ESC 2018 Schlagerpinglan: Egentligen så står mina tankar om den andra semifinalen näst på tur, men då det ännu ej är klart (och jag inte vill ha bloggtystnad under ESC-högsäsong) så flikar jag in med min personliga favorit-topp-tio inför finalen av ESC 2018 och får återkomma med semi-2-inlägget senare i kväll.

Pilarna bredvid flaggorna visar förändringarna på listan sedan jag rangordnade bidragen sist, långt innan repetition- och semifinals-perioden inleddes.

Schlagerpinglans topp-tio-favoriter i finalen av Eurovision Song Contest 2018:

Cypern 1. Cypern Fuego“, Eleni Foureira
Australien 2. Australien: We Got Love“, Jessica Mauboy
Ukraina 3. Ukraina: Under The Ladder“, MELOVIN
Danmark 4. Danmark: Higher Ground“, Rasmussen
Albanien 5. Albanien: Mall“, Eugent Bushpepa
Nederländerna 6. Nederländerna: Outlaw In ‘Em“, Waylon
Moldavien 7. Moldavien: My Lucky Day“, DoReDoS
Tjeckien 8. Tjeckien: Lie to me“, Mikolas Josef
Ungern 9. Ungern: Viszlát nyár“, AWS
Estland 10. Estland: La forza“, Elina Nechayeva

Schlagerpinglan: Jag tycker att 2018 är ett ganska starkt ESC-år där jag hittar väldigt många bra låtar men där de flesta på ett eller annat sätt inte riktigt lyckats att “knyta ihop säcken”. Om de inte “råkat” skicka fel version till ESC eller misslyckats med scenshowen så kan det vara saker som att de helt enkelt inte klarade av att få det att fungera live när det väl gällde som fällde dem. Alla de ovanstående tio bidragen är dock låtar som jag gillar väldigt mycket och som jag kommer att fortsätta lyssna på även långt efter att ESC avgjorts.

Men, men… när det kommer till “hela paketet” så tycker jag så här långt att det endast finns ett land som lyckats riktigt bra och därför kommer jag att hålla tummarna för Cypern i morgon (men skulle inte direkt klaga om segern gick till någon av de andra nio i stället och är fortfarande öppen för att allt kan förändras i finalen). 😀

I skrivandets stund så verkar oddsen tro att det kommer att stå mellan följande tio: Cypern, Israel, Irland, Frankrike, Tyskland, Litauen, Sverige, Italien, Norge och Estland och då jag har lite svårt att lita på att de lyckats att få rätt på vinnaren (och åtta av de tio inte finns med bland mina favoriter) så är jag minst sagt lite nervös inför morgondagen. Det kan bli en rejält spännande final som egentligen kan sluta hur som helst. Roligt men samtidigt lite skrämmande. 😀

Andra bloggar om: , , ,

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


32 kommentarer till “Eurovision 2018: Schlagerpinglans final-favoriter”

 1. Adri

  Nämen, ser jag Estland på Pinglans topp tio? 🙂 Bara bra, äntligen fler som inser att “La forza” är the way to go!

  (Eller ja, hon är längst ner på din topp – men ändå en topp! 😉 )

 2. Schlagerpinglan

  @Adri, Även om jag hela tiden tyckt att det är ett oerhört vackert bidrag på alla sätt så har det endast fungerat för mig i små doser och därför inte funnits med bland mina favoriter… förrän efter semifinalen. När jag nu märkte att jag inte tröttnade efter halva låten så var det helt plötsligt ett självklart topp-bidrag, även för mig. 😀

 3. Marcus

  Får man tro Internet handlar morgondagen bara om Cypern, så jag har svårt att engagera mig längre… Jag har väntat hela våren på att få se Netta ta emot statyetten, men det känns som det tåget har gått nu. För mig är det fortfarande enda låten som känns som en värdig vinnare bland årets alla bidrag (undantaget Sverige).

  Visst, jag kommer dansa och sjunga med till Fuego imorgon – men kommer jag lyssna på den om 20-30 år? Nej. Toy däremot, det är ju en omedelbar klassiker.

 4. Schlagerpinglan

  @Marcus, Jag tror att du känner ungefär samma uppgivenhet nu som jag gjorde när det såg ut som att Israel hade segern som i en liten ask… men jag tror faktiskt inte att du behöver ge upp än. Visst, det surras rejält om Cyperns bidrag men det kan lika gärna vara för att det är så sensationellt att det pratas om något annat än Israel och behöver inte betyda att rösterna faktiskt går dit i slutändan. Det finns ju trots allt hur många saker som helst som talar både för och emot vart och ett av topp-bidragen så jag tror inte att någon bör kunna ta ut någon seger i förskott.

