SverigeSchlagerpinglan: I kväll, lördagen den 25:e augusti, kommer “P4 Nästa 2018“, forna “Svensktoppen Nästa“, att avgöras i en direktsänd riksfinal i P4 från Linköpings stadsfest. Åtta finalister tävlar och vinnaren utses av en mix av juryröster och sms-röster.

Vinnarlåten kommer att spelas regelbundet en period i radiokanalen P4 och får efter en tid även en utmanarchans till Svensktoppen. Utöver detta kommer juryn att erbjuda en av de åtta tävlande artisterna (inte nödvändigtvis vinnaren) en plats i Melodifestivalen 2019.

Här nedan ser ni det mesta man behöver veta infor finalen, inkl. startordningen, länkar till bidragen samt mina personliga betyg av dem:

Allmänt om P4 Nästa 2018:

Över 930 låtar från hela Sverige skickades in till P4 Nästa 2018 och från de olika regionala deltävlingarna så röstades 25 lokala vinnare fram av jurygrupper och publik. Därefter fick en jury välja ut de åtta riksfinalisterna.
Finalen av P4 Nästa 2018 avgörs den 25:e augusti och sänds i P4 Sveriges Radio från Crusellhallen i Linköping Konsert & Kongress i Linköping med start klockan 19:03.
Vinnaren utses genom två röstningsomgångar där den första avgörs med jury- och sms-röster, där juryn och publiken har lika många poäng att fördela.
Medan juryn finns på plats vid finalen och avlämnar sina röster där så har publiken kunnat sms-rösta sedan finalisterna presenterats den 5:e augusti. Max 10 röster per abonnemang och röstningsomgång. Läs mer om hur man röstarsverigesradio.se.
Efter att juryns och publikens röster räknats samman går de två bidrag med högst poäng vidare till en slutlig omgång.
Inför den slutliga röstningsomgången så nollställs alla rösterna (men tävlingsbidragen behåller sina tidigare röstningsnummer) och publiken får ensam rösta fram vinnaren av P4 Nästa 2018. Även i den slutliga omgången är det max 10 röster per abonnemang som gäller.
Programledare för P4 Nästa är Titti Schultz och Josefin Johansson medan Benjamin Ingrosso, Anna Bergendahl samt förra årets vinnare Stiko Per Larsson agerar gästartister.
(Källa: sverigesradio.se)

En av “P4 Nästa 2018”-finalisterna:


Lost Forever“, The Lovers of Valdaro

Final-startfältet, bidragen, artisterna och låtskrivarna:

Schlagerpinglans betyg:
1. Cool Kid“, Beside the Bridge (P4 Uppland) betygbetygbetygbetygbetyg
Text / musik: Joel Chew, Ludvig Algovik, Niklas Wistrand, Charlie Karlgren
2. Back on our streets“, Spring City (P4 Jönköping) betygbetygbetygbetygbetyg
Text / musik: Erik Anjou, Mikael Kullén
3. Lost Forever“, The Lovers of Valdaro (P4 Stockholm) betygbetygbetygbetygbetyg
Text / musik: Paul Rein, Marie Rein, Tobias Jonsson
4. Här och nu“, Patricia Birgersson (P4 Kalmar) betygbetygbetygbetygbetyg
Text / musik: Niclas Jansson
5. Fading light“, Ewelina Westin (P4 Gotland) betygbetygbetygbetygbetyg
Text / musik: Ewelina Westin
6. En kort sekund“, Josias Andersson (P4 Skaraborg) betygbetygbetygbetygbetyg
Text / musik: Josias Andersson
7. Beautiful Mess“, Amandine X (P4 Malmöhus) betygbetygbetygbetygbetyg
Text / musik: Amandine Aupeix
8. Magic“, Jahr (P4 Västerbotten) betygbetygbetygbetygbetyg
Text / musik: Niklas Andersson, Mani Ajami, Oskar Nordenqvist

Schlagerpinglan: Det har nu gått nästan tre veckor sedan jag lyssnade på de åtta finalbidragen första gången och även om de flesta av de första intrycken består (“Lost Forever” är t.ex. fortfarande min favoritlåt) så finns det speciellt en stor förändring: “Här och nu” har vuxit till sig rejält och är numera (lite överraskande, då det inte är den typ av musik jag vanligtvis lyssnar på) är min andrahandsfavorit. Så vad gäller själva P4 Nästa-tävlingen så håller jag en liten tumme på någon av dessa två låtar.

Vad gäller Melodifestivals-jokern och vem som skulle kunna ha störst chans att nå finalen där känns däremot som en omöjlig uppgift att försöka sia / ha en åsikt om utan att veta artisternas scentalanger och tävlingsbidrag. Personligen lutar jag dock åt att det finns alldeles för lite “nostalgi-syntpop” i Melodifestivalen och tycker nog att det är dags att ge genren en chans 2019. 😉

Avslutningsvis så vill jag önska alla de tävlande artisterna lycka till i de båda tävlingarna och hoppas att det till slut blir “rätt” låt / artist som vinner. 🙂

Mer om P4 Nästa / Svensktoppen Nästa (inkl. föregående års vinnare) hittar ni här.
Mer om Sveriges förberedelser inför ESC 2019 hittar ni här: “Sverige i ESC 2019“.

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


  1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se