Vitryssland Efter en live-sänd audition, där en jury hade all makt, så var det i kväll, fredagen den 16:e februari, dags för Vitryssland att välja ut sitt bidrag till Eurovision Song Contest 2018 genom sin nationella final som avgjordes med hjälp av 50/50 jury- och teleröster.

Återigen bjöds det på en storstilad show med 10 tävlande bidrag, trevligt programledarpar (Olga Ryzhikova och TEO), förinspelade vykort och en lång rad gästartister (bl.a. förra årets Vitrysslands-representanter NaviBand) som underhöll efter att tittarnas röster presenterats och vi väntade på juryns röster, se resultatlistan och länkar till de tävlande bidragen nedan medan inför-infon finns här.

Lyssna på Vitrysslands bidrag till Eurovision Song Contest 2018 här:

“Forever“, ALEKSEEV final-framträdandemusikvideolive-audition
(text & musik: Kyrylo Pavlov, Evhen Matyushenko)

Resultatet av Vitrysslands nationella ESC-2018-uttagning:
Placering, Bidrag, Artist: Jury-röster Teleröster Summa
1. Forever“, Alekseev 12 p. (5 184) 12 p. 24 p.
2. I won’t cry“, Gunesh 8 p. (1 041) 6 p. 14 p.
3. Hmarki“, Shuma 4 p. (3 042) 10 p. 14 p.
4. Chasing rushes“, Napoli 6 p. (1 236) 7 p. 13 p.
5. Deja vu“, Kirill Good 5 p. (1 359) 8 p. 13 p.
6. Subway lines“, Radiovolna 10 p. (599) 2 p. 12 p.
7. World on fire“, Anastasia Malashkevich 7 p. (804) 5 p. 12 p.
8. Ain’t you“, Lexy Weaver 4 p. (669) 3 p. 7 p.
9. I don’t care“, ALEN HIT 2 p. (718) 4 p. 6 p.
10. Ты i я“, Adagio 1 p. (581) 1 p. 2 p.
(Källa: tvr.by)

Schlagerpinglan: Inför den vitryska finalen hade jag tre låtar som jag gillade men där jag upplevde att alla hade någon form av skavank som hindrade dem från att bli mitt självklara val. Under finalens gång så visade det sig att jag inte hade behövt att grubbla för det blev så uppenbart att det egentligen endast fanns, enligt min personliga smak, en tänkbar vinnare och det var Gunesh. 😀

Där de flesta andra artister bjöd på rejält darriga sånginsatser så imponerade Gunesh och lägger man till att hon hade den, enligt mig, bästa låten så borde de ha velat skicka henne till Portugal. Nu blev det inte så och jag nöjer mig där, utan att spinna vidare med olika spekulationer.

Ska man se det från den ljusa sidan så tycker jag faktiskt att “Forever” är en riktigt mysig låt, så när väl kvällens besvikelse lagt sig så kommer jag förmodligen att placera bidraget ganska högt på mina listor. Just nu vill jag bara glömma denna final men först skickar jag ett stort grattis till Alekseev, som trots allt fick en storseger, och önskar Vitryssland lycka till i ESC 2018. 🙂

Mer om Vitrysslands förberedelser inför ESC 2018 (samt deras senaste ESC-bidrag och resultat) hittar ni här: “Vitryssland i ESC 2018” medan länk-samlingen till de övriga utvalda bidragen samt ländernas ESC-förberedelser finns här.

Relaterad information: Vitryssland är det elfte landet som presenterat sitt bidrag inför Eurovision Song Contest 2018. De övriga är:
Albanien: “Mall“, Eugent Bushpepa
Frankrike: “Mercy“, Madame Monsieur
Tjeckien: “Lie to me“, Mikolas Josef
Spanien: “Tu canción“, Alfred & Amaia
Malta: “Taboo“, Christabelle
Schweiz: “Stones“, Zibbz
Storbritannien: “Storm“, SuRie
Danmark: “Higher Ground“, Rasmussen
Italien: “Non mi avete fatto niente“, Ermal Meta & Fabrizio Moro
Grekland: “Oneiro Mou“, Yianna Terzi

Andra bloggar om: , , , ,

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


4 kommentarer till “Vitrysslands Eurovision-bidrag 2018”

 1. Adri

  Inte ofta jag misstänker fuffens… men här gör jag det. ALEKSEEV har blivit specialbehandlad av tv-kanalen redan från start och att någon som sjunger så fruktansvärt dåligt (sämre än vad jag gör i duschen) skulle bli så överlägsen är så himla knas enligt mig (oavsett hur känd han må vara).

  Låten är fortfarande helt ok absolut. Men ALEKSEEV är så långt från en vare sig bra artist eller framför allt en bra sångröst så… ja, nu blir Danmark glada i alla fall för det här blev min nya sistaplats.

  Att “I won’t cry” inte vann är totalt oacceptabelt i min hjärna och jag hoppas (och tror för den delen) att detta kommer straffa Vitryssland i slutändan. För jag kan inte se det här nå några framgångar tyvärr. Och med denna prestation ska den inte ha det heller. Alekseev måste träna vareviga dag nu om han ens ska låta “halvbra”.

  Dåligt val. MYCKET dåligt val.

 2. Andreas

  Nästan sorgligt hur Vitryssland gång på gång verkar kunna hitta folk utan någon som helst sångtalang och dessutom låta dom vinna den inhemska tävlingen. Är inte första gången vi ser en kille på scen som inte kan sjunga för fem öre från Vitryssland.

  Om inte det absolut sämsta landet i ESC’s historia så är det bra nära.

 3. Schlagerpinglan

  @Andreas, Personligen så har jag en historia av att kunna se mellan fingrarna med tvivelaktiga sånginsatser när det kommer till Vitryssland (speciellt om jag gillar artisten och han/hon ställer upp med en, enligt min smak, riktigt bra låt) men i just detta fallet när det finns så många frågetecken och artisten i fråga inte ens kommer från Vitryssland så har jag svårt att se charmen med det hela. Poängen med mitt dåliga “försvarstal” av Vitrysslands ESC-historia är att jag brukar gillar deras bidrag (och därmed vill poängtera att de trots allt tillhör ett av mina favoirtländer) men att jag i år har lite svårt för deras val. M.a.o. håller med dig i år (än så länge, hoppas att kunna smälta final-besvikelsen) men inte annars. 😛

 4. Andreas

  Jo helt klart har Vitryssland några gånger haft bra låtar problemet har nästan alltid vart att den som framför dom inte håller måttet. Man tycker ju att det borde finnas nån i landet som har nåt uns av sångröst eller talang.

 1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se