ESC2019 Schlagerpinglan: Här kommer det senaste veckoklippet med nyheter i videoform relaterade till Eurovision Song Contest från den officiella ESC-sidan:

Veckans Eurovision-nyheter (på engelska)


Eurovision This Week: 12 March 2019” (4:19 – Mar 12, 2019 – eurovision.tv)

Schlagerpinglan: Här nedan ser ni länkar till de nyheter som togs upp i videoklippet ovan, så att den som vill enkelt hittar kompletterande info:

Veckans Eurovision-nyheter:
Vitryssland Vitryssland: “Vitrysslands Eurovision-bidrag 2019
Sverige Sverige: “Sveriges Eurovision-bidrag 2019
Cypern Cypern: “Cyperns Eurovision-bidrag 2019
Grekland Grekland: “Greklands Eurovision-bidrag 2019
Schweiz Schweiz: “Schweiz Eurovision-bidrag 2019
Nederländerna Nederländerna: “Nederländernas Eurovision-bidrag 2019
San Marino San Marino: “San Marinos Eurovision-bidrag 2019
Irland Irland: “Irlands Eurovision-bidrag 2019
Österrike Österrike: “Österrikes Eurovision-bidrag 2019
Azerbajdzjan Azerbajdzjan: “Azerbajdzjans Eurovision-bidrag 2019
Polen Polen: “Polens Eurovision-bidrag 2019
Nordmakedonien Nordmakedonien: “Nordmakedoniens Eurovision-bidrag 2019
Ryssland Ryssland: “Rysslands Eurovision-bidrag 2019
Malta Malta: “Maltas Eurovision-bidrag 2019
Armenien Armenien: “Armeniens Eurovision-bidrag 2019
Israel Israel: “Israels Eurovision-bidrag 2019
ESC2019 ESC 2019: Delegationsmöte och Israels finalstartnummer

Se även: “Melodifestivalen 2019” – “ESC 2019

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


12 kommentarer till “Veckans Eurovision 2019-nyheter i videoform (12:e mars)”

 1. Micke

  Tänkte utnämna det i mina ögon och öron mest underskattade och det mest överskattade bidraget. Självklart kommer jag inte att få många av er med mig i detta då det överskattade ju uppenbarligen är populärt och det underskattade inte populärt. Men jag kör på 🙂

  Det för mig mest underskattade finns inte bland min topp 10 men precis utanför. Jag gillar ju mest röj i musik men en annat typ av favvisar är det jag brukar kalla “flyta bort musik”. Man bara hamnar i en viss relaxing läge. Överlägsen etta på detta i år är ju Slovenien som det glädjande nog tycks vara många som precis som jag upptäckt detta. Ett annat Flyta bort bidrag som dock verkar ha gått de flesta förbi är det bidrag som jag kallar Årets mest underskattade. Det finns på min plats och landet är Österrike. Ett bidrag man först undrar “Vad i hel….. är detta” men bidraget växer enormt när man väl lyssnat och kommit in i relaxing läget.

  Det för mig mest överskattade är inte det bidrag jag i år tycker är sämst av alla Tjeckien för det bidraget vet jag knappt någon som gillar. Mitt näst sämsta bidrag däremot tycks väldigt många gilla. Frågade Mia här vad hon egentligen såg i det. Ville försöka förstå. För henne var det ett bidrag som gjorde henne glad och som fick henne att vilja dansa, liksom hennes femåriga dotter tydligen kände likadant 🙂 Askul för dem helt ärligt men jag förstår lika lite ändå tyvärr och därför blir det för mig årets mest överskattade bidrag, Island

 2. Adri

  Micke: Nja här är jag inte med dig kompis. Österrike är en av årets besvikelser. Paenda har låtar i sin diskografi som imponerat på mig och lätt hade varit topp 10. Istället blir det en låt som aldrig lyfter och bara fortgår i tre trista minuter. Och vad som hade kunnat bli topp 10 blev istället plats 37 🙂

  Jag är inte liiiiika mycket med på Island-tåget som vissa andra, men jag gillar den. ESC är ett familjeprogram, jag vet det, men ibland har ESC allt för gullig aura 🙂 Och då gillar jag att det kommer in ett gäng utklädda á la ”BDSM gone wrong” med demoniska linser som growlar loss.

  Ska jag göra mina fellow utnämningar blir det såhär:

  MEST UNDERSKATTADE: Irland. Här på bloggen verkar den iofs fått ett relativt varmt mottagande. Men när jag kollar andras topplistor, odds, undersökningar så verkar den inte lämnat mycket avtryck. I wonder why. Själv är det min silverplats!
  Hoppas det slutliga framträdandet imponerar.

  MEST ÖVERSKATTADE: Spanien. Nej. Jag blir inte glad av det här. Irriterande och skränig refräng med en snubbe som saknar utstrålning och faktiskt inte direkt briljerar vad gäller sången heller. Musiken är bara irriterande gatumusikant-musik, fast på crack. Yuck. Fattar inte varför folk verkar gilla denna.

 3. Mikaela

  Kul idé Micke!

