Rysslands Eurovision-bidrag 2018

2018-03-11 (söndag)

RysslandEfter att TV-bolaget Channel One Russia förra året blev stoppade från att skicka sin internvalda sångerska Yulia Samoylova (Julia Samoilova) som Rysslands representant i Ukraina så lovade de att hon i stället skulle bli deras val inför Eurovision Song Contest 2018.

I dag presenterades då det ryska ESC 2018-bidraget och det framkom att TV-bolaget höll sitt löfte. Här nedan ser ni årets ryska bidrag, “I Won’t Break“, med just Julia Samoylova och av samma låtskrivarteam, i form av den officiella videon:

Lyssna på Rysslands bidrag till Eurovision Song Contest 2018 här:

“I Won’t Break”, Julia Samoylova officiell video
(text & musik: Leonid Gutkin, Natty Nimrodi, Arye Burstein)

Schlagerpinglan: Mitt första intryck av “I Won’t Break” var inte speciellt positivt, men det var nog för att jag jämförde det alltför mycket med förra årets tänkta ryska ESC-bidrag “Flame Is Burning“ som jag tyckte riktigt bra om. Nu, efter några genomlyssningar, så börjar jag dock mjukna och tycker att här trots allt finns något som verkar “träffa rätt“. 🙂

Med ett passande framträdande så kan det mycket väl hamna på övre delen av min ESC 2018-lista, men än är det en ganska lång väg dit. Lite pluspoäng får jag dock ändå ge Ryssland som jag tyckte gjorde det moraliskt rätta när de trots allt gav Yulia hennes ESC-äventyr, även om jag personligen har en lång lista på ryska artister jag hellre hade velat se i Portugal. Men, men… man kan inte alltid få som man vill. 🙂

Jag önskar i alla fall både Julia och Ryssland lycka till i ESC 2018 och hoppas att de blir nöjda med den slutplacering som deras comeback i tävlingen ger. 🙂

Mer om Rysslands förberedelser inför ESC 2018 hittar ni här: “Ryssland i ESC 2018” medan länk-samlingen till de övriga utvalda bidragen samt ländernas ESC-förberedelser finns här.

Relaterad information: Ytterligare två bidrag (från Litauen, där “When We’re Old“ med Ieva Zasimauskaitė vann, och Makedonien, som ni kan lyssna på här) har blivit presenterade idag och sedan återstår det endast två bidrag (från Bulgarien och Geogien).

Andra bloggar om: , , , ,

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


14 kommentarer till “Rysslands Eurovision-bidrag 2018”

 1. Adri

  Jag skrev lite snabba åsikter under inlägget om Litauen tidigare ikväll, men det är ju egentligen här de hör hemma så jag tar och kör en ren copy-paste för åsikterna i sig har inte ändrats 🙂

  “Mycket bättre än det de var tänkta att skicka förra året, men den var ju horribel så det hade varit skrattretande annars. Detta är helt och hållet godkänd. Men jag litar inte helt på Yulia som sångerska. Hennes röst låter så himla redigerad i studio, det gjorde den redan förra året. Och än har hon ju inte fått bevisa för mig att hon kan. Hoppas hon ger mig fel”

  Hon låter även lite barnslig, vilket jag kan vara allergisk mot. Men som sagt, jag hoppas att Yulia ger mig en smäll på käften! (inte bokstavligt).

  Nu är det tre låtar kvar: Litauen, Bulgarien och Georgien.

  Med tanke på Litauens final borde min favorit enkelt vinna där, men man vet aldrig. Men jeeezus vad jag hoppas för inte nog med att hon är bäst, utan hon är den ENDA bra där.

  Bulgarien har hypats upp så mycket, så jag känner typ att det blir svårt för dem att inte göra mig besviken, men jag är helt öppen för dem! 🙂

  Även Georgien är jag öppen för, även om jag kan satsa n tusing på att jag kommer ranka den himla lågt. Varför är jag då öppen för dem? Jo, för om Belgien 2017 lärde mig något så är det att vad artisten/gruppen gjort tidigare spelar ingen roll. Blanche var inte imponerande när jag såg klipp på henne i försäsongen, men sen kom hon och bara ägde! Iriao har jag sett klipp från och inte ens blivit lite, lite imponerad. Tvärtom har jag tyckt det låtit riktigt illa. Men än är inte den rätta låten presenterad och därför är spiken i kistan inte ihamrad än 🙂

