Sverige Schlagerpinglan: Efter en allt annat än dramatisk omröstning vid finalen av Melodifestivalen 2018 på lördagskvällen så stod det klart att Benjamin Ingrosso kommer att representera Sverige i Eurovision Song Contest 2018 med låten “Dance You Off“.

Resultatet från omröstningarna samt länkar till finalisternas finalframträdanden ser ni här nedan medan inför-finalen-infon finns här.

Uppdaterat: Hur de olika internationella jurygrupperna röstade ser ni här.
Uppdaterat: Hur tittarnas hjärtröster, SMS- och teleröster fördelade sig ser ni här.

Lyssna på Sveriges bidrag till Eurovision Song Contest 2018 här:

“Dance You Off“, Benjamin Ingrosso
final-framträdandedeltävlings-framträdandelåttext
(text & musik: Benjamin Ingrosso, MAG, Louis Schoorl, K Nita)

Slutresultatet: Finalen av Melodifestivalen 2018:
1. “Dance You Off“, Benjamin Ingrosso 181 poäng
2. “Every Single Day“, Felix Sandman 158 poäng
3. “My Turn“, John Lundvik 128 poäng
4. “Shuffla“, Samir & Viktor 114 poäng
5. “For You“, Mariette 113 poäng
6. “Last Breath“, LIAMOO 105 poäng
7. “In My Cabana“, Margaret 103 poäng
8. “A Bitter Lullaby“, Martin Almgren 84 poäng
9. “All The Feels“, Renaida 81 poäng
10. “Fuldans“, Rolandz 75 poäng
11. “Party Voice“, Jessica Andersson 70 poäng
12. “Everyday“, Mendez 64 poäng

Juryns röster: Folkets röster:
1. Benjamin Ingrosso 114 p. 1. Benjamin Ingrosso (10,5%?) 67 p.
2. Felix Sandman 94 p. 2. Felix Sandman (10,0%) 64 p.
3. John Lundvik 66 p. 3. Mendez (9,7%) 62 p.
4. Mariette 64 p. 4. John Lundvik (9,6%) 62 p.
5. Margaret 62 p. 5. Samir & Viktor (9,4%) 60 p.
6. Samir & Viktor 54 p. 6. LIAMOO (8,4%) 53 p.
7. LIAMOO 52 p. 7. Rolandz (8,0%) 51 p.
8. Martin Almgren 43 p. 7. Renaida (8,0%) 51 p.
9. Jessica Andersson 33 p. 9. Mariette (7,7%) 49 p.
10. Renaida 30 p. 10. Margaret (6,5%) 41 p.
11. Rolandz 24 p. 11. Martin Almgren (6,4%) 41 p.
12. Mendez 2 p. 12. Jessica Andersson (5,8%) 37 p.
(Källa: svtplay.se – Sammanställning av schlagerpinglan.se)

Schlagerpinglan: Inför finalen så hade jag John Lundvik som personlig favorit men då både tittarna och den internationella juryn gav Benjamin sina högsta poäng så är jag inte helt främmande inför tanken att “Dance You Off“ kanske, trots allt, var det bästa valet för Sverige 2018. 😀

Hur som helst så skickar jag ett stort grattis och lycka till till Benjamin inför hans stora Portugal-äventyr som förhoppningsvis slutar med ett riktigt bra resultat för Sverige. 😀

Mer om Sveriges förberedelser inför ESC 2018 (inkl. våra senaste ESC-bidrag och resultat) hittar ni här: “Sverige i ESC 2018” medan länk-samlingen till de övriga utvalda bidragen samt ländernas ESC-förberedelser finns här.

Andra bloggar om: , , , ,

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


12 kommentarer till “Resultatet: Finalen av Melodifestivalen 2018”

 1. Adri

  Ovanligt få från fjolårets tävling som återvände i år, bara Benjamin och Felix vad jag kan komma på nu? (Räknar då endast de som debuterade 2017, därför inte Mariette).

  Men om man kollar modernt historiskt så har människor som får ett framgångsrikt debutår en tendens att återkomma redan året efter (bara kolla på förra året med Robin B, Lisa Ajax och Wiktoria som alla debutade 2016 och kom tillbaks direkt).

  Med det i åtanke + hur deras ”attityder” varit i tävlingen så gissar jag att vi lär få återse: John Lundvik, Renaida och Margaret. Kanske även Moncho.

  Liamoo och Martin Almgren gav mig inte riktigt samma vibbar av att trivas så bra i sammanhanget så de ger mig inte samma känsla. (Detta säger jag verkligen bara som en spekulering. Jag har NADA att grunda det på egentligen).

  Men angående kvällen då?

  Liamoos och Renaidas resultat var de mest överraskande för mig. Räknade med att Liamoo skulle komma trea, och var 99% säker på att Renaida kunde boka sistaplatsen.