  Mest underskattade bidraget för mig är Frankrike. Jag tycker det flyter så bra och refrängen sätter sig direkt, men ingen annan verkar tycka om det. Jag förstår att smaken är olika men är genuint intresserad att veta vad folk ogillar med bidraget.

  Mest överskattad för mig var tidigare Norge, men nu har jag börjat gilla det i all sin kitsch, så jag säger Portugal. Det känns så tröttsamt pseudokonstnärligt, ifrån toalettpapperkläder till speedad dansare till fastklistrade guldskedar i ansiktet.

 4. Marcus

  Mest underskattade måste ju vara Portugal. Nog för att många har en bland sina favoriter, men vissa rankar den helt galet långt ner – det borde vara olagligt. Det här är konst, det här är musik, det är är framtiden för Eurovision. Hur går det ens att inte falla pladask för det?

  Mest överskattade är Cypern. Fantasilös upprepning av fjolårets hit, med en bättre sångerska men sämre artist.

 5. Micke

  @Adri, delvis är jag med på dina val. Första gången på 100 år som Irland har ett bra bidrag för tusan. Märkligt. Spanien är definitivt inte sämsta bidraget men det har hela tiden för mig mer känts som ett barnkalas med inbjudna artister.

  @Mikaela, jag tycker tvärtom att det verkar som om Frankrike ligger ganska högt överallt. Kan vara jag som har fel för jag följer inte direkt sånt där. Jag har dock en annan grej med Frankrike men den har du nog redan hört om du läst mitt här 🙂

  @Marcus, förstår fortfarande inte din hyllning av Portugal som jag har på plats 38. Men skit samma huvudsaken att du hittar något i den 🙂 Cypern däremot då är vi på samma tåg. På plats 36 för mig och jag fattar ingenting. Hur kan man göra samma låt två år i rad blandad med lite av Ukrainas bidrag i år som inte blev något bidrag

 6. Mikaela

  @Micke Nej, jag har inte sett. Berätta om din grej med Frankrike!

 7. Micke

  @Mikaela, ajdå i min enfald trodde jag du visste vad jag sagt om det bidraget. Vet inte om jag ska säga så mycket eftersom jag inte gillar det men framför allt för att du gillar det. Du avgör. Nu tycker jag inte på långa vägar lika illa om detta som jag tycker illa om Portugal och Montenegro och än mer illa om Island och Tjeckien. Jag tyckte dessutom väldigt bra om två andra bidrag i franska uttagningen och hade lite svårt för röstningen och hur det var med det.

  @Adri på tal om det där med ålder i ESC som vi har pratat om. Egentligen mest om ålder och MF men ändå. Lite positivt i år faktiskt. Bara en tredjedel av bidragen handlar om artister från 20 år och yngre. En dryg tredjedel sen upp till 30 år och nästan en tredjedel över 30 år. Hade aldrig hänt i MF så jag är positivt inställd.

  Du vet nog vad jag menar. Egentligen skiter jag i ålder så sätt. Om du presterar som 15 åring så inget fel om du presterar som 85 åring så inget fel. As simple as that 🙂

 8. Mia

  Mest överskattade får bli Cypern. Helt ok låt men alldeles för mycket kopia av förra årets låt, samt något sämre. Sen måste jag även sätta Tjeckien på delad plats för även om många avskyr den så är det alldeles för många som verkligen gillar den o den ligger alltför högt på oddset för min del. Den ska ligga sist (tillsammans med Montenegro)! Är fortfarande sur att inte True colours vann för Tjeckien….

  Mest underskattade får bli Albanien. Plats 36 på oddslistan??? Fantastisk låt som jag hoppas fler upptäcker.

  Sen finns det ju fler låtar som kräver en del lyssningar innan de sätter sig. Nederländerna och Belgien (även till viss del Österrike) har verkligen växt för mig.

  Spanien tålde jag inte när den först släpptes men min femåring (igen) visade sig älska den låten så jag har tvingats lyssna på den typ 400 gånger, det är hennes absoluta favoritlåt just nu. T om mer poppis än Dolly Style… Jag vill fortfarande inte se liveframträdandet men kan vara ok att lyssna på den nu som glad bagatell, vill dock att den ska hamna på nedre delen av resultattavlan

 9. Mikaela

  @Micke Det är ju inte jag som skrivit låten så jag tar det inte personligt. 😉 Säg du, jag vill verkligen veta vad du ogillar.

 10. Micke

  @Mikaela, nja jag vill inte trötta folket här 🙂 Kan väl säga som så att jag tycker det är extremt tråkigt när allt avgörs på annat än själva låten. Inte minst hur man ser det i röstningsmomenten. Sen tycker jag inte direkt illa om den. Det gör jag bara med mina två ettor Portugal och Montenegro. Men framförallt genom mina nollor Island och Frankrike

 11. Adri

  Micke: Jag gissar att du menar Tjeckien? 🙂

 12. Micke

  @Adri, sorry och sorry Mikaela 🙂 Så blir det ibland när man klistrar in istället för att skriva 🙂 Självklart menade jag Tjeckien

 1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se