 2. Micke

  Två låtar kvar 🙂

 3. Adri

  Jag lär mig aldrig att sluta göra listor. Här är min topp 41:

  1. Estland
  2. Frankrike
  3. Azerbajdzjan
  4. ISRAEL (NY!)
  5. LITAUEN (NY!)
  6. MAKEDONIEN (NY!)
  7. Lettland
  8. Schweiz
  9. Australien
  10. Italien

  11. Malta
  12. Tjeckien
  13. Polen
  14. Moldavien
  15. San Marino
  16. Belgien
  17. Serbien
  18. Ungern
  19. Ukraina
  20. Finland

  21. Österrike
  22. Cypern
  23. Rumänien
  24. Danmark
  25. Nederländerna
  26. SVERIGE (NY!)
  27. Portugal
  28. Storbritannien
  29. Vitryssland
  30. Armenien

  31. Spanien
  32. RYSSLAND (NY!)
  33. Slovenien
  34. Albanien
  35. Grekland
  36. IRLAND (NY!)
  37. Montenegro
  38. Kroatien
  39. Tyskland
  40. Island

  41. NORGE (NY!)

 4. Adri

  Några spaningar:

  Norden imponerar inte. En låt på min topp 20 av dem. Och det är Finland, och det är precis på tjugondeplatsen. Och det är två låtar kvar som kan putta ner den till nedre halvan. Inte nog med det, för tre av dem är ändå godkända. Men de andra två, de är ju min absoluta botten två. Island och Norge… skärp er!!

  Men, på en lite mer positiv notering: Baltikum levererar! Alla tre återfinns på min topp 7, varav den ena är min vinnare (hittills).

  Och tredje spaningen, herremingud vilken bra söndag det blev. Tre av fyra avslöjade låtar ägde och intog platserna 4-6. Visst brukar reaktioner vara lite extra precis i början så om jag vore rimlig hade jag låtit de sjunka in lite först. Men, jag kommer ju ha tid att ändra under hela försäsongen 🙂 (och Litauen har jag ju lyssnat en hel del på när jag tagit mig igenom Litauens startfält!)

 5. Micke

  I jämförelse med mig verkar du nästan dyrka de nordiska bidragen 2018 Adri. Jag är grymt positiv över det mesta i år men dock inte Norden. Du såg kanske min ranking tidigare:

  14. Danmark (8/10)
  ——————————————-
  38. Island (1/10) = Mycket dålig
  39. Finland (1/10)
  40. Norge (1/10)
  41. Sverige (1/10)

  Förutom det faktum att det är så dålig standard på Norden i år så är det Danmark som förvånar mig. Nästan varje år har jag dem lägst rankade av alla nordiska länderna men dock inte i år då. Dels för att de kul nog har fått till det riktigt bra i år men givetvis även för att de övriga fyra kapsejsat totalt. Detta är ju astråkigt om inte jätteöverraskande när det gäller Sverige och Norge. Finland och Island däremot vad tusan sysslar de med. De är ju för tusan Norden i ESC för mig.

  Islands hallelujande kryper i mig. Finlands (ursäkta uttrycket) vidrighet är bara för mycket. Norges mord på världens bästa instrument, gitarren är över gränsen. Sverige slutligen har jag svårt att sluta skratta åt när jag ser det och det kan ju ändå inte vara syftet. Alltså hans moves måste en treåring vara regissör till. I synnerhet när han börjar “promenera” i sidled följt av årets mest löjeväckande moment – “huvudnickningen”. 🙂 Nej Norden det blir att ta er i kragen inför nästa år.

  Men det positiva i det hela är att detta samlat nästan är allt det negativa som går att få fram om ESC 2018. I övrigt doftar det positiva vibbar. Kan det göra annat med minst 21 bra bidrag, varav jag rankar sex som MYCKET BRA 🙂

 6. Adri

  Jag hade rätt. Bulgarien hade hypat upp sitt bidrag för mycket för att det skulle kunna leva upp förväntningarna. En väldigt snyggt producerad, modern låt. För tredje året i rad.

  Men det är något som fattas. Verkligen något. Det känns väldigt ofärdigt.

  Men överlag: ojoj, första semifinalen kommer vara ett musikaliskt blodbad. EXTREMT mycket högre klass där på låtarna + fler låtar så fler kommer åka ut. Kan absolut tänka mig att det kommer ske en ”chock-eliminering” där och då tror jag Finland, Belgien eller Bulgarien kommer vara den/de som drabbas.

