Israel Netta Barzilai utsågs till den artist som får representera Israel och TV-bolaget IPBC i Eurovision Song Contest 2018 genom finalen av talangtävlingen “HaKokhav HaBa” den 13:e februari. Tävlingsbidraget “TOY“, som valdes ut internt, presenterades månaden efter i form av dess officiella video.

Nu finns det även en remix av låten, se nedan:


TOY – Sagi Kariv Remix“, Netta

Lyssna på Israels bidrag till Eurovision Song Contest 2018:
Bidrag / Artist: “TOY”, Netta Barzilai
Länkar: officiell musikvideoSagi Kariv Remix
Låtskrivare: Doron Medalie, Stav Beger

Schlagerpinglan: Israels bidrag har visat sig vara en rejäl vattendelare (och fortfarande favorit att vinna tävlingen, enligt oddsen) och själv befinner jag mig fortfarande på samma ställe som första gången jag hörde “TOY”, d.v.s. inte speciellt imponerad.

Budskapet är hederärt men utöver det så har jag inte hittat mycket som tilltalat mig… förrän nu när remixen dök upp. Detta kan jag lyssna på utan problem och kanske kan det få mig att även vänja mig vid originalet? Inget är omöjligt men för tillfället så tackar jag för remixen och låter tiden ha sin gång. 😀

Mer om Israels förberedelser inför ESC 2018 (samt deras senaste ESC-bidrag och resultat) hittar ni här: “Israel i ESC 2018” medan länk-samlingen till de övriga utvalda bidragen samt ländernas ESC-förberedelser finns här.

Andra bloggar om: , , , , ,

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


13 kommentarer till “Israel 2018: Lyssna på Sagi Kariv Remix av “TOY” (Netta)”

 1. Micke

  Årets stora balansakt. Är det ett lysande glädjepiller eller årets största trams? Har lyssnat mängder med gånger nu men har fortfarande inte bestämt mig om ett slutomdöme. Jag respekterar båda sidors åsikt då jag ser vad de ser på båda sidor. Däremot tycker jag vi kan lägga ned budskapet i texten. Vi kan ABSOLUT ALDRIG lägga ned budskapet men när sånt här ska framträda kan vi inte göra imitationer av hönor och liknande och på fullt allvar tro att någon ska ta budskapet seriöst.

  Men nu är detta ESC och där lägger jag inte in meningar i texter så jag koncentrerar mig helt på hur det låter och kämpar vidare med att försöka få ett slutomdöme om bidraget. Det är inte lätt 🙂

 2. Mikaela

  Förlåt för OT men:

  Spelade just upp några bidrag i högtalare i ett försök att blidka sur 1,5-åring och inser:

  1. Alltså jag är så kär i Makedoniens bidrag ny att jag inte vet vilken scenario som är värst:

  a. Att hon är dålig live
  b. Att hon är fantastisk live men ändå inte går vidare.

  2. Bulgarien är MÄKTIG. Kommer bli en upplevelse på scen garantera.

  OnT: Tycker Israel är ok. Gillar Wonderwoman-partiet men tycker refrängen är lite för barnslig?

 3. Schlagerpinglan

  @Mikaela, Du behöver nog inte vara orolig över Makedoniens sångerska, det finns ett live-klipp där man hör henne framföra tävlingsbidraget live, se länk nedan, och personligen så tycker jag att det låter väldigt bra. 😀

  https://twitter.com/esc_macedonia/status/976802187140567041

 4. Adri

  Jag har hört många säga det som Micke säger, nämligen att budskapet försvinner i humorn och det oseriösa. Men jag håller inte med där (men jag både förstår och respekterar det, ofc som alltid 🙂 ).

  Jag är nämligen en sån som är stor förespråkare för att ta upp svåra och väldigt allvarliga ämnen med hjälp av humor 🙂 Sen är det klart att vem som helst inte kan få fram vilket budskap som helst med hjälp av humor. Det kräver en hel del finess och fingertoppskänsla för att lyckas 🙂 Och det tycker jag finns här hos låtskrivarna och sättet låten är gjord på 🙂

  Vad gäller remixen så gjorde den varken från eller till för mig 🙂 Med tanke på att 95/100 remixer (för min del) kan kastas bort så håller den väl hyfsat hög kvalitet, men jag föredrar ju orginalet all day every day framför den! 🙂

 5. Mikaela

  @Schlagerpinglan Så bra ju!!! Nu hoppas jag Europa också tycker det!

 6. Jonas

  Är lite inne på det adri skriver. Kan förstå de som tycker att budskapet skämtade bort. Men jag ser det mer som att det är en del i budskapet. Kvinor säger att nu är det nog de har fått nog av fega män som gjort narr av dem. Låten är en känga till dem, och de gör narr av dem. Vad säger man om en som är feg? Chicken!!!

 7. Alex

  Oavsett tycke. Remixen är superskön, väldigt bra remix.

 8. Micke

  @Jonas, förstår hur du tänker men är inte riktigt på samma “avgång” som du i det här. Chicken säger man definitivt om de som är fega men när det gäller män som våldför sig på kvinnor så ser jag dem inte som fega. Jag ser dem som något helt annat men de ord och tankar jag har om dem lämpar sig inte för text på den här bloggen. För de första har de inte ens rätt att kalla sig män för de är så långt ifrån män de kan komma. De förstår inte ens innebörden av att vara man. Framförallt förstår de inte vad en kvinna är.