 5. Marcus

  Det här med känslor är udda…

  Om vi kollar de senaste 10 åren:
  Fuego är en bättre låt än vinnarna 08, 10, 11, 13, 14 och 17 – men det är bara Believe jag gillar mindre. Jag accepterar/förstår alla vinnare förutom Azerbaijan 2011, oavsett vad jag själv tycker om låtarna.

  Det är nog det som är grejen, jag förstår inte. Elenia är superskön, gör inte bort sig på scen och låten är helt okej. Jag förstår verkligen bara inte vinnarvibbarna. Salvadors låt har jag inte lyssnat på sen segerreprisen, men jag förstod varför den vann även om jag inte gillade den. Jag förstår varför Believe kunde vinna trots att jag tycker det är sämsta vinnarlåten genom tiderna.

  Och precis lika svårt som jag har att förstå snacket om Cypern så förstår jag inte hur Israel inte är självskriven favorit hos alla. En modern snygg låt, med etniska inslag och en sångerska som är larger than life – allt som fansen brukar triggas av.

  Israel gör mig glad, den ger mig inspiration, den ger mig lust att dansa och ta för mig. Cypern gör mig också glad men inte lika mycket

 6. Marcus

  (råkade trycka enter)

  Cypern gör mig glad men inte lika mycket. Den ger mig inspiration till att titta på några avsnitt av RuPaul’s Drag Race. Jag får lust att skaka rumpa i nån minut. Men jag förstår fortfarande inte hur nån kan se en vinnare i den, och det gör mig mer uppgiven än vad jag trodde jag kunde bli av tävlingen

 7. Marcus

  Nej, gud vad deppigt! Imorgon blir det fest och jag kommer dansa, sjunga tvinga på mina vänner onödig kunskap som att “ani lo buba” är hebreiska för “jag är ingen docka” oavsett om Netta vinner eller inte! Efter nån liter vin kommer jag säkert gnälla på att Cyperns låt borde heta Fotia egentligen, men sen förlika mig med faktum och göra min bästa Beyoncéimmitation när segerreprisen kommer igång ^^

 8. Daniela

  @Marcus: TACK för att du uttrycker så bra mina känslor angående Cypern som hypad vinnare! Jag skrev tidigare här på blggen hur jag kände för ett sådant scenario. Kommer denna låt och artist att vinna så tappar jag hela förtroendet för ESC. Vad är en värdig vinnare i ESC? Det är exakt det du sa Marcus: en som bemästrar konsten att med inspiration och näring i den egna identiteten som artist skapa något som är originellt, intressant, fångande och som även kan inspirera både publik och de andra artisterna på en djupare och bredare plan. Jag vill inte ha en dussinlåt som körs utifrån ytligheternas alla normer av en artist som härmar en amerikansk känd popstjärna på ett mediokert sätt. Detta är något som jag står emot med allt jag kan som musik och konst intresserad åskådare. Tack för att du publicerade detta. Det var värdefullt.

  Jag hade tänkt ta en liten paus till imorgon men det var så bra att jag tittade in för då hade du publicerat detta läkande – för min del- inlägg.

 9. Daniela

  Jag har även tagit del av olika reaktioner bland den rumänska publiken, de blir väldigt förvånade över detta med Cypern, många hejar på Italien, Frankrike, Albanien.

  Själv har jag Albanien, Italien, Israel som mina största favoriter, sedan är Ukraina en stark favorit också. Resten bryr jag mig inte så mycket om för jag vet att Benjamin kommer att klara sig utmärkt imorgon kväll.

  Önskar er alla en fortsatt trevlig kväll, kommer att titta in då och då. 🙂

 10. Nathalie

  Albanien, Moldavien och även Finland är nog de länder jag kommer heja mest på imorgon. Finns några fler guldkorn som jag gillar mer och mer: Serbien, Slovenien, Tjeckien och hör och häpna_ Litauen!

