Sverige Schlagerpinglan: Precis som de tidigare veckorna så genomfördes det en fredagskvälls-repetition inför publik inför helgens Andra Chansen i Kristianstad, där de fyra sista finalisterna i Melodifestivalen 2018 ska utses.

Som vanligt så var det inte bara publiken som följde repetitionerna utan även en mängd journalister. Är ni intresserade av hur det såg ut så hittar ni rapporter och bildspel därifrån från Aftonbladets Tobbe Ek. Dessutom så finns lite extramaterial hos SVT, t.ex. det traditionella Minut-för-minut-schemat (titta ej om ni vill bli överraskade i morgon).

Efter repetitionerna så redovisades resultatet av en publikundersökning (gjord av Melodifestivalklubben där 533 personer deltog) samt de nya oddsen från Unibet (för att gå vidare till finalen) och de var enligt följande:

Resultatet av publikundersökningen Unibets Odds (före => efter repet)
Duell 1: Duell 1:
1. “In My Cabana“,
Margaret
(29 röster – 5,5%) 1. (→) Margaret (1,20 => 1,20)
2. “Cuba Libre“,
Moncho
(35 röster – 6,5%) 2. (→) Moncho (4,00 => 4,00)
Duell 2: Duell 2:
1. “All The Feels
Renaida
(38 röster – 7%) 1. (→) Renaida (1,30 => 1,30)
2. “Never Learn
Olivia Eliasson
(20 röster – 4%) 2. (→) Olivia Eliasson (3,20 => 3,20)
Duell 3: Duell 3:
1.”Every Single Day
Felix Sandman
(93 röster – 17%) 1. (→) Felix Sandman (1,20 => 1,20)
2. “Songburning
Mimi Werner
(47 röster – 9%) 2. (→) Mimi Werner (4,00 => 4,00)
Duell 4: Duell 4:
1.”Patrick Swayze
Sigrid Bernson
(101 röster – 19%) 1. (↑) Sigrid Bernson (2,50 => 2,30)
2. “Everyday
Mendez
(170 röster – 32%) 2. (↓) Mendez (1,47 => 1,55)
(Källor: melodifestivalklubben.se och unibet.com)

Schlagerpinglan: Av de bidrag som gått vidare till Andra Chansen så finns det två bidrag som jag tyckte var givna finalister redan i deltävlingarna och därför handlar morgondagens deltävling (för mig) endast om att få vidare Margaret och Mendez. Går bara de två duellerna min väg så blir jag mer än nöjd men ovanstående siffror gör inte mycket för att försäkra mig om att så kommer att ske. Det lär bli några rejält spännande omröstningar. 🙂

För sakens skull så kan jag avslöja att jag håller en liten tumme för Olivia Eliasson och Felix Sandman i de övriga två duellerna men jag kan inte påstå att jag känner samma engagemang där. Trevligt att få som man vill men i just de fallen är det ingen nödvändighet. 🙂

Se även: “MF-Veckoschema” – “Melodifestivalen 2018” – “ESC-Veckoschema” – “ESC 2018

Andra bloggar om: , , ,

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


4 kommentarer till “Melodifestivalen 2018: Snabbkoll på Andra Chansens publikrep”

 1. Adri

  Tre av dessa undersökningar visar resultat i min fördel, hur lite det än må betyda såhär i förväg.

  Nej. Att Moncho skulle ta Margarets finalplats hade varit upprörande. Moncho är ju bara glädje, Margaret har en fullt fungerande låt.

  Renaida är den självklara över Olivia. Starkare låt, starkare sångerska, starkare performance.

  Felix är nog den realistiskt mest överlägsna. Mimi är nog väääääääldigt chanslös. Hon ska nog be om ett mirakel för att vinna. Men det positiva här är att jag blir glad oavsett. För båda låtar är grymma! 🙂

  Och Sigrid och Mendez är den jämnaste bedömer jag + den jag bryr mig minst om. Men det positiva här är att jag kan finna mig i båda resultaten då de är min 11a och 13eplats i årets MF. Så de är mer eller mindre jämnbra. Men liten miniatyrtumme kan jag väl hålla på Mendez.

  Men ja, det är Andra Chansen så det är ju den mest menlösa MFsändningen så jag gråter inte direkt om allt går emot mig ikväll.

 2. Schlagerpinglan

  @Adri, Jag brukar också tycka att Andra Chansen inte är så spännande, utan mest irriterande då det dessutom brukar sluta helt “fel”. I år så har dock två av mina förhandsfavoriter hamnat i Andra Chansen (vilket klart slår att de hade åkt ut men blir lite onödigt spännande) och då hamnar deltävlingen i ett helt nytt sken för mig i år. 🙂

 3. Adri

  Om jag hade tagit över Melodifestivals-ledningen från Björkman hade jag faktiskt t.o.m tagit bort Andra Chansen och istället skicka topp tre till finalen direkt. Med ett eventuellt wildcard utdelat baserat på deltävlingsresultatet.

  Hade velat ha lottad startordning, jury i deltävlingarna och släppt samtliga låtar i förväg också om jag hade makten. Men så kul ska jag inte ha det! Det får förbli en fantasi! 🙂

 4. Mikaela

  Jag vill verkligen få vidare Felix – och Olivia har jag fastnat för sista dagen.

  I duellen Moncho och Margaret är jag likgiltig. I duellen Sigrid och Mendez är båda dåliga, tycker jag.

 1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se