  Men nog om det då detta är en musikblogg 🙂 Men jag hör vad du säger Jonas och budskapet är viktigt. För min del är det dock väldigt viktigt hur det framförs.

  @Mikaela, jag skriver under på det Pinglan skriver om Makedoniens bidrag. Har hört henne sjunga live ett par gånger nu och det får mig hur lugn som helst. Hon kommer att prestera. No doubt about it. Det bidraget av mina sex jag oroar mig för är Bulgarien. Hur kommer det egentligen att låta live? Delvis också Grekland förresten.

 9. Jonas

  Budskap, märkliga läten och vad man kallar män som våldför sig på kvinnor. Oavsett när det kommer till musiken gillar jag remixen mer än originalet, som redan det är riktigt bra. Men remixen är mer min musiksmak utanför bubblan.

 10. Lukas

  @Ansluter till Micke här gällande låten kontra budskapet. Jag förstår ju vad Netta vill få fram och det ligger ju rätt i tiden, men så är det låten då… när jag hörde den första gången trodde jag att jag hörde en demoversion av misstag där man lät henne göra de där kycklingljuden och allt det andra så att producenterna kunde ha det som placeholder när man satte ihop låten. Men nej, det är alltså det vi ska höra. Det här är också en definition på en låt som jag tror att man kanske inte “får” ogilla pga dels dess tema men också dess tidiga favoritskap. Och det är nåt som stör mig, att det blir som det blir, att man “måste” gilla vissa låtar.

 11. Micke

  @Lukas, skönt att höra att du förstår vad jag menar och att vi ser både det viktiga men samtidigt också problemen med det här. Ingen normal människa kan tycka annat än att det får vara nog med vissa manliga individers sätt mot kvinnor men är detta verkligen rätt sätt? Faran är också precis som du säger Lukas att man knappt vågar säga att man inte tycker om detta med faran att missförstås.

  Jag måste ha rätt att tycka både illa och bra om det här. Än så länge har jag inte bestämt mig men att höra en kvinna kuckelikua och ha sig ger i alla fall inte mig känslan av Power för den självklara kvinnliga rätten till lika värde och rättighet.

  Just där vi befinner oss i ESC önskar jag nästan att jag inte visste vad texten handlar om. Det ska mycket till för att jag, en man som sätter kvinnan först i allt att säga en sån sak. Tro mig

  När jag första gången hörde bidraget tyckte jag jätteilla om det utan att ens veta vad hon sjung om. Oavsett budskap eller ej så är min uppfattning att bidraget hade vunnit enormt på en mer seriös framtoning utan tuppar och hönor. Jag vet faktiskt att den hade vunnit på det då jag har raderat dessa ljud och lyssnat på det övriga i bidraget

 12. Adri

  Jag vet inte jag… För det första så TROR (ingen kommer ju kunna veta vare sig nu eller efter tävlingen) jag inte att låten rent resultatmässigt hade vunnit på att ta bort the chicken noises. Det hjälper ju absolut låten att bli minnesvärd. Vare sig man gillar eller hatar det, så fäster det sig 🙂 Det är ju mer eller mindre det första folk nämner om låten.

  Sen som sagt är jag ett stort fan av seriösa ämnen i humorn 🙂 En av mina favorit standup-rutiner jag någonsin hört (och ojojoj, jag har gått på mycket standup) var från en mörkhyad man som hade en rutin om rasismen han möts av. Naturligtvis tycker jag inte rasism är roligt eller bra på nåt sätt. Inget att skratta om alls. Men har man den rätta känslan och är tillräckligt kompetent så kan man få fram budskap och problematik kring ämnen med hjälp av humor. 🙂

  Och så är det här, jag tycker ämnet förs fram på ett bra sätt. Jag tycker inte Netta eller ev. annan låtskrivare gör sig roliga över utsatta eller “make light of” ämnet alls. Snarare så är ju låten ett pekande finger och hånskratt åt de skyldiga som tror sig ha rätt. I alla fall uppfattar jag det så.

  Men som sagt förstår jag även de som ser det som Micke eller Lukas, men detta är ett tillfälle där jag inte håller med 🙂

  Sen är det klart att ni har rätt att ogilla låten hur mycket ni än vill. I alla fall här på bloggen döms ni inte, och förhoppningsvis inte på andra ställen. Människor som inte kan förstå att personer kan tycka illa om låtar utan att motsäga sig budskap är lite väl analyslösa för sitt eget bästa kan jag tycka 🙂

  Vad gäller låtens vinstchanser. Jag vet inte. Jag undrar om juryn kommer uppskatta detta? Tittarna kommer nog ösa poäng över detta! 🙂 (säger jag nu innan live iaf 🙂 )

 13. Micke

  @Adri en kort grej bara. Som vi brukar säga så ska ju detta handla om musik. Men jag måste bara förtydliga en sak. Jag tycker inte på något sätt att Netta eller låtskrivare gör sig roliga över utsatta. Det jag känner är mer att ytterst få kommer att ta något budskap från detta på fullt allvar

 1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se