  OBS. Detta sägs innan låtarna framförts live. Alla dem tre kanske gör sina låt till jäkla mästerverk, men i nuläget tror jag att någon av dem kan få stå för den negativa överraskningen av att ha hypats upp i försnacket men sen inte riktigt prestera.

 7. Micke

  Inte helt nöjd med rösterna men i övrigt håller jag inte med dig Adri. Efter en lyssning lägger jag omdömet “Intressant med möjlighet att växa”. Ok bara Georgien kvar nu då. Har lite hopp om den faktiskt men det kan verkligen gå both ways känns det som

 8. Micke

  @Adri, delar definitivt inte det positiva du känner om helgen. Tvärtom kom ju exempelvis Sverige och Norge då. Det positiva dock är att så många kom med bidrag som det krävs lite mer för att få grepp på. Gillar det skarpt. Österrike, Makedonien, Bulgarien och Israel. Kanske glömde nån nu. De tre förstnämnda ligger mer på positiva sidan just nu vilket verkligen inte det sistnämnda gör. Men det krävs fler lyssningar innan man får riktigt grepp på dessa

 9. Johanna

  @Adri första semifinalen har tagit sig lite på slutet med Makedonien och Litauen men i övrigt tycker jag nog att semifinal 2 är mycket bättre låtar i. Men det är ju jag personligen då……

  @Micke alltså nog för att Norden är dåliga i år och Danmark överraskande nog är bäst och nog för att jag har Norge och Finland i botten men de andra 2 är inte såååååå dåliga ju:-) Sverige var exempelvis ljusår sämre förra året (med det inte sagt att det är jättebra i år) Island kunde ha valt typ 5 låtar som var ännu sämre i sitt startfält (men den andra superfinalisten var mycket bättre dock)

 10. Johanna

  ….men nu skulle det ju handla om Ryssland här iofs:-) Jag gillade Julias låt förra året men den här är ju ännu bättre. Solklar finalist tycker jag nog. Hon verkar ha jobbat på sin accent och Ryssland är alltid bra på sina scenshower så det räknar jag med att de är i år med.

 11. Micke

  @Johanna “Sverige ljusår sämre förra året”

  Något annat hade ju varit helt omöjligt då det bara är Österrike genom alla tider i ESC som varit sämre än Sverige 2017 🙂 Av de låtar jag hört från MF 2018 är dock Benjamins klart sämst som jag ser det. Hur kan man välja två så dåliga låtar två år i rad. Kanske har något med fylla att göra det med och inte bara Israel 🙂 De sex år jag hållit mig ifrån har jag rankat Sverige lägst av alla 3,5 gånger. Om man räknar från 2011 hela 4,5 gång av 8. Det är inte kul. 2011, 2013, 2017, 2018 och när det gäller refrängen 2015.

  Jag ska erkänna en sak för dig Johanna. Det finns nog tyvärr ett bidrag av alla dessa släppta 42 som jag nog är extra hård mot och det är Island. Egentligen är den inte (1/10) men jag har så extremt svårt för det där hallelujandet i låten. Dåligt av mig jag vet och jag ska nog ta och kolla in den lite mer och försöka låta bli att lyssna på texten.

 12. Micke

  Österrike 2012 skulle det stå 🙂

 13. Adri

  Micke: Nu får jag be dig läsa min kommentar igen… för jag skrev inte att det blev en superbra helg. Österrike är helt godkänd. Irland och Sverige en nivå under det, “halvgodkända” och Norge är under all j***a kritik. Så både fredag och lördag lämnade lite mer att önska. Tråkigt med den förlorade potentialen i att vi tappar Mariette, Margaret och Rebecca. Menmen… jag har hört låtarna och är glad. Tråkigt för Europa som tyvärr inte får chansen.

  Men sen kom då SÖNDAGEN. Jag hatar vanligtvis söndagar, veckans absolut tråkigaste dag i livet. Men, man kan ju inte att bli annat än glad när det tillkommer tre KANONBIDRAG, och ett bra bidrag. 🙂 Så, mina hyllningar går bara till söndagen!

  Idag ska för övrigt den omgjorda versionen av Albaniens bidrag komma ut har jag hört, och jag hoppas så den ska återtända mitt intresse för låten. För den är ju låååååångt från dålig, men jag har bara tröttnat. Men jag vill gilla den igen ju 🙁 Det är roligare att gilla saker.

 14. En polack

  Det här är ändå dåligt

 1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se