  Trist för Mariette. Men mitt stöd för henne finns kvar! 🙂 HON ÄR BÄST! Hoppas hon vet det! 🙂

  Annars så är väl det mest minnesvärda Renaidas första framträdande. Sjukt proffsigt tycker jag att bara carry on när medhörseln uppenbarligen är hel död. Om jag känner mig själv rätt hade jag drabbats av totalpanik om jag var i samma sits! 🙂 så det får hon en stor eloge och hedersomnämning för! 🙂

 2. Inca

  SVT m å s t e göra något åt röstningssystemet. Som det är nu så ligger inte halva makten hos juryn, snarare hela makten.

  Jag skulle inte gråta om apprösterna försvann helt och hållet, alternativt om det bara blev möjligt att rösta en gång per låt. Då skulle man få en utslagsgivande “folkets röst”.

 3. Mikaela

  @Adri Håller helt med om att Mariette borde serveras en extremt bra låt snart. Vet inte om det är hon själv som vill ha såna här svala, aldrig riktigt lyftande låtar, men bara tänk vad hon skulle kunna göra med en riktig hitlåt.

 4. Andreas

  Håller helt och fullt med Inca, appen gör att det blir på tok för jämnt mellan artisterna ifråga så det är ruskigt svårt att göra nåt om en låt skulle få massivt stöd från juryn. Faktum är att om Benjamin och Felix skulle bytt plats med dom två i botten hade resultatet vart detsamma dom etta och tvåa trots att dom hade kommit sist bland tittarna, och det borde inte vara möjligt.

  Nu är jag nöjd ändå alla som sett mina kommentarer här vet nog att jag hatar Benjamins låt men för mig är det okej ändå att han vann då han trots allt vann svenska folket.

  Tror dock inte att ta bort appen är det bästa. Bättre att bara begränsa varje konto till att rösta på en låt per kväll för att ändå göra att man lägger sin röst på den man gillar bäst. Jag vet att många barn röstar på sex sju bidrag och visst dom tycker det är roligt men det ger också ett ihop pressat resultat som gynnar internationella juryns makt.

 5. M

  Bra val och skönt att både juryn och folket var eniga, tror Sverige har bra chanser i Lissabon! Sen tycker jag att fördelningen mellan juryns och folkets röster är långt ifrån vad SVT hävdar att den egentligen är. Juryn har fått rejält mer makt sedan apprösterna infördes så att folkets röster i princip blir otydliga. Problemet är ju att många med appen slänger röster på de flesta bidrag och då blir folkets poäng så jämna så att de knappt spelar någon roll. Mendez kom trea bland rösterna men det räckte inte för att rädda honom från jumbon. Måns Zelmerlöw fick 35,1% av folkets poäng, i år skiljde det knappt sex procent mellan tittarnas förstaplats och sistaplats…

 6. DanielD

  Som nämnts tidigare. Röstningssystemet fungerar ju inte alls. Som det är nu kan vi lika gärna ha enbart internationell jury.

 7. Johan

  Med tanke på den ihopklappning som var årets startfält är det här en helt okej utkomst. Snygg vocoder och bas och allmänt genomtänkt produktion. Betydligt mer musikaliskt än vad jag trodde att Benjamin skulle leverera när hans deltagande annonserades.

  Kort och gott: nöjd med kvällen från Sveriges sida.

  Norge då? Det här är årets största flopp. Ojojoj sån usel klämkäck smörja. Klarade inte att lyssna igenom den ens. Ett mörkt år i allmänhet för Skandinavien i mitt tycke.

 8. Mr A

  Israel som det verkar
  https://youtu.be/Zil45hv6Aj0

 9. Anton

  Jag tycker inte om Benjamins låt över huvud taget, men blev ändå inte så besviken som jag trodde att jag skulle bli när han vann. Känns ändå helt okej när både juryn och tittarna hade honom som etta. Sverige hamnar dock långt ner på min personliga lista i år. Hade vi skickat Felix så hade Sverige varit i min topp 5.

 10. Rasmus

  Kunde bara se Benjamin som vinnare efter alla sjungit och han vann 🙂

  Juryn hade Mendez som 12a vilket var rätt för han sjöng sämst. Vi hade han som 3a….. Vi är fan tondöva och ska verkligen INTE ha 100% av makten. Någon som håller med? Får vi 100% igen kommer det bli KATASTROF. Vi är inte redo.

 11. Oskar

  Tänkte skriva lite om appen, men det känns som vi redan har avhandlat dess problem. Istället flyttar jag focus och ser fram mot Schlager-EM (Ingen säger så längre) *smile* och då undrar jag hur i h*lvete kommer ljudbilden låta för Benjamin då det inte får vara förinspelad körsång i bakgrunden. Tror vi klarat oss hyggligt tidigare på detta, dock minns jag att Eric Saades popular lät rätt “flåsig” om jag inte minns fel. Vad tror ni?

 12. Inca

  Känner ingen oro där. Vi må vara sämre än norrmännen på skidor, men stagea eurovisionnummer så de ser ut och låter bra – det kan vi. 🙂 Tror på topp tio för Benjamin och det är inte dåligt.

 1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se