Och jag visste att Dotter’s hype skulle svika. För låten har, redan sen innan den avslöjades, gett mig “Statements”-vibbar. Jättehype i försäsongen, och bli hyllat av många musikrecensenter och mogna musikfans, för att sen av den breda publiken sjunka. Men alltså? Dotter hör hemma i finalen! Jag orkar inte med om två män till går till finalen (missförstå mig inte, jag vill inte ha ett kön-krig i festivalen, eller någon annanstans, men det blir ju tjatigt om resultaten ska vara så förutsägbara vecka efter vecka).

  Lite förvånad också att Barbi Escobar kom sist, men det betyder egentligen bara att folk generellt inte hade henne som vinnare. Det betyder inte att folk går omkring och tänker “Nej den där Barbi var inte bra”. Den är bara inte en vanlig favorit. Men med appröstningen så är hoppet ändå inte ute då folk kan rösta på den ändå! 🙂

  Mina röster går till Dotter (som även kommer få två telefonröster) och Barbi Escobar (som dock får nöja sig med gratisrösterna).

 3. Adri

  Min tippning kvarstår dock ändå. MF kommer fortsätta sin motsättning mot mig genom att antagligen få följande resultat imorgon:

  F: Mendez
  F: Martin Almgren (TOTALT OFÖRTJÄNT!)

  AC: Jessica Andersson (Också en låt som stör mig… mest pga texten. “In my cabana” eller “Higher ground” har nästan djup poesi om man jämför med denna text.)
  AC: Moncho

  5: Barbi Escobar
  6: Dotter
  7: Kalle Moraeus (Folk jämför den med Hasse Andersson 2015, men jag ser det själv inte… och tror inte tillräckligt många kommer se det heller och tror därför denna kommer sist imorgon.)

 4. Piff

  Minns skämtet 2013 i finalen då Louise Hoffsten var ensam kvinna bland de 10 bidragen och de skämtade om fhennes hit från -93 i programmet ( Let the best man win) det var kul.

  Själv lyssnar jag inte en sekund på låtarna förrän dem framförs, men det är kul läsa allas åsikter och spekulationer innan.

  Nu blir det peppa med lite Carnaval som man såg i Jönköping 2003:)

 1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se