Sverige Schlagerpinglan: Vi är nu framme vid Melodifestivalen 2018:s fjärde torsdag vilket innebär att vi senare i dag kommer att få lyssna på små smakprov av de sista sju bidragen som tävlar i denna maratonuttagning inför Eurovision Song Contest 2018. 😀

Precis som förra veckan så kommer SVT att lägga upp en minut av de tävlande bidragen runt klockan 14:30 samt små videoklipp från artisternas repetitioner runt klockan 19:00, allt via SVT Play. Denna vecka så är det den fjärde deltävlingen av Melodifestivalen 2018 det repeteras inför och detta sker i Örnsköldsvik, se startfältet nedan.

I väntan på dessa klipp så kan man läsa lite i den Bidragsbibel som SVT presenterade för varje bidrag i går samt ta en titt på vad några av de som tjuvlyssnade på bidragen i går tyckte om dem, se länkar nedan.

Är man extra otålig så går det även att följa Gustavs Expertblogg, Schlagerprofilerna och Tobbe Ek som förmodligen även denna vecka rapporterar från dagens scen-repetitioner med både text och bild. 😀

Deltävling 4 – Örnsköldsvik – 24:e februari 2018:
1. “Icarus”, Emmi Christensson
låttext & bidragsfakta
(Thomas G:son, Christian Schneider, Andreas Hedlund, Sara Biglert)
2. “Mitt paradis”, Elias Abbas
låttext & bidragsfakta
(Anderz Wrethov, Hamed “K-One” Pirouzpanah, Sami Rekik)
3. “Break That Chain”, Felicia Olsson
låttext & bidragsfakta
(Bobby Ljunggren, Kristian Lagerström, Henrik Wikström, Joy Deb)
4. “Fuldans”, Rolandz
låttext & bidragsfakta
(Fredrik Kempe, David Kreuger, Robert Gustafsson, Regina Hedman)
5. “Never Learn”, Olivia Eliasson
låttext & bidragsfakta
(Anton Ewald, Jonas Wallin, Trond Smeplass)
6. “Every Single Day”, Felix Sandman
låttext & bidragsfakta
(Noah Conrad, Tony Ferrari, Parker James, Jake Torry, Felix Sandman)
7. “For You”, Mariette
låttext & bidragsfakta
(Jörgen Elofsson)

Blandade rapporter om bidragen i Melodifestivalen 2018:s fjärde deltävling:
Markus & Tobbe, Aftonbladet (video): “Markus Larsson & Tobbe Ek om veckans bidrag
Tobbe Ek, Aftonbladet (text): “Tobbe Ek om veckans bidrag
Schlagerprofilerna (text): “Första lyssningen: Örnsköldsvik 2018
Melodifestivalklubben (text): “Första intrycket: Örnsköldsvik

Schlagerpinglan: Så här långt i tävlingen har jag haft en eller annan artist varje vecka som jag sett fram emot lite extra (Kamferdrops, Renaida och Benjamin Ingrosso i del 1, Margaret i del 2 och Mendez och Jessica Andersson i del 3). Just denna vecka har jag ingen artist som jag känner mig speciellt nyfiken på (om man inte räknar med Rolandz, men där är det en annan sorts, skräckblandad nyfikenhet det är frågan om) utan hoppas på en rejäl överraskning i stil med vad John Lundvik bjöd på i den första deltävlingen. 🙂

Se även: “MF-Veckoschema” – “Melodifestivalen 2018” – “ESC-Veckoschema” – “ESC 2018

Andra bloggar om: , , ,

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


7 kommentarer till “Uppladdning inför Melodifestivalen 2018: Örnsköldsvik”

 1. Adri

  Tydligen tycker Tobbe Ek inte att Mariette deltar med en ”självklar vinnare”… men han såg ju inte direkt vinnarkvaliteter hos vare sig Måns eller Frans och trodde Ace Wilder skulle åka rätt ut till skogen när hon debuterade 2014 så jag ska nog inte stirra mig blind på det.

  Jag har ju sen i november laddat upp för att Mariette ska komma och blåsa bort allt motstånd! Men å andra sidan ser jag inte hur hon ens ska kunna slå ”A million years” som, som bekant, jag tycker är bästa låten i MF-historien 🙂

  Jag sätter 99% på att hon kommer att bli min vinnare i år också.

  Betyder det att hon kommer vinna? Vanligtvis skulle jag nöjt mig med ett ”Nej det gör det inte”… men om man kollar på hur det gått för mina favoriter hittills i år (Dotter, Kamferdrops, Margaret) så säger jag istället ”Mariette ska fanken vara glad om hon ens når finalen”.

  Men det ser ju också ut som att hon satts i den starkaste semifinalen. Det gillar jag inte :/

 2. Schlagerpinglan

  @Adri, Nej, man kan inte helt lita på vad andra tycker om bidragen men det hade ju naturligtvis känts tryggare om de börjat tala om ett av bidragen som en ny “Euphoria” (d.v.s. överlägsen vinnare, inte kopia). Jag trodde faktiskt att det fanns en självklar vinnare i sista deltävlingen och att det var anledningen till att de tyckt att det var ett bra år att slänga in lite fler show- och underhållningsbidrag som utfyllnad. Nu vet jag inte riktigt vad jag ska tro. Likväl, det blir ju mer intressant så här. 🙂

 3. Marcus

  Jäklar vilken bra vecka! Mariette och Felix står i en klass för sig och borde gå vidare, men jag införstådd med att Rolandz går vidare – och det är jag helt okej med för låten är rätt sjysst. Felicia och Elias har riktigt bra låtar också, och Icarus är det inga större fel på. Olivia är enda plumpen i protokollet!

 4. Adri

  Japp… Redan på första genomlyssningen är det jääääkligt klart att det här är den starkaste veckan. Och jag får även rätt i att Mariette är min stora favorit.

  HUR JAG HOPPAS DET GÅR PÅ LÖRDAG:

  1. Mariette
  2. Emmi Christensson

  3. Olivia
  4. Felicia Olsson

  5. Felix Sandman

  (Alla de fem är jättebra faktiskt. Endast botten två lämnar lite sur eftersmak)

  6. Elias Abbas
  7. Rolandz (Sämst på hela året.)

  HUR JAG TROR DET GÅR PÅ LÖRDAG:

  1. Every single day
  2. Fuldans

  3. Never learn
  4. Mitt paradis

  5. Icarus

  6. For you (99% baserat på hur det gått för mina favoriter tidigare veckor)
  7. Break that chain

 5. Robin

  Mina favoriter är Mariette, elias abbas, emmi christensson
  Felix sandman Nej tack

 6. Marcus

  Olivia som trea Adri? Du upphör aldrig att förvåna… Själv föredrar jag låtar framför ett monotont ljud i tre minuter, men alla är vi olika ^^

 7. Adri

  Marcus: Just Olivia-Felicia-Felix känns lite som att de kan byta hur som. Plats 3-5 är utbytbara 🙂 Men mina finalister är ganska fastslagna (men jag blir inte kränkt om exempelvis Felix tar sig till final, om det inte sker på bekostnad av Mariette).

 1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se