Rumäniens Eurovision-bidrag 2018

2018-02-28 (onsdag)

RumänienEfter fem inledande semifinaler, vars resultat ni hittar här, så var det på söndagskvällen den 25:e februari dags för Rumänien att välja ut sitt bidrag till Eurovision Song Contest 2018 genom finalen av “Selecția Națională 2018“.

Förutom de 15 bidragen som tävlade så bjöds det på underhållning från bl.a. Recital Alex Calancea Band, programledaren Cezar Ouatu och jurymedlemmen Ilinca. Slutresultatet samt länkar till finalens framträdanden (i den mån de presenterats, annars klipp från semifinalerna) ser ni här nedan medan inför-finalen-infon finns här.

Lyssna på Rumäniens bidrag till Eurovision Song Contest 2018 här:

“Goodbye”, The Humans
final-framträdandesemifinal-framträdandelive-auditionstudioversion
(text & musik: Matei Alexandru Mihai, Alin Neagoe, Cristina Caramarcu)

Resultatet av Rumäniens “Selecția Națională 2018” – Finalen – 25:e februari:

Placering, Bidrag, Artister:
(* = semifinalsframträdande)
Teleröster
1. “Goodbye“, The Humans 3 277
2. “Walking on Water“, Alexia & Matei 3 114
3. “Bună de iubit (Royalty)“, Feli 2 862
4. “Auzi cum bate“, Jukebox feat. Bella Santiago 1 728
5. “We Are One“, Rafael & Friends 1 446
6. “Fără tine“*, Dora Gaitanovici 1 415
7. “Heaven“, M I H A I 1 165
8. “The One“*, Claudia Andas 974
9. “Try“*, Xandra 686
10. “Fly“*, Teodora Dinu 336
11. “Mirror“*, Echoes 325
12. “Deșert de sentimente“*, TIRI 320
13. “All the Love Away“*, Erminio Sinni & Tiziana Camelin 303
14. “Me som romales“*, Eduard Santha 293
15. “La la la“*, Vyros 133
(Källa: wikipedia.org)

Schlagerpinglan: Inför finalen hade jag givit “Goodbye” ett betyg under medel då det visserligen var en helt OK pop/rock-låt men, enligt mina öron, alldeles för anonym. För mig låter det mest som bakgrundsmusik man varken störs av eller lägger på minnet och därför blev jag rejält överraskad av, men inte helt motsträvig till, slutresultatet. 🙂

Efter att ha sett bidragen framföras så hoppades jag att antingen “Auzi cum bate“ eller “Bună de iubit (Royalty)“ skulle vinna men så här i efterhand så får jag känna mig relativt nöjd ändå. Det kunde (ur min synvinkel sett) ha slutat betydligt mycket värre. 🙂

Jag önskar The Humans och Rumänien lycka till i ESC och hoppas för deras skull att de lyckas göra ett större intryck på de röstande där än de lyckades hos mig. 🙂

Mer om Rumäniens förberedelser inför ESC 2018 (samt deras senaste ESC-bidrag och resultat) hittar ni här: “Rumänien i ESC 2018“ medan länk-samlingen till de övriga utvalda bidragen samt ländernas ESC-förberedelser finns här.

Andra bloggar om: , , ,

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


4 kommentarer till “Rumäniens Eurovision-bidrag 2018”

 1. Micke

  En bra vinnare. Inget wow men absolut något jag är nöjd med. Ett av elva bra eller mer av de 21. Bäst är mellanspelet där elgitarrerna får tala. Eller hur Marcus? 🙂 Just kiding my friend. För mig är det dock klart bäst i låten. Dippar lite i de lugna partierna men helhetsbetyget blir (7/10)

 2. Adri

  Hmm strukturen är ju lite off. Det är ok att ha lite olika volymer av dynamik i låten. Lågmält i versen, stort i refrängen. Men jag tycker inte det görs helt rätt här. Jag hade bara velat ha det symfoniska i början. Varför slängs trummor och gitarr in? I denna låt passar det inte.

  Rakt in på 9eplatsen. Eller 11eplatsen. Kommer inte ihåg nu.

  Låten får dock lite av ett pass pga det nostalgiska. Jag kan lätt tänka mig denna låten i en hogh school-film eller serie. Typ Beverly Hills 90210 eller OC om ni kommer ihåg dem (utgår då från att ni också sett det). Kopplingen till det tidiga 00-talets populära, simpla rock ger det en liten skjuts uppåt på listan 🙂 Men som sagt… verserna är ju mysigare!

 3. Adri

  Vem borde ha vunnit då? Enkelt. Tredjeplatsen ”Royalty”! 🙂

 4. Daniel

  nej nej det här hamnar långt ner på min lista. känner inget och tycker mest att det är oväsen.

 1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se