  Danmarks vikingar, Norges extremt överreklamerade nummer samt Sveriges som jag tycker mer och mer låter som ledmusiken till någon gammal p-rulle jag råkat se som tonårsflicka en gång i tiden, finner jag också extremt överreklamerad.
  Estland börjar jag tröttna mer och mer på. Cyperns sångerska är raffig och rolig att titta på, men låten är i tjatigaste laget. Israel börjar jag också tröttna på, men jag kan inte annat än älska Netta som artist och hennes underbara energi på scenen.
  Ska bli en spännande final imorgon. Med lagom många mediokra bidrag för lite passande kisspauser.

 11. Mikaela

  Jag tycker tvärtemot från dig, SP, att det är ett rätt svagt år. Min topp går:

  1.Ukraina
  2.Bulgarien
  3. Israel
  4. Italien
  5. Österrike
  6. Montenegro
  7. Serbien

  Dessa låtar tycker jag om. Resten sträcker sig från ok till mindre ok. Men jag avskyr ingen låt.

 12. Mikaela

  Rättelse: Montenegro är ju inte med i finalen så det stryker jag.

 13. Patrik

  Toppstriden kommer att stå emellan 5 länder och det är Israel,Cypern,Frankrike,Australien,Estland, men jag höjer ett varningens finger för Tyskland som lurar som en gädda i vassen som inte har snackats om. Mitt favorit-tips är Israel som jag har som storfavorit till att ta hem hela ESC-spektaklet och Israel har en låt som kommer att gå hem hos många och fiska hem massor med röster och att varför statistiken talar för Israel är att de vann 1978,1979 och 1998 så att statistiken lutar åt en Israelisk seger 2018 .

 14. Patrik

  Jag tippar på att Sverige blir 8 i ESC-finalen

 15. Josef

  Min lista som utgår från odds grannröstning och antaget “jurytänk”

  1. Cypern
  2. Israel
  3. Ungern
  4. Sverige
  5. Litauen
  6. Irland
  7. Norge
  8. Moldavien
  9. Estland
  10 Tjeckien
  11 Bulgarien
  12 Tyskland
  13 Ukraina
  14 Frankrike
  15 Australien
  16 Finland
  17 Albanien
  18 Slovenien
  19 Österike
  20 Italien
  21 Spanien
  22 Holland
  23 Danmark
  24 Serbien
  25 Storbrittanien
  26 Portugal

 16. Zacke

  Min personliga topp 10 just nu är:

  1: Italien
  2: Albanien
  3: Ungern (lät inte helt 100 i torsdags, hoppas på bättring ikväll)
  4: Tyskland
  5: Bulgarien
  6: Irland
  7: Litauen
  8: Estland
  9: Frankrike
  10: Moldavien

  Jag tror dock Cypern kommer stå som segrare, med Israel på andra plats och Litauen som trea. Tror Sverige bli runt 5-8 ikväll.

 17. Micke

  Tycker det är extremt svårt att ranka de 26 bidragen på ett rättvist sätt eftersom vi inte ens sett vad sex av länderna kommer att åstadkomma. I mitt fall är det än värre för jag missade ytterligare tre bidrag i semifinal 2. Missade Danmark och Ryssland. Kom precis tillbaka till Moldavien för att direkt därpå även missa Nederländerna. Så hur tusan ska man kunna ranka på ett riktigt sätt?

  När det gäller Nederländerna live som säkert många sett sen lång tid tillbaka så är den helt enkelt etta för mig. Inte svårare än så. Men den låten var ju 4.30 eller nåt och det var gitarrerna som dominerade för mig. Har givetvis hört euroversionen också och då är den fortfarande etta men inte alls på samma sätt. Sedan kommer då Adri här och skrämmer skiten ur mig och säger att deras liveframträdande här är urlöjlig 🙂 Kanske har han rätt. Det får jag veta ikväll men hur tusan ska man ranka utan att man sett det?

  Likaså är det med Spanien. Tyckte inte om den när jag hörde den men har aldrig sett den live. Min tvåa Italien då? Vad blir det live av den? Ja om man frågar Adri här så blir det inte så bra. Vet inte vad jag gjort Adri för ont som ger sig på båda mina favvisar 🙂 Iofs har jag ju gett igen då jag inte kände att Frankrike live i deras uttagning höll jämna steg med studioversionen. Tyskland gjorde definitivt inte det. Storbritannien lät ungefär på samma plan. Kvar då är Portugal som kommer att vara chanslös. Ett bidrag som för den breda massan är nada. Kan hålla med om att det inte är något mästerverk. Knappt ens en låt men det som hörs är för mig numero uno om man bara betraktar mysfaktorn.

  Hur som helst jädrigt svårt att göra någon ranking då man sett 17 bidrag klara så att säga medan man vet nada om de övriga 9. Man får ta vad man har och kanske göra ny ranking efter finalen. Just nu är det dock 15 bidrag som jag gillar och dessa är:

  1. Nederländerna
  2. Italien
  3. Albanien
  4. Serbien
  5. Estland
  ——————-
  6. Moldavien
  7. Bulgarien
  8. Portugal
  9. Danmark
  10. Ungern
  11. Frankrike
  12. Tyskland
  13. Litauen
  14. Australien
  15. Ukraina

  Ytterligare sex bidrag funkar väl helt ok. Sedan har vi då de fem jag inte gillar. De tre som jag tycker riktigt illa om Finland, Irland och Sverige oroar mig egentligen inte så här på förhand. Kan vara helt fel ute men jag vill helt enkelt inte tro så illa om mänskligheten att dessa tre skulle vara med och utmana om segern. De två andra då som jag inte tycker så illa om som dessa tre men absolut inte gillar? Känner samma sak med Tjeckien detta Legoland kan aldrig utmana om segern.

  Men kvar då är det stora orosmolnet ikväll. Det MF-stinkande bidraget som Cypern blir bjudna på av Sverige. Faktum är att trots att den inte alls är lika dålig som de tre jag nämnde så skulle det för mig ändå vara värre om denna vann. Vågar knappt ens tänka tanken med ett ESC som blir infiltrerat av MF. Ett ESC som i år är på rätt väg med mer spridning i genre, med fler länder som vågar ge oss bidrag på eget språk, med allt mer robotdansare och mainstream radiohits och liknande.

  Nej snälla Europa rösta inte på Cypern. Kan t.o.m hellre ta en svensk seger trots att den svenska är två klasser sämre

 18. Micke

  Text försvann: Klantigt

  Ett ESC som i år är på rätt väg med mer spridning i genre, med fler länder som vågar ge oss bidrag på eget språk,

  “sedan försvann text”

  LIVRÄDD FÖR ETT ESC

  med allt mer robotdansare och mainstream radiohits och liknande.

 19. Micke

  Det finns fem låtar jag sätter före alla andra från årets ESC under de månader de pågått. Pratar då om det bästa oavsett om det är live eller studio. Vissa är bättre i den ena versionen och vissa i den andra. Här tar jag bara det bästa:

  1. https://www.youtube.com/watch?v=fZGGmO9dXxs (I fullkomlig särklass. Inte mycket sämre live. För mig det bästa som någonsin varit inom detta. Något så unikt som ett bidrag som jag solklart kommer att fortsätta bära med mig)

  2. https://www.youtube.com/watch?v=kLL9IlQ_7OA (Klart bäst i det finalklara fältet. Men det är i den långa versionen där gitarrerna får dominera och ge även ESC en glimt av vad det handlar om. Vad händer i den korta versionen?)

  3. https://www.youtube.com/watch?v=zUjL-QK6InM (Absolut etta i kategorin mysfaktorn. Tyvärr fick hon inte till det röstmässigt på samma sätt live men det är definitivt ett av få bidrag jag fortfarande lyssnar på då och då)

  4. https://www.youtube.com/watch?v=V4zO_1Z_1S8 (Tänk om de äntligen kunde få vinna. Ett bidrag som först mest kändes som en jädra munhuggande rappakalja men när man väl kom in i bidraget…. JÄDRAR SÅ DET VÄXTE)

  5. https://www.youtube.com/watch?v=LGlO61thUiY (Går det att göra allting fel? Tveksamt men detta landet gjorde definitivt ett enormt misstag när de inte valde den här versionen till ESC. I stort sätt allt är bättre)

  Tänkte också utnämna årets sämsta bidrag. Måste väl göra något för Sverige och visa att det faktiskt fanns sämre bidrag än det Sverige ställer upp med i år. Det var faktiskt inte lätt att utnämna sämsta bidraget i ESC 2018 för där fanns tre bidrag som var obeskrivligt dåliga och vlket som var värst. HMMMMMMM. De länder som måste oroa sig är Estland, Malta och Norge. Ska fundera en stund……….

  I´M BACK! Funderade länge här om det kan vara den horribla sörjan “I like I like I like”, Tom Hugo från vårt grannland Norge eller möjligen falsettsmeten “Show a little love”, Rolf Roosalu från Estland. Men till slut bestämde jag mig för att ta tidsresan som delades ut i Malta med en refräng som kan få vem som helst att längta tillbaka till förskoleålder. Eller kanske inte 🙂 https://www.youtube.com/watch?v=eVWoBgmrNZU

 20. Krille

  Mina lista innan finalen
  1. Ungern (Håller med att det inte var 100% live)
  2. Italien
  3. Tjeckien
  4. Irland
  5. Danmark
  6. Cypern (Vilken kontrast mot Portugals bidrag förra året om den skulle vinna)
  7. Slovenien
  8. Frankrike
  9. Moldavien (Kanske lite väl mycket knas på scenen för min smak)
  10. Norge
  ———————————————————————————————————————–
  11. Portugal
  12. Ukraina
  13. Nederländerna
  14. Israel
  15. Albanien
  16. Österrike
  17. Litauen
  18. Serbien (Faktiskt första gången jag tycker den är bra)
  19. Storbritannien
  20. Bulgarien
  21. Estland
  22. Tyskland
  23. Australien
  24. Sverige
  25. Spanien
  26. Finland

 21. Krille

  Den enda låten som stannade i semi finalen som var i min top 10 var Vitryssland men resten kunde jag klara mig utan.

 22. Krille

  Micke du kan se en fördel om det blir många såna bidrag i eurovision. De kommer konkurrera ut varandra alá 2008

 23. Adri

  Micke: Alltså du ska inte bli rädd 🙂 Lika negativ som jag är för Nederländernas performance, lika positiv är ju Josef 🙂 och historiskt sett håller du ju mer med honom än mig! 🙂 + det såg bättre ut i TV, så låten är numera 22a för mig, inte 25a som i försäsongen 🙂

  Och Italien tar jag tillbaka nu när jag sett hela framträdandet 🙂 Det blir betydligt mer dynamiskt än i SanRemo. 🙂 Precis som NL har Italien åkt upp tre placeringar, från 10a till 7a 🙂

 24. Adri

  Micke: Jag sa det igår, och säger det igen. INGET kommer hända om Cypern vinner. Hela ESC går i perioder, och väldigt korta sådana på ett, HÖGST två år, om ens det.

  Folk säger att det är så många som “äntligen” skickar låtar på eget språk, men det var desto fler för fem år sedan. 2013. I år är det 14 låtar på eget språk.

  2013 var det 20 låtar, och vem hade vunnit året innan? Jo, svensk seger med Loreen.

  Så, jag är inte ens 99% säker, utan jag är 100,00% säker på att det där med att imitera vinnarna är skitsnack! Ett år kanske, men ABSOLUT INTE mer än så.

  Så nej, Micke, en cypriotisk vinst skulle inte leda till en massa MF-låtar (vad det nu ens innebär, “Fuego” skulle aldrig in a thousand years delta i MF 😉 )

 25. Schlagerpinglan

  Jag är helt inne på Adris spår här (och har skrivit det tidigare) att en Cypern-vinst knappast leder till vare sig MF-låtar eller omoderna “enligt-mallen-låtar” på engelska. Jag tror snarare att det är glada låtar med starka artister (oavsett genre och språk) som kommer att poppa upp som följd av en Cypern-vinst, och det ser jag som enbart positivt och håller tummarna för att det ska inträffa. 😀

 26. Micke

  @Adri och Pinglan, jag är inte överens med er om följderna av en cypriotisk seger. Har sett det gång på gång hur ett år påverkat nästa. Men nu ska jag inte yra om det finaldagen. Vi kan ta det senare istället så ska jag visa vad jag menar.

  Kul dock att du börjar ta till dig Italiens bidrag Adri. Grejen är att jag helt seriöst tror att om tävlingen hade varit i juli månad istället så hade Italien blivit livsfarliga för övriga. Varför? Därför att det är det bidraget som växer mer än andra ju mer man lyssnar. Kan bara ta mig själv som exempel. Tyckte först att det bara var ett jädra rabblande av ord och inget annat. Lite senare började jag plötsligt höra en melodi och därifrån har den bara växt mer och mer. Kul Adri att du hittat den 🙂 Om nu Nederländerna dippar live som du säger då är Italien min absoluta favvis i år.

  @Krille jo jag vet vad du syftar på när du nämner 2008. Men jag ser det som ett undantag. Men vi kan som sagt ta det sen 🙂

  Förresten Adri du har definitivt rätt när du säger att jag och Josef historiskt sett haft väldigt lika smak. Nästan lika matchat som jag och Johanna. Men i år är nog undantaget för det är inte mycket vi tycks tycka samma i år jag och Josef. Nog därför han inte svarat på några av mina frågor till honom 🙂

 27. Schlagerpinglan

  @Micke, Nej, vi är inte helt överens här men förhoppningsvis så kommer vi att få veta, svart på vitt, vad en cyperiotisk vinst gör för följande års tävlingar. 😉 (Och förhoppningsvis så innebär det inte att du behöver dra öronen åt dig.)

 28. Adri

  Micke: Men som du säger, “ett år påverkat nästa” 🙂 Fine…

  (dock oftast inte. 2015 var inte fylld av Bond-låtar, och i år var inte fyllt av jazz. Jag tänker inte tro att folk skickar på eget språk endast pga en portugisisk vinst. Jag vägrar tro att folk är så simpla + som sagt, 2013 var mer än hälften på inhemskt språk 🙂 seemingly out of nowhere 🙂 )

  Hmm… antingen hänger du inte med eller så tänker du nog på någon annan, för jag har aldrig haft något emot Italien 🙂 Enda sedan den valdes i februari har den varit i topp 10 🙂 De var min näst-favorit i Italien 🙂 Jag hade någon låt där och då jag föredrog, men den förlorade och nu är den glömd. 🙂 Men “Non mi avete fatto niente” har jag alltid gillat 🙂

  Och jag har en fråga till dig, eller snarare en påminnelse som den jobbiga jävel jag är. 🙂 Kommer du ihåg runt månadsskiftet när jag frågade om Polens låt 1996? Jag praisade den. Du sa att den behövde växa! 🙂 Har du en åsikt än? 🙂

 29. Adri

  Micke: Det jag menade ovan med ditt citat “ett år påverkat nästa” – är att jag menar att det är just det. Om det ens blir påverkat från första början (vilket jag tvivlar på) så kommer det bara gälla 2019. Det är ju inte som att hela ESC blir dött och själlöst pga en vinst för “fast food music”.

  Det verkar nu på förhand som att det blir en duell mellan kvinnorna från Israel och Cypern och jag blir nöjd oavsett. Båda två är på min topp 6 och det skulle vara kul att se Salvador “The Music Shamer” Sobral lämna över pokalen till någon av dem.

  Jag är så trött på honom. Han har ju gått ut i media och öppet kallat “Toy” för “horrible”, så det hade ju varit lite kul att se honom svälja sin stolthet och ge henne pokalen och en kram. 🙂

 30. Micke

  @Pinglan, sanningen är den att egentligen tycker jag inte speciellt illa om vare sig Cypern eller Tjeckien till skillnad från Finland, Irland och Sverige. När det gäller de förstnämnda handlar det mest om oro för framtida påverkan.

  @Adri, men snälla nu får du väl ändå ……. 🙂 Jag är fullt medveten om vad du känt och tyckt om Italiens bidrag hela tiden men nu sa du att den hade växt. Det var just det jag pratade om hur det bidraget växer hela tiden. Jag tror på fullt allvar på det jag sa om julitävling. Att jag hade svårt för den i början hade säkert också en del med att jag tyckte så jädra mycket om AnnaLisas bidrag

  Men oavsett vilket så vill jag mest koncentrera mig på det positiva nu. Trots allt är det 15 bidrag kväll som jag tycker om mot bara 5 bidrag som jag inte tycker om 🙂

 31. Schlagerpinglan

  @Micke, OK, det är ju ändå positivt för det är ju aldrig roligt om något bidrag man absolut inte gillar vinner (som i fallet med mig och Israel i år). 😀 Jag har ju redan skrivit om att jag inte tror att det blir någon större negativ effekt av en cypriotisk vinst, men sanningen är ju att ingen av oss vet hur det blir och din oro kan mycket väl vara berättigad. Det är bara att hålla tummarna och hoppas på det bästa. 😀

 32. Magnus Holm

  Jag har gett upp hoppet om att kunna förutsäga utgången i år. Känns som om musikvärlden, liksom min förmåga att bedöma samtidens låtar, har sprungit ifrån mig. Och jag har omvärderat mycket i startfältet så sent som i dag. Här är mina högst personliga topp tre inför kvällens final:

  1. Tyskland
  2. Finland
  3. Moldavien